IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Евреите и христијаните заедно!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Евреите и христијаните заедно!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 19>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 02:29
Originally posted by IHLAS_MUSLIMA IHLAS_MUSLIMA напиша:

cekaj be evangelos ne moze covek da te razbrese kako moze isus da e sin na gospod i plus da se praj deka e gospod i da se praj deka e mesija objasnimi gi ovie 3 raboti od tebe ne od biblija ili k*ran cisto od tvoj pamet objasnimi

Прво ти објасни ми како можеш да бидеш и жена, и ќерка и сопруга? збунетост

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 09:00

Не ја разбирам Муслима.... и не разбрав кој се смеел на к*ранските ајети...!!!
  а  жал ми е за оние од џенетот, кој ќе се молеле за овие да не излезат од џенемот.......тага
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
IHLAS_MUSLIMA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Октомври.2009
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 19:14
pa ete edna so vika deka mnogu fantazirate deka ke uzivaat mazite so rajskite ubavici huriite i deka mladi momcinja ke gi sluzat so vino i so zlatni pehari to0a go kazal gospod vo k*ranot koj e bogobojazliv musliman toa gospod ne go dava na sekoj musliman so toa sakav da kazam deka taa gi izmejuvase zborovite na gospod od k*ranot sto se pa so toa sakav da kazam deka ima eden hadis ne znam dali znaete sto e hadis kako sto rekol poslanikot nas muhammed s.a.v.s. rekol koj nevernik na ovaa zemja ke mu se smee na muslimanot ke go ponizava i ke gi ismejuva ajetite na gospod znaci zborovite tie sto ke se smejat gospod ke gi frli na glavecki vo dzehennemot a tie musliman i sto bile strplivi na ovoj svt od toa ponizuvanje sto gi ponizuvale nevernicite ke bidat vo dzennetot i tie sto se vo dzennetot muslimanite ke otidat vo dzehennemot i ke im recat na tie nevernictie sto im se semeja na ovoj svet sto te dovete vo ognot sehar znaci imeto na dzehennemot ima ogan so se vika sehar toj e mnogu strasen ogan, nevernictie ke recat pa nie ve ismejuvavme na zemjata i lazni gi smetavme ajeite na vashiot gospodar i ozivuvanjeto i sudniot den go smetavme za lazen ne veruvavme tie vo dzennet so se ke im recat na gospod gospodaru nash te molam zgolemi im ja kaznata na ovie nevernici sto ni se smeeja na toj svet za ovoj svet podrav ne znam dali sum jasna
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 19:17
evangelos sega ne sporeduvaj babi zabi znaci zborime za gosdpod i za isus ne za mene objasnimi vaka kratko i jasno dali gospod imal potreba od nuzda molitva jadenje pienje spienje a seto toa isus neka e bozjiot mir nad nego imal potreba od toa sega gospod ne moze da bide covecka forma a nitu gospod ne moze da vleze vo coveckiot duh i da kaze ej ja sum vashiot gospodar toa nesto nesvesno e da se kaze
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 19:22
kazete mi ova zasto vo vremeto na muhammed s,a,v,s lugjeto sakale da go nacrtat da imat nekoj uspomen od nego tuku muhammed s,a,v,s ne go dozvolil toa tuku rekol so ovie zborovi: nema da dozvolam nikoj da ima od mene sika zasto ke dojde vreme mene ke mi se molite mene ke me prajte gospodar kako sto go pravea isus deka e gospod aj sega evangelosd kazi mi koj go videl isus pa da go nacrtat eve muhammed sekoj go ima videno od vremeto negovo ama nikoj nema slika od nego nitu nekoj go nacrtal zasto rkeol ke dojde vreme ke se molite na mene kako sto se moli narodot na isus go pravat nivni gopsodar a isus e isto so i jas i dvajcata sme poslanici od gospod da ja propovedame verata zasto allah vo k*ranot veli isus ne bese ni hristijanin ni evreij tuku bese eden dobar bezgreshen musliman
Кон врв
al__ISLAM Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Септември.2009
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај al__ISLAM Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 20:14
musliman(islam) --- sto znaci pokoren na boga celosno potcinuvanje na sopstvenata volja   kon bog.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 20:25
I sto ima seto ova govorenje za Islamot i muslimanstvoto so evreite i hristijanite?

Drzhete se za temata i shirete sekakvi muabeti.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 20:36
vo k*ranot allah veli dodeka evreite i hristijanite ne vodat rad nema da dojde smak sveta kijameckiot den pa ete gledate deka vo denesno vreme muslimani i evrei ratuvaat vo izrael palestina i drugi zemji
Кон врв
al__ISLAM Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Септември.2009
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај al__ISLAM Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 20:39
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

I sto ima seto ova govorenje za Islamot i muslimanstvoto so evreite i hristijanite?

Drzhete se za temata i shirete sekakvi muabeti.

vo pravo si no   ova go spmnuvame samo da mu dokazeme na evangelos
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 20:41
al islam hajrinshallah site sakame da postigneme vistinski argumenti no mislam deka kaf....e gi nemaat pa taka da ne se maci sellam alejkum brate
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 21:40
Originally posted by al__ISLAM al__ISLAM напиша:

ako bil toj bog zasto togas se molel
a on se povlekuvase na osameni mesta i se molese(luka)5,16,
Исус е отелотворувањето на Свршената Мудрост БОЖЈА - Која е Господ за сите спасени - но дури и Тој ја наведнуваше главата ничкум до земја пред СОВРШЕНИОТ БОГ во неговото срце!

Исус ниеднаш не се поклонувал кон дрво, слика, склуптура или камен, туку само кон Живиот БОГ во неговото чисто Срце!

Селам + Шалом!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 22:11
spiros ako isus e gospod nemal potreba da ja navednuva glavata da se moli na bog sega isus ako e gospod na koj drug gospod se molel ne mi e jasno ?
Кон врв
Logos Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 67
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Logos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 22:53

spiros ako isus e gospod nemal potreba da ja navednuva glavata da se moli na bog sega isus ako e gospod na koj drug gospod se molel ne mi e jasno ?

Не постои друг бог,бог е еден и единствен.Исус Христос е синот божји,тој е вдахновен со духот божји,ако не знаеш природата на Исус е двојна: човечка и божествена токму поради вдахновеноста од бога.Значи тој го претставуав бога на земјата и бог прку него ги подучува во своето име и во својат верба.Молејки се на Исуса Христа се молиме на бога за опрост на нашите гревови.Сето ова е докажано преку светото тројство: Во името на отецот,синот и светиот дух(преку ова се ти е кажано)
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 23:02

dali gospod imal potreba od nuzda molitva jadenje pienje spienje a seto toa isus neka e bozjiot mir nad nego imal potreba od toa

Да, Исус дошол во човечко тело и се разбира дека имал потреба од сите овие работи.
Но покрај овие работи, Исус исто така имал власт над природата (чекорел по вода, стивнувал бури), имал власт над демоните (ги бркал со еден збор), имал власт над болестите (со еден збор луѓето оздравувале), имал власт над животот (го воскреснал Лазар), понатаму не одбивал кога му се поклонувале, не одбивал кога Го нарекувале Бог и Господ, и самиот се нарекол Божји Син и Господ итн Овие работи, а и многу други го објавуваат Исус како Господ, како Божјиот Син, како дел од Божјото Тројство.

gospod ne moze da bide covecka forma a nitu gospod ne moze da vleze vo coveckiot duh i da kaze ej ja sum vashiot gospodar toa nesto nesvesno e da se kaze

Па нели Господ е семоќен? Од каде сега Господ не може ова, Господ не може она? збунетост
Ако Бог е Бог, тогаш за Него би било најмал проблем да се отелотвори, да дојде на земјата во човечка форма.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.