|
Житијата на светците |
Внеси реплика | страница <1 121314 |
Автор | ||
bratljube
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
po cemu fakt? spored tvojata logika i Juda bil macenik za Isus.
ohoho, imame i novi dnk dokazi sega. me interesira koga vo istorijata prv pat se spomnati ovie mosti? me interesira zatoa sto go citam noviot zavet, i cel vek posle ovoj nastan, ne gledam nekoj da gi spomnal ovie cudotvorni mosti. Pa me interesira kolku vekovi podocna ste se setile da gi iskopate? |
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден човек беше дојден да го види Авва Сисој. По пат, се случи неговиот син да се упокои. Но, човекот не се беше вознемирил поради тоа, но со голема вера го беше донел кај старецот, поклонувајќи се и припаѓајќи заедно со неговиот син за да го земе неговиот благослов. Потоа таткото се исправи, и оставајќи го синот при нозете на старецот, замина надвор. Старецот, мислејќи дека момчето се поклонува пред него, му рече: „Стани си, излези надвор“, без да знае дека момчето е мртво.
Момчето веднаш се исправи и си замина. Кога го виде, неговиот татко зачудувајќи се повторно влезе внатре. Се поклони пред стариот човек и му ја раскажа целата случка. Откако ја ислуша, старецот се исполни со покајание, оти немал намера да го стори тоа. И така, го замоли таткото на детето да не збори за тоа што се случи додека старецот е жив. Старечник - авва Сисој |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој им а уши да слуша, нека чуе! (Кој има очи да чита, нека прочита) Изменето од Miki_P - 14.Декември.2008 во 19:36 |
||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
||
Внеси реплика | страница <1 121314 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |