|
Теорија на Еволуцијата |
Внеси реплика | страница <1 910111213 24> |
Автор | |||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Навистина премногу тажно, не се битни нивните научни трудови туку дали во нивната биографија стои дали биле верници или не, можеби на хомосексуалците утре ке им смета ако некој од нив бил хомо а тоа не им пишува во биографиите или на вегетаријанците што не пишува дека биле вегетаријанци.... свашта спомнуваш комунизмот бил виновен што на луѓето им биле „вбризгувани“ идеи за непостоење на бог, се прашувам кој ли Комунизам има кралството Холандија каде околу 50% од жителите се изјаснуваат како Атеисти?
Со самото тоа ти призна дека Библискиот модел е само теорија и тоа која со ништо ниту најмалку не може да се докаже (но затоа неможноста и тоа како може) Не ми е само јасно зошто се замараат толку научници палеонтолози, антрополози, геолози..... едноставно нека го прифатат „библискиот модел“ и нема потреба ниту биологија да изучуваме А BTW, баш фино што го спомна министерство за образование, се сам научник до научник во него. А со оваа влада на Енџи (N.G.) ништо не смее да не изненади |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тешко да сум млад а уште помалку зелен. Млад и зелен си веројатно ти, само тинејџери си ги кријат годините во профилот. Животот е Пред тебе, а за мене веќе е зад мене, 46 год. сум ги поминал не барајќи помош од некој што не постои а нема ниту да го побарам во она што ми останало, а сум се нашол во секакви прилики. А што јас ќе станам кога ќе имам 25 (ако можам да се вратам 20 год. назад) нека не те заморува. Но едно е сигурно дека ти ќе се откажеш од бог кога-тогаш.
Поздрав и тебе, имаш уште фурни леб да изедеш за да ме навредиш. |
|||
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете,ние верниците да претпоставиме дека не знаеме како настанал човекот.Па ајдете тогаш вие атеистите просветлете не,кажете ни како настанал човекот,дајте научна поткрепа на оваа мајмунска Дарвинова теорија а не само да изнесувате еден куп инсинуации и претпоставки. Значи кратко и јасно: ИМА ИЛИ НЕМА ДОКАЖАНО НАУЧНО ТОЛКУВАЊЕ НА ОВАА ТЕОРИЈА?
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас тоа на неколку пати го поставив како прашање, ама некако слабо со одговорите...
Изложете ги доказите за теоријата на еволуцијата. Многу едноставно, нели? Заборавете што вели Библијата, заборавете на 7-те дена, заборавете на Бог и на сите други објаснувања. Дајте да зборуваме за теоријата на еволуцијата. Каде се доказите за таа теорија? Она што беше до сега приложено - се само извештаи за пронајдени фосили, кои се претпоставува дека евентуално ќе ја докажат таа теорија. Две години подоцна, нема сеуште такви докази. Оваа теорија е доста стара и над 100 години се вршат проучувања во таа област. До сега, нема ниеден доказ изведен од таа теорија. Многу е апсурдно кога атеистите се повикуваат на науката и на доказите како на најсветото нешто, а од друга страна самите тие не ја познаваат доволно истата онаа наука која ја поддржуваат и немаат никакви факти и докази во поткрепа на нивното убедување. |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Треба да се засрамиш, а се лутите ако кажам што мислам за Дева Марија Изменето од Ateist - 20.Јули.2008 во 19:37 |
|||
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од што да се засрамам?!!! Од фактот кој Дарвин, ти и сличните на вас го заговарате дека човекот е создаден од мајмун!?!!! Не бе пријателе,јас воопшто не се срамам, срами се ти кој ја поддржуваш оваа теза. За мене таа теорија не е ништо друго туку Мајмунска Теорија. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеист - дали Дарвиновата Теорија е духовен систем на верување, па да е навредливо нејзиното потсмевање? Колку што знам е научен систем и како таков нема простор за духовност, соодветно - нема основа за навреда на верски чувства. Токму ти не би требало да реагираш така на таков коментар за Дарвин, затоа што со тоа го негираш својот однос и кон науката и кон религијата.
|
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да не ме разбереш погрешно - ако некој се потсмева со тоа што си ти атеист - тогаш ќе го опоменам и банирам! Но коментарот за теоријата, не гледам како би те засегнал...
|
|||
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не за друго туку поради нејзиното учење за настанокот на човекот.
|
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако за тебе е тоа мајмунска теорија твој проблем. Е мој пријателе влегуваш од поголеми во уште поголеми навреди, јас немам зошто да се срамам што верувам во некаква теорија. Ти си тој кој што треба да се срамува што како возрасен, уште веруваш во прикаски од типот „нека биде и бидна“ за мали деца. |
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеист - според ова и ти си верник... И во случајов, твојата теорија иако на хартија изгледа "поверојатна", сепак е недокажана, исто толку колку што е "биди, и бидна".
|
|||
|
|||
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sepak,na mene ,
a i na mnogu drugi im e , porealna, onaa, za.. kako bese,aha, -ja goltnal volkot babata, pa ,dosol lovgjijata , go utepal volkot,i ja izvadil babata od negoviot stomak, ziva i zdrava!! a, majmunskata teorija , se bazira na,osnovnoto nesto vo ziviot svet, odenjeto napred! kon vidovi koisto podobro se prilagoduvaat na okolinata od svoite predci ( e,sega, ne odi toa preku nokj !! ), znaci ,od prvobitnite najprosti organizmi,se razvivale do denes,a i ponatamu, vo ona sto momentalno se. ili ke bidat............................... a ne ,kako onaa vasata,lup-tup i opaa,cel covek! i toa, aj boga mu, od kal!! |
|||
You live only ONCE!
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako ti veruvas deka si nastanal od majmun veruvaj si, jas na edno mesto ubavo ti obrazloziv nekoi raboti no ti tvoeto ego izgleda go ljubis povece od se drugo kako i da e, veruvaj si deka si nastanal od majmun no fakt e deka toa veruvanje e samo teorija koja ne e dokazana i nemoj sega kako lud vo zid so glava ne bidue taka i ne idi vo krajnost da ja navreduvas Deva Marija, zasto bi go napravil toa samo zatoa sto ti ne veruvas vo toa, i, sto ce dobies od toa koga ce go napravis, vsusnost sto voopsto ce dobies od seto toa sto ovdeka go kazuvas - nisto.....ti si ateist koj veruva deka nastanal od majmun, kraj, znaci ti si imas svoe veruvanje - respect kon nego no i ti respektiraj go veruvanjeto na drugite...mozeme da se ubeduvame so denovi edno te isto ce bide taka da ako ti mislis deka teba da se veruva na Darvin veruvaj mu, jas pak mislam deka treba da veruvam na Biblijata ce si veruvam ....i taka toa odi mori... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa dobro i sto sega bitno li e dali jas veruvam vo bajka a ti kako sto velis vo nedokazana teorija koja se bazira na pretpostavki, koga ce poglednes ce vidis deka gore dolu i jas i ti veruvame vo bajki samo sto im se razlicni avtorite... Изменето од Templarius - 20.Јули.2008 во 21:44 |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Внеси реплика | страница <1 910111213 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |