IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 122123124125126 295>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 13:59
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

за лични карти или пасоши , немој да мислиш дека сега ќе седнам па ќе ти искенирам неколку смеење

Има на интернет, нема потреба од скенирање, прочитај си целосно кои податоци ги содржи личната карта и пасош, па најди ја таа националност во неа, која секако не постои!газење%20од%20смеење
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:06
нека е и така ... како што велиш .... дека нема ... меѓутоа не можам да сватам како така да еден учен човек не може да е свати разликата помеѓу ГРАЃАНСКА и НАЦИОНАЛНА држава збунетост .... како е можно да им наметнува нешто на оние кои не се Македонци против кое нешто се буни од секогаш ? ........
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:13

нека е и така ... како што велиш .... дека нема ... меѓутоа не можам да сватам како така да еден учен човек не може да е свати разликата помеѓу ГРАЃАНСКА и НАЦИОНАЛНА држава збунетост .... како е можно да им наметнува нешто на оние кои не се Македонци против кое нешто се буни од секогаш ? ........

Не "нека е и така", туку така си е, таква графа нема, побарај на интернет, има се што содржи македонската лична карта и пасош, а  графа националност нема ни во двојазичните пасоши!
Јас разликата одлично ја сфаќам, никому не наметнувам ништо, ама ти не ја разбираш разликата, затоа треба да земеш, како што ти кажав, Уставно право, па да ја разбереш разликата меѓу етничките Македонци и македонската политичка нација, како нација, која нема етнографски карактер туку државноправен.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:14
Jас не можам да разберам што толку лошо кажа Маршалот??
Само рече дека празникот е на сите македонски грагани, односно jас ако сум бугарка , но живеам во Македониjа и имам и вашето државjанство ке ми биде неприjатно да ме дистанцира некоj од македонското општество...и ке ми биде чест и мене да ме поздрават со празникот, ако и да не сум македонка.
Истото е и во Бугариjа... 3 март се честита примерно на сите бугари, но венци на почит пред споменикот на "Александар Невски" ставjат и бугарски грагани- етнички турци... Истото е киго чествуваме денот на гибелта на Васил Левски...некако ко историски парадокс е, но етничките турци, бугарски грагани исто ставjат цвекjа на почит пред споменикот.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:20
слободно можат да ни се потсмеваат кога самите се местиме

имали тука некој кој навистина си ја сака македонија???тагаизненадување
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:21
А кој ги дистанцирал другите???
Каде некој виде дистанцирање или деградирање во постот на Милег, па и сите останати кои беа на темата?
Празникот им се честита на сите Македонци - тоа се граѓаните кои живеат во Македонија, без разлика од каков етнос!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:21
Originally posted by pagane pagane напиша:

Jас не можам да разберам што толку лошо кажа Маршалот??
Само рече дека празникот е на сите македонски грагани, односно jас ако сум бугарка , но живеам во Македониjа и имам и вашето државjанство ке ми биде неприjатно да ме дистанцира некоj од македонското општество...и ке ми биде чест и мене да ме поздрават со празникот, ако и да не сум македонка.
Истото е и во Бугариjа... 3 март се честита примерно на сите бугари, но венци на почит пред споменикот на "Александар Невски" ставjат и бугарски грагани- етнички турци... Истото е киго чествуваме денот на гибелта на Васил Левски...некако ко историски парадокс е, но етничките турци, бугарски грагани исто ставjат цвекjа на почит пред споменикот.

.. i kaj nas stavaat cvekinja koj kako stigne ,no nekoi samo "radi reda"...!a sto se odnesuva za praznicite  vo dvete spomenati drzavi ,edinstvena razlika e sto koj saka si slavi..nema tuka pardon..
mislam deka kaj vas se mora,ovde ima nasi i vasi..голема%20насмевка
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:25
Originally posted by Македон Македон напиша:

Не "нека е и така", туку така си е, таква графа нема, побарај на интернет, има се што содржи македонската лична карта и пасош, а  графа националност нема ни во двојазичните пасоши!
Јас разликата одлично ја сфаќам, никому не наметнувам ништо, ама ти не ја разбираш разликата, затоа треба да земеш, како што ти кажав, Уставно право, па да ја разбереш разликата меѓу етничките Македонци и македонската политичка нација, како нација, која нема етнографски карактер туку државноправен.

разликата е едноставна .... РМ не е НАЦИОНАЛНА туку е ГРАЃАНСКА држава ...... прогласувањето на секој еден за Македонец само поради името на државата е против уставно .... значи , честитката треба да гласи “ ИМ ГО ЧЕСТИТАМ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА СИТЕ ГРАЃАНИ НА РМ “ ...... а кога се работи за национален празник , е тоа е вќе нешто поинаку голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:37
каj нас примерно правилно е да се честитаат празниците на Граганите на Република Бугариjа. Зборувам за официално, високо државно ниво.

А лично: ако сум во мешана компаниjа : бугари и турци и кажа: честитам празниокт на сите бугари, турците ке се осекjат повредени.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:51

разликата е едноставна .... РМ не е НАЦИОНАЛНА туку е ГРАЃАНСКА држава ...... прогласувањето на секој еден за Македонец само поради името на државата е против уставно .... значи , честитката треба да гласи “ ИМ ГО ЧЕСТИТАМ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА СИТЕ ГРАЃАНИ НА РМ “ ...... а кога се работи за национален празник , е тоа е вќе нешто поинаку голема%20насмевка

Ако сметаш дека поседуваш поголеми знаење од професорите кои се занимаваат со уставната материја и толкување на македонскиот Устав, повели, предизвикај го знаењето нивно, дебатирај со нив, покажи им дека грешат.

П.С. Претходно извести ме благовремено, би сакал и јас да ве следам.голема%20насмевка

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:55

прогласувањето на секој еден за Македонец само поради името на државата е против уставно .... значи , честитката треба да гласи “ ИМ ГО ЧЕСТИТАМ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА СИТЕ ГРАЃАНИ НА РМ “ ...... 

Само поради името на државата????
Па од името на државата произлегуваат сите придавки кои го определуваат правниот идентитет на нејзините граѓани: македонски, Македонец...

Граѓаните на секоја држава се нарекуваат првенствено по нејзиното име, а етничкото потекло е друга работа која никој не ја негирал.

И црнецот кој има македонско државјанство си останува црнец, кој може тоа да му го оспори, ама е и Македонец - по државјанство.

Изменето од Анастеа - 09.Септември.2009 во 15:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 14:58
Македонец во оваа држава е граѓанин по етничка припадност .....
не по националност поради името на државата ...... во тој случај би требало да биде РЕПУБЛИКА МАКЕДОНЕЦ голема%20насмевка

Изменето од МАРШАЛ - 09.Септември.2009 во 14:59
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 15:03
Граѓанин на една држава не се станува по етничка припадност, не се заплеткувај во поими, туку по правен однос на поединецот со државата, а тоа се вика ДРЖАВЈАНСТВО, кое подразбира права и обврски меѓу поединецот и државата.

Она Република Македонец... мислам, ај да не го коментирам поарно...хи,%20хи...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2009 во 15:04
така е, но каj нас турчинот бугарското државjанство не го прави бугарин.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 122123124125126 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.