|
Библијата и чиста и нечиста храна |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се согласувам, и јас сум за мирни дискусии. Но со таа разлика што кај мене нема превентива-јас одма одам на к*ратива, во случај на неволја... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
batali religija koga e svinceto na razenj vo prasanje |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа видиш тука е разликата помеѓу нас двајца. Јас се трудам да бидам превентивен,а ти си к*ративна,веднаш поминуваш на терапија, да не речам оклагија. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti si preventiven kako profilaktik guma?
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е за тоа си во право, но со темпераментите се раѓаме. (за дешат) Изменето од maria_magdalena - 01.Август.2008 во 16:05 |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анакин не враќа на тема...
Само што јас не сум по свинче на ражен
|
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рековме дека храната е секако чисата.Тогаш зар е важно дали е свинче или нешто вегетаријанско? Важно е да се јаде и тоа чисто.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne be
vazno e da e svince na razenj |
|
|
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da,
temperaturata sve ke, pobie! |
|
You live only ONCE!
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
точно и салце ќе растопи
кје остане само уф |
|
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човекот кој што ја злоупотребува ХРИСТОВАТА СЛОБОДА прави нешто грозно! Нека Господ прости и обрне АМИН |
|
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne grshi dusha, chedo bozje............ |
|
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕ ИСКАЖАА МНОГУ РАБОТИ ОКОЛУ ЧИСТА И НЕЧИСТА ХРАНА,
(ТЕ ОВА ДА СЕ ЈАДЕ, ТЕ ОНА ДА НЕ СЕ ЈАДЕ) НО ДА ВЕ ЗАПРАШАМ ЕДНА РАБОТА ДРАГИ ФОРУМЏИИ: КОГА ЌЕ СЕДНЕТЕ НА ТРПЕЗА, ПРЕД ДА ПОЧНЕТЕ ДА ЈА ЈАДЕТЕ ТАА ХРАНА, ДАЛИ ПРЕКУ МОЛИТВА МУ БЛАГОДАРИТЕ НА БОГА ШТО ВИ ЈА ДАЛ ТАА ХРАНА ДА ЈА ИМАТЕ СЕКОЈДНЕВНО ВО ИЗОБИЛИЕ? ИЛИ СЕДНУВАТЕ И ВЕДНАШ ПОЧНУВАТЕ ДА ЈАДИТЕ, КАКО ШТО ТОА ГО ПРАВИ ГУЦЕТО (ПРАСЕТО) БЕЗ ДА МУ БЛАГОДАРИТЕ НА БОГА? ЌЕ ГИ ЗАМОЛАМ СИТЕ ОД ХРИСТИЈАНСКА ВЕРОИСПОВЕД ДА МИ ОДГОВОРАТ НА ОВА ПРАШАЊЕ ПОЕДИНЕЧНО, АМА ИСКРЕНО, КОЛКУ ГО ПРАКТИКУВАТЕ ОВА. Зидарски, Марија Магдалена, Алдра, Орлов, и ред други одговорете.... Еве и јас прв да одговорам: Без молитва во мојата фамилија не смее да се конзумира храна, тоа е правило и потреба во фамилијата, без разлика каде се наоѓаме. Децата уште од најраната возраст, некаде 2-3 години се учат преку молитвата „Оче Наш“ да искажуваат благодарност на Бога, додека возрасните со свои зборови му благодарат на Бога. Со почит, Госпел. |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ме прашуваш дали седнувам и театрално како од американски филм се фаќам за раце со останатите на масата и изнесувам на глас молитва со патос во гласот - не, никогаш не сум го направил тоа, нема ни да го направам.
Но... секогаш пред да почнам со јадење, во себе се заблагодарувам на Бога за храната што ни ја дал, за среќата да имаме таква храна и го молам да даде на оние кои немаат. Како што впрочем се заблагодарувам на Бога за се што правам во животов, за секоја една работа... нема потреба од специјални молитви или начини на кои се прави тоа - душата е битно да се моли, не телото. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |