|
Библија, Куран, Тора??? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде цитирај ми каде точно во Библијата апостолите кажуваат дека ако пиеш од светиот грал ќе живееш вечно?
Ако не можеш тоа, тогаш кажи ми барем каде во Библијата се спомнува поимот "светиот грал"?
п.с. Ти си гледал некој филм со Џејмс Бонд и некој те излажал дека тоа е Библијата
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A od kade si siguren deka nema da se pronajde?? Drugo, samiot fakt sto go kazuvas deka Adem a.s ziveel povece od 950 god. potvrduva deka za tie godini da gi dozivee mora covekovoto telo da bilo vo modificirana sostojba, sekoj si go nosi svojot tovar neli,, Spored toa fakt e deneska nepobiten deka edno covekovo telo od denesnite sto gi imame nie nema nikakvi sansi da prezive povece od sto i pedeset godini, toa ti e naucen fakt... E ako razmisles podobro ce svates deka Muhammed a.s. imal pravo za toa, naravno kako i sekogas sto imal pravo.. |
|||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|||
PredAndromed
Група Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne Te Razbiram Koj Rekol Deka Koj Ke Se Napie od Svetiot Gral Ke Zivee Vecno : Ristos ili Artur ? Go Ponizi Hristijanstvoto :) Bravo |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти воопшто и немаш видено библија , којзнае каков филм си гледал. |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ZlatniLiljan
A od kade si siguren deka nema da se pronajde?? Бидејки е пронајдено од диносауруси а тие биле многу пред човекот а се најдени тогаш нема шанси до сега да не биле најдени човечки 27.4 метри високи. Најдени се нормални и тоа стари 450 000 години во Кина и 250 000 години во Македонија. ZlatniLiljan Drugo, samiot fakt sto go kazuvas deka Adem a.s ziveel povece od 950 god. potvrduva deka za tie godini da gi dozivee mora covekovoto telo da bilo vo modificirana sostojba, sekoj si go nosi svojot tovar neli,, Spored toa fakt e deneska nepobiten deka edno covekovo telo od denesnite sto gi imame nie nema nikakvi sansi da prezive povece od sto i pedeset godini, toa ti e naucen fakt... Човечкото тело е исто од многу ододамна дури и пред Алах и пред Мухамед но земјата се променила и со неа и условите за долг живот и да не ти објаснувам понатака земи и прочитај нешто па научи си самиот. ZlatniLiljan E ako razmisles podobro ce svates deka Muhammed a.s. imal pravo za toa, naravno kako i sekogas sto imal pravo.. [/QUOTE] Имал право да,да, да па си рекол чекај само овие ли ке бидат воџи па можам и јас.[/IMG][/QUOTE] Изменето од MAKEDON-FILIP - 04.Март.2008 во 03:18 |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок. Значи денес од тебе чекаме да ни посочиш цитати каде тоа во Библијата апостолите рекле дека ако пиеш од светиот грал ќе живееш вечно.
Немој да не заборавиш, затоа што ќе те потсетам јас на оваа твоја изјава
|
|||
|
|||
PredAndromed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Odgovori malce potochno be chun eden . Vaka pishuva vo Ku ranot : Nokite nivni reshi temni da bidat a denovite pak svetli da bidat , i zemjata potoa ja izramni , i izvadi od nea voda i pasishta , i brda i zacvrsti , za da uzivate vie i dobitokot vas... a ne samo da kazuvash dva tri zbora i da mi se smeesh kako da si vo potpolno pravo Изменето од PredAndromed - 04.Март.2008 во 03:14 |
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Едвај чекам да видам такво нешто ама изгледа тешко.
|
|||
PredAndromed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Chisto od Mojata Omilena Kniga T.E. Ku ran me nanervira EvAngelos I Zato Zedof Abdes Da Mu Dokazam Deka Ne Pishuva Taka. Zosh Toj Vezden Najjmnogu Lazit Na Forumov. Citatot Mi e ovde : Nokite nivni reshi temni da bidat a denovite pak svetli da bidat , i zemjata potoa ja izramni , i izvadi od nea voda i pasishta , i brda i zacvrsti , za da uzivate vie i dobitokot vas... Изменето од PredAndromed - 04.Март.2008 во 03:25 |
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еми плочеста е де земјата у к*ранот сакаш да ти ја сликам страната и да ти ја пратам.
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Svemirski i Pred Andromed - nikade vo Biblijata ne stoi deka zemjata bila plocha. Nikade! Toa e pogreshno veruvanje na odredena crkovna struktura i toa samo vo odreden period.
Za ostanatite prashanja - kje se obidam edno po edno da odgovoram, zatoa shto se mnogu, a ovde epten na kratko za Joshua. Evidentirano vo Stariot Zavet e deka Joshua se moli na Bog za da go prodolzhi denot za da mozhe da gi pobedi svoite protivnici. Potoa, toj shto go pishuva predanieto prenesuva svoe lichno viduvanje - odnosno, lichen vpechatok. Biblijata, za razlika od k*ranot, ne pretendira da bide nauchna kniga i sekoj fenomen da bara nauchno objasnuvanje. Pishuvana e od LUGJE so BOZHJE VDAHNOVENIE, no ne e pishuvana direktno so raka Bozhja, za toa sme zboruvale mnogu pati. Ova ne znachi deka e pogreshna, ili deka ne e Sveta Kniga, ne ja vodete natamu diskusijata. |
|||
PredAndromed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe Prochitaj Potoa Sho sleduvat ne samo ona od EvAngelos :Nokite nivni reshi temni da bidat a denovite pak svetli da bidat ,Drug Ajet--> i zemjata potoa ja izramni ,Drug Ajet--> i izvadi od nea voda i pasishta ,Drug Ajet--> i brda i zacvrsti ,Drug Ajet--> za da uzivate vie i dobitokot vas... |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
PredAndromed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Poftorno Pagame na Moeto Prashanje. Popametni Bile Lugeto shto go Pishuvale noviot Zaved od Lugeto(Apostolite) I Vashiot Gospod (Ristos). Ako E Podobar Vtoriod Zaved ? Ako Ne e Podobar Znacit Treba da Bidete Katolici. Ako ste Katolici Znacit Hristos Ne Voskresnal Tuku Teloto Negovo e Vo Rim... A Ako Vi Pokazam Spored Ku ranot ili Chitajteja Temata "Fakti Za Islamot - Shok za Nevernicite" I Sve Dobro si e Opishano tamu. |
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |