IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубовни СОВЕТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубовни СОВЕТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 62>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 11:49
Abe ionaka ke gi ukinat vizite, preselete se vo druga zemja
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 12:40
Кога се стѕапува во брак со некој, нели, се формираат освен брачните и др. релации-сватови, јатрви, девери, кумства итн.

е сега иако со ниов не сме крвно поврзани, со стапувањето во брачни врски се нарушуваат одредени односи. Нашите тенденции се секогаш во насока на оддалечување со што би се спречило крвно мешање, и тоа е во ред.

Затоа никогаш не се гледа благонаклоно кон ваквите врски, не се вообичаени за наш менталитет, поблиски се до муслиманите каде ова е пракса (два брата за две сестри), братучеди од прв, втор ред итн.
Затоа кога ќе се случи нешто такво единката е осудена.

Евангелос, како најсолиден познавач на Св. Писмо ти одговори за она од што најмногу се плашиш, и добро е што не го занемаруваш и тој аспект, и што си Богобојазлива. Но ете, од таа гледна точка-не го повредуваш Бог.

Никој никому не може да каже што да прави, животот е таков, нашите избори се нашите најголеми предизвици.

Е сега кога оваа за тебе најголема дилема ти е решена, останува

1. Да тераш по својот пат, но знаејќи дека ќе предизвикаш гнев, лутина, неодобрување кај најблиските, но и околината (кои со тек на време ќе стивнат),

2. Да раскинете и да жалиш цел живот што не си се зела со оној кој си го сакала, обвинувајќи ги родителите, себе...

За првата одлука ти треба голема сила.

Во прилог, прочитај ја песнава на Киплинг, Аконамигнување

„Ако можеш да сочуваш прибрана глава
кога сите околу тебе ја губат својата,
а тебе те обвинуваат за тоа;

ако можеш да веруваш во себе
кога сите се сомневаат во тебе
и кога самиот ги поттикнуваш нивните сомнежи;

ако можеш да чекаш
и да не ти здодее чекањето;

или пак ако те лажат да не лажеш,
ако те мразат да не мразиш,
а при тоа да не изгледаш предобар и премудар;

ако можеш да ги присилиш своето срце,
своите нерви и тетиви
да те служат долго иако нештедејќи си ги арчел
и да издржиш кога во тебе веќе ништо
нема освен волјата која ти довикува - истрај;

ако ни пријателот ни непријателот
не можат да те навредат;

ако сите те ценат, ама не премногу;

ако можеш една минута да исполниш со содржина
што трае шеесет секунди;
твоја ќе биде земјата и се што е на неа
и над се, ќе бидеш човек, сине мој“.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 12:55
Originally posted by e_peci e_peci напиша:

???
Библијата не ја спомнав воопшто, не јас...Девојката самата има дилеми дали верски е тоа исправно, а јас повеќе се ослонив на општествените и културолошки релации, како и новонастанатите брачни релации, со што освен сестри-сега сестрите ќе станат и јатрви, а браќата-девери,или што? зар не е тоа малку...необично? Впрочем, нека каже девојката прво со кое образложение нејзините родители настапуваат против, па ќе продолжам.[/QUOTE]

Моите родители се против затоа што сметаат и длабоко во нив се убедени дека тоа е против Библијата, против Господ и дека тоа е грев[/QUOTE]

кажи им да е прочитаат повторно намигнување
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 13:00
Ako gi slusas tato i mama vo vrska so izborot na partnerot ( pod uslov da ne e narkos ili nekoj slicna budala ) obicno tuka mama se mesa, i mama go bira onoj koj nea i se dopaga, a od tebe ke ocekuva da bides srekna kako da e toa naredba
Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 13:42
Aaa...

Spomnaa nekade decava deka ke se zemat?
DeepBlue
Кон врв
e_peci Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Август.2009
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај e_peci Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 17:13
Пред се ви Благодарам на сите за Вашите мислења и за Вашата поддршка, навистина е убаво кога знам дека имам подршка барем од некој, тоа ми помага да се чувствувам подобро.

Што се однесува до чаршиските муабети Анџелина тие секогаш ги имало и ке ги има, барем во врска со мене од секогаш ги имало и повеќе отколку што треба но ги имало само за некои невистинити работи колку само да се оговара. Што се однесува до сегашниов случај и да ги има тие оговарања, за кои што сум сигурна дека ке ги има, и спремна сум да ги надминам и секако нема многу да ми значат, затоа што јас сум среќна а и затоа што тоа што ке го оговараат за прв пат ќе биде вистина, а не само празни зборови.

Што се однесува до Библијата,EvAngelos , во секој момент треба да ми ја донесат и ке започнам да ја читам да си ги расчистам своите сомнежи кои што мене ми се најмногу важни а потоа да им ги разјаснам и на родителите.

А за тоа дека никој на никого не може да му каже што да прави со својот живот, во право си Мариа Магдалена, кога тоа го дозволува најголемиот - Господ, другите се помалку важни, зашто кога јас би знаела и кога би била сигурна дека тоа што го правам не е грев никој и ништо нема да може да ме убеди да го прекинам она што го започнав - да прекинм да бидам среќна а потоа цел живот да жалам за тоа.

Уште еднаш ви Благодарам на сите за поддршката!
Поздрав...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 23:33
Gledajki od prakticen aspekt ova e ubava rabota. Tetrakat stanuva i strina i decata sekogash ke bidat sakani. A i ona famata jatrva tuka nema da e tolku strashna.
Inaku verski sopiracki tuka nema bideki i nema krvno srodstvo. Zatoa ako si se sakate neka vi e so srekja.
A mama i tato, ke si legnat na brashnoto.намигнување
Кон врв
igorcence Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igorcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:01
Imam vrska veke 5 meseci so devojka od stranstvo,za da ja odrzuvame nasata vrska e internetot i telefonot a i taa doaga cesto vo MK za da se vidime.Pogolem del od denot i nokta go minuvame zaeno pred PC no problemot e sto premnogu se raspravame za sitnici,pomisluvam na momenti deka vo sekoj mig ke se raspadne.Ne znam zosto se slucuva toa.Ponekogas osekam pritisok i razmisluvam za da se prekine vrskata no srceto ne mi dozvoluva.ne znam sto da napravam.Sto bi napravile vie dokolku se naogate vo istava situacija?i ve zamoluvam za sovet
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:13
Велиш поголем дел од денот и ноќта сте на компјутер - премногу зборите тоа ви е проблемот... пробај да се слушате еднаш дневно, во време кога и на двајцата ви одговара... се карате за глупости затоа што веројатно ви снемува теми за разговор...
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:21
Izvini vaka ama moram da prasham....dobra li e ?
Mislam fizichki kako izgleda ?
Shtom doshla tuka valjda ste imale seks , toa e golem plus za tebe da znaesh sho da napravish . Kako sho kaza Evenstar , olabavi ja malku rabotata so postojaniot kontakt .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:27
``problemot e sto premnogu se raspravame za sitnici,pomisluvam na momenti deka vo sekoj mig ke se raspadne``

Ех, сега се расправате за ситници т.н не можете да најдете заеднички јазик....А што ќе биде кога ќе треба да зборувате за нешто што не е СИТНИЦА, а Игор? Претпоставувам дека секој ќе тегне на своја страна....тага

Велиш: Таа доаѓа често во МК за да се видите.
А и кога доаѓа таа тука исто се расправате за ситници или тоа ви се случува само кога разговарате преку НЕТзбунетост

Јас да се најдам во ваква ситуација лека полека - прекинувам, ставам крај, штом со некого често се карам за ситници и почнувам да насетувам дека секој миг ќе се распадне врската не би продолжила понатака.....Со сила убавина не бидува среќа

Евенстар: ``се карате за глупости затоа што веројатно ви снемува теми за разговор...``
Кога двајцата си одговарате еден на друг, и има некаква хемија помеѓу вас и да ви снема на пример теми за разговор и тишината тогаш знае да биде пријатна.....љубов
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:33
Да Lithium, тука си во право... ама тоа повеќе важи кога сте заедно, а не вака на далечина...
малку е глупаво кога со саканиот/та збориш преку телефон/skype - па да има такви некои паузи и тишини... не дека нема, ама тоа ќе зависи секако од она за кое што сте разговарале...

јас ова го зборувам од лично искуство
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:47
pa obidise da ne se  dozvoluvas da se  raspravate za sitnici, ako uspees super ako ne, ne vredi da trosis vreme na  ovaa vrska
pozzголемо%20гушкање
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2009 во 23:52
Originally posted by igorcence igorcence напиша:

Imam vrska veke 5 meseci so devojka od stranstvo,za da ja odrzuvame nasata vrska e internetot i telefonot a i taa doaga cesto vo MK za da se vidime.Pogolem del od denot i nokta go minuvame zaeno pred PC no problemot e sto premnogu se raspravame za sitnici,pomisluvam na momenti deka vo sekoj mig ke se raspadne.Ne znam zosto se slucuva toa.Ponekogas osekam pritisok i razmisluvam za da se prekine vrskata no srceto ne mi dozvoluva.ne znam sto da napravam.Sto bi napravile vie dokolku se naogate vo istava situacija?i ve zamoluvam za sovet

kolku sto jas poznavam
a prema toa sto si go napisal
UDI MU KRSTCE na ova vase
ne se spasuva
LJUBOV NE POZNAVA GRANICI NO NE POZNAVA I NESOGLASUVANJA

toa so golemo ne bi go tolkuval sega... na nekoja druga tema

kaj vas nema vise ljubov.... i ste daleku a ne ste eden vo drug
krst ... moj sovet
so porano to podobro

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.