![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 122123124125126 295> |
Автор | ||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Има на интернет, нема потреба од скенирање, прочитај си целосно кои податоци ги содржи личната карта и пасош, па најди ја таа националност во неа, која секако не постои! ![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
нека е и така ... како што велиш .... дека нема ... меѓутоа не можам да сватам како така да еден учен човек не може да е свати разликата помеѓу ГРАЃАНСКА и НАЦИОНАЛНА држава
![]() |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Не "нека е и така", туку така си е, таква графа нема, побарај на интернет, има се што содржи македонската лична карта и пасош, а графа националност нема ни во двојазичните пасоши! Јас разликата одлично ја сфаќам, никому не наметнувам ништо, ама ти не ја разбираш разликата, затоа треба да земеш, како што ти кажав, Уставно право, па да ја разбереш разликата меѓу етничките Македонци и македонската политичка нација, како нација, која нема етнографски карактер туку државноправен. |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Jас не можам да разберам што толку лошо кажа Маршалот??
Само рече дека празникот е на сите македонски грагани, односно jас ако сум бугарка , но живеам во Македониjа и имам и вашето државjанство ке ми биде неприjатно да ме дистанцира некоj од македонското општество...и ке ми биде чест и мене да ме поздрават со празникот, ако и да не сум македонка. Истото е и во Бугариjа... 3 март се честита примерно на сите бугари, но венци на почит пред споменикот на "Александар Невски" ставjат и бугарски грагани- етнички турци... Истото е киго чествуваме денот на гибелта на Васил Левски...некако ко историски парадокс е, но етничките турци, бугарски грагани исто ставjат цвекjа на почит пред споменикот. |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
слободно можат да ни се потсмеваат кога самите се местиме
имали тука некој кој навистина си ја сака македонија??? ![]() ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
А кој ги дистанцирал другите???
Каде некој виде дистанцирање или деградирање во постот на Милег, па и сите останати кои беа на темата? Празникот им се честита на сите Македонци - тоа се граѓаните кои живеат во Македонија, без разлика од каков етнос! |
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
.. i kaj nas stavaat cvekinja koj kako stigne ,no nekoi samo "radi reda"...!a sto se odnesuva za praznicite vo dvete spomenati drzavi ,edinstvena razlika e sto koj saka si slavi..nema tuka pardon..
mislam deka kaj vas se mora,ovde ima nasi i vasi..![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
разликата е едноставна .... РМ не е НАЦИОНАЛНА туку е ГРАЃАНСКА држава ...... прогласувањето на секој еден за Македонец само поради името на државата е против уставно .... значи , честитката треба да гласи “ ИМ ГО ЧЕСТИТАМ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА СИТЕ ГРАЃАНИ НА РМ “ ...... а кога се работи за национален празник , е тоа е вќе нешто поинаку
![]() |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
каj нас примерно правилно е да се честитаат празниците на Граганите на Република Бугариjа. Зборувам за официално, високо државно ниво.
А лично: ако сум во мешана компаниjа : бугари и турци и кажа: честитам празниокт на сите бугари, турците ке се осекjат повредени. |
||
![]() |
||
|
Ако сметаш дека поседуваш поголеми знаење од професорите кои се занимаваат со уставната материја и толкување на македонскиот Устав, повели, предизвикај го знаењето нивно, дебатирај со нив, покажи им дека грешат. П.С. Претходно извести ме благовремено, би сакал и јас да ве следам. ![]() |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Само поради името на државата???? Па од името на државата произлегуваат сите придавки кои го определуваат правниот идентитет на нејзините граѓани: македонски, Македонец... Граѓаните на секоја држава се нарекуваат првенствено по нејзиното име, а етничкото потекло е друга работа која никој не ја негирал. И црнецот кој има македонско државјанство си останува црнец, кој може тоа да му го оспори, ама е и Македонец - по државјанство. Изменето од Анастеа - 09.Септември.2009 во 15:01 |
||
![]() |
||
|
Македонец во оваа држава е граѓанин по етничка припадност .....
не по националност поради името на државата ...... во тој случај би требало да биде РЕПУБЛИКА МАКЕДОНЕЦ ![]() Изменето од МАРШАЛ - 09.Септември.2009 во 14:59 |
||
![]() |
||
|
Граѓанин на една држава не се станува по етничка припадност, не се заплеткувај во поими, туку по правен однос на поединецот со државата, а тоа се вика ДРЖАВЈАНСТВО, кое подразбира права и обврски меѓу поединецот и државата.
Она Република Македонец... мислам, ај да не го коментирам поарно... ![]() |
||
![]() |
||
|
така е, но каj нас турчинот бугарското државjанство не го прави бугарин.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 122123124125126 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |