|
ВЕРА-ИЗБОР ИЛИ ТРАДИЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а ефендија нека не се радува толку многу..... |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E od koi e pravilno de? I ne e biten samo mojov slucaj, zborime opsto, dali treba verata da bide izbor ili tradicija. Ti velis deka treba da ja sledime verata po tradicija, da ja zemame od nasite predci, a jas prasuvam od koi predci? Koi se pravilnite vernici so pravilna vera? Kako da znam jas tradicionalnata koja vera da ja odberam?
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E dobro tuka mozes da napravis mal IZBOR, bi se soglasie so tebe i najtvrdoglavite na forumov
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali ti lavce ja nasledi svojata vera ili samiot si napravi IZBOR vo sto ke veruvas?
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лолита јас ти реков веке еднаш според мене значи (не наметнувам свој став само кажувам мислење зашто ти ме праша) јас не можам да ти кажам оваа е правилнавера оваа не е затоа што јас не го газам Исламот за да го кренам Православието. следи го твоето срце мислам дека то а е најдобро, верата во која ке се пронајдеш а бидејки рече дека биле потурчени што значи пред тоа биле Христијани, сепак мислам дека треба да си христијанка. Поздрав
|
||
|
||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moeto srce nikade ne odi za da go sledam, toa mirno si cuka vo gradniov kosh
A ako se zaljubam vo nekoj od sektata crna ruza? I ponatamu da go sledam moeto srce?
Zarem ne treba da ja sledam vistinata? Zarem ne treba da gi sledam argumenti na site veri za da izberam koi drzat voda, a koi ne? Zosto bi veruvala vo islamot ako nekoj mi dokaze deka Muhamed nemal nikakvi otkrovenija? Ili zosto bi veruvala vo hristijanstvoto ako nekoj mi dokaze deka Hristos ne voskresnal? Zosto bi veruvala vo Jehovinite svedoci ako nivnoto spisanie strazarska kula e kontradiktorno so biblijata? Zosto? Mislam deka ova nema vrska so srceto, tuku so zdraviot razum, so pametot, da istrazuvas, da sporeduvas, da tragas po vistinata, pa potoa iskreno da poveruvas vo nesto.
Ne znam dali bile pred toa hristijani, mozebi bile i ateisti. Eve za niv ne se znae, mozebi bile, mozebi ne, no sigurna sum deka moite podalecni predci od pred nasata era ne bile hristijani. Za niv sum 100% sigurna. Zosto da ne ja sledam verata na tie predci? Zosto da ne ja nasledam taa tradicija? Zosto da bidam pristrasna kon ednite predci, a nepristrasna kon drugite?
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не треба да си пристрасна во ниеден случај мила
|
||
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali ti lavce ja nasledi svojata vera ili samiot si napravi IZBOR vo sto ke veruvas? De Jure ja naslediv mojata vera Islam od moite predci, a De Fakto ja izbrav. |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A da nasledese hristijanstvo od tvoite roditeli, kjeizberese povtorno islam ili?
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ех ех ех ..мила ај сега што ке беше ако беше...па како би можела да каше сега што би направила..мислам ова е претеризам веке без навреда нормално.
|
||
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://video.google.com/videoplay?docid=-8711816445349558264&hl=en
Pogledni ja te molam ako imas malce vreme slednava reportaza,, mozebi ce go najdes odgovorot sto go baras.
|
||
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A da nasledese hristijanstvo od tvoite roditeli, kjeizberese povtorno islam ili?
Ako Gospod mi se smiluvase, mozebi, a sekako deka ce bev vo situacija slicna na tvojata, da tragam neizmerno po vistinata
|
||
|
||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e preterizam mila, toa e temata tuka, dali tradicijata e presudna za verata i zatoa go prasuvam dali bi izbral islam dokolku nasledel hristijanstvo, za da vidam dali tradicijata mu e presudna i na koja osnova mu se temeli negoviot izbor.
A ti seuste ne mi odgovori, koja tradicija da ja sledam? Na tatko mi i majka mi ili na moite predci od vremeto na Aleksandar Makedonski?
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не сум јас таа што треба тоа да ти го каже. иако си имам некој одговор во главата што би направила јас. не сум достојнана некому друг да му кажувам.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |