|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Автор | |
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro si gi kolektiral moite zborovi ne veruvam deka ke ti trbaat uste no ke gi najdes ponatamu zdravje.Dobro ti kazav deka ke te sakam kako prijatel ako si dobar covek imam dobri prijateli nemuslimani.Ama da sakam nekoj kako brat nemusliman toa nikogas, zatoa sto nema takov nemusliman sto zasluzuva i da go dadam zivotot za nego.Ama ako misles deka muslimanite gi sakam samo zasto ke se vikaat Ahmed,Mustafa i tn.... togas se lazes.Tatko mi sekogas mi vikase :"Sine podobro na dobar kaurin da pomognes nego na licemeren musliman" toa sekogas mi e vo glava i se drzam na toa.Za "terorizmot" ti kazav koga go osekam kako gordost ama toa sto ne si me rzbral tvoj problem.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pocnuvas da se vadis dobro ti odi
ovaka napisano nedeluva tolku loso no sepak razmisli za brat nemusluman mislam deka gresis zasluzil samo ako e vernik pa vo zivotot ne e verata se ima neso i vo homosapiensot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima deneska covek od kade da nauci da bide dobar.Ne mora da zeme Quran pa da znae deka ne e ubavo da krade tugi pari da pravi nasilstvo bez pricina.Ama jas cvrsto veruvam deka samo dobar Musliman moze da postigne sovrsenstvo vo dobrocinstvo.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бог ја покажа својата љубов кон нас преку ова: Додека се уште бевме грешници, Христос умре за нас. Римјаните 5.8 Каде си ти кефала од ова? Каде е „божественоста“ на твоето учење? Каде е „божественоста“ на твојата книга? Па и човек од улица го сака оној што му е добар, оној што му е близок. Божественото е да го сакаш оној кој не ти е близок. Како што Бог не засака уште кога му вртевме грб! Е затоа Библијата СЕКОГАШ ќе остане божествена, бидејќи е чекор напред во секој поглед од другите човечки измислици... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aha
sk mi e jasno a so go pravi toa k*ranot so covek kje go dovede do sovrsenstvo a ne negovoto srce? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zboruvav bas za toa.I sum ziveel so takvi luge.Eden den ako se sretneme bi ti raskazal
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ti kazam pravo neveruvam deka vo k*ranot ima mnogu razlicni zborovi od biblijata
|
|
|
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу се радувам за тебе БРАТЕ Кефала зошто имаш зена КАУРКА,се надевам дека таа ке ти го покаже вистинскиот ПАТ
|
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo sustina se razlikuva samo vo edna rabota (najbitnata) VERUVANJETO VO EDEN EDINSTVEN BOG. Inace i dvete knigi povikuvaat na dobro.Od biblijata moze da nauces da bides dobar covek ne go sporam toa nikogas,za razlika od ovie ovde koi go sporat i toa vo Quranot zamisli.....Bi go citiral malce adzija :Ja mrazam vistinata ja mrazaaaaaaaaaaaam |
|
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи си ја сакаш жена ти ДВА ПАТИ еднаш овде девица еднаш во рајот................
|
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci ako te razbrav veruvanje vo edinstven bog kje te napravi idealen za brat? uf kalife tezok e ovj muabet |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala orto! Mnogu mi pomogna kaurkata da se docuvam na praviot pat.Mnogu sum zadovolen moram da priznam
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
more kaurakata kje ti go ispravi umot
kako sto site zeni go pravat toa si naebal brate mili |
|
|
|
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти БРАТЕ Кефала викаш дека знаеш муслимани што си ја смениле верата и сега не се искрени Христијани ,А ТИ БРАТЕ Кефала искрен муслиманин ли си?(знаеме дека и ти сија сменил верата)
|
|
(kоран 10, 94)
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |