|
Теорија на Еволуцијата |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 24> |
Автор | ||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1. Кој те повика на ова да ми реплицираш? Го виде ли твоето име во репликата? Кај се најде ти погоден за да ме цитираш, не те спомнав тука. 2. Кај мене нема верување дека потекнувам од било што, точно знам дека потекнувам од моите родители а ако ти мислиш дека си дете на бог, значи уште едно безгрешно зачнување. 3. Респект , појма немаш што е тоа, ниту „Р“ немаш од респект кон другите што мислат поинаку од тебе. 4. Научи се да пишуваш на македонски како и другите македонци овде, а моето его..... остави ми го мене, мојот став за Дева Марија не може да ми го смени никој, понајмалку ти, недораснато и зелено дерле. 5. Ниту ти, ниту некој друг верник од стилот на Евангелос и слични немате право да кажувате како ние сме некакви верници во нешто. Ние сме неверници и не прифаќаме догми. Не „веруваме“ во Дарвин, туку сме убедени во теоријата врз основа на некои откритија и научни сознанија. А ти си верникот кој што верува без приговор (догма). 6.
Така со мајка ти да зборуваш Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 00:08 |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде малку смирете тензија и двајцата...
Атеист - ако не веруваш во догма, и не веруваш во Дарвин, тогаш зошто се засегаш ако некој ја навредува таа теорија? |
||
Do what is right, come what may...
|
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа што таа му доаѓа како Оче наш.
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дарвин не е догма Dogma (the plural is either dogmata or dogmas, Greek δόγμα, plural δόγματα) is the established belief or doctrine held by a religion, ideology or any kind of organization, thought to be authoritative and not to be disputed, doubted or diverged from. While in the context of religion the term is largely descriptive, outside of religion its current usage tends to carry a pejorative connotation—referring to concepts as being "established" only according to a particular point of view, and thus one of doubtful foundation. This pejorative connotation is even stronger with the term dogmatic, used to describe a person of rigid beliefs who is not open to rational argument. Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 00:28 |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај вие „јаки“ верници објаснете ми го ова: Тврдите дека бог нема човечки лик и е нешто над времето и просторот, така нели??? (нека не се впуштаат во дискусија членови на други религии освен христијанските, оти во куpанот не вели, барем не сум сретнал дека вели така) Или грешам???
На два пати во библијата се спомнува поинаку. Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 00:49 |
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го разбирам точно прашањето, а и не му е местото во оваа тема!
Сеуште нема одговор на прашањето - какви докази има за теоријата на еволуцијата? Конкретни, непобитни, докази...? |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го разбираш многу добро, само не ти одговара |
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Постави го во општо за религиите, не е за тука.
|
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да те потсетам на твој поранешен пост на темава. А господ има какви карактеристики????? Нечовечки????? Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 01:16 |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BTW сите тука лупетате глупости од типот, „теоријата на Дарвин е побиена“. Сеуше не чув кој тоа ја побил, со какви докази и кога????
Зборувам за сериозни научници и теории, А не некојси верски задоен антидарвинист. |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ateist, ne mozes da cues ime zatoa sto nema "ime" sto ja pobilo Darvinovata teorija tuku iminja (mnozna), eden kup naucnici, so eden kup dokazi, a za vremeto koga e pobiena ne znam so sigurnost da ti kazam, najverojatno 1-2 godini otkako Darvin ja objavi (odma po nejzinoto objavuvanje izlegoa kritiki za istata)
No se dodeka selektivno se drzis do ednata strana od debatata i se dodeka ne se oslobodis od indoktrinizacijata koja ti e nanesena duri od ranoto detstvo, ne veruvam deka nasata diskusija ke dade plod. pozz |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, Бог има нечовечки карактеристики. Може да се однесува како човек, но може да се однесува како што човек никогаш не би можел.
Колку до теоријата на Дарвин - нека ја докаже некој прво, потоа ќе се занимаваме со нејзино побивање (иако е побиена доста одамна). |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од тие мнозина, наведи еден, од тие куп докази наведи еден и кога за тој еден. Критика не значи доказ. Индоктринација??? Ти тоа најдобро знаеш што значи |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
26 Потоа Бог рече: „Да создадеме човек според Нашиот образ (и) според Нашето подобие како што сме Ние... Кои се тоа „Ние“??? 27 И Бог го создаде човекот според образот Свој, според образот Божји го создаде; машко и женско ги создаде. Значи бог има човечки лик, т.е. човекот има божји лик и „подобие“ Изменето од Ateist - 21.Јули.2008 во 08:38 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |