![]() |
|
ВМРО-десница |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 17> |
Автор | ||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ајде ајде Пагане можеш подобра лага да скроиш.Мене тие финти не ми ги продавај, за СФРЈ сите знаеме од тука зошто Маика Блгарија не влезе .......зошто и они како србите ќе загубеа еден дел од нивната земја......
А ова со комунистите врска нема зошто македонците никако не ни можеа да влијаат ние создадовме држава дури во 1944 година и влијанието ни беше уште мало, не беше до толку големо за да влијаеме во Пиринска Македонија , сепак бевме тазе земја.Сепак бевме мала земја и не бевме којзнае колку моќни за да влијаеме дури и во Бугарија каде одсекогаш се негирало македонското постоење.Тоа е чиста лага на бугарите, ние создадовме земја, да ама не бевме до толку влијателни врз Тито сепак беше почеток.А за тоа дека не го негирале македонското малцинство типичен пример си ти денеска , што го негираш македонскот постоење, ти си од доктрината на Бај Тошо каде он ве учеше дека сите ние сме Бугари.. Па и Танас е од таа школа ама он е македонец(со испран мозок од татарите) или поточно кажано , потатарчен македонец. За џабе не реков дека има 150-250 илјади македонци во Пиринска Македонија само Бугарите тоа го негираат. Она горе ти е типичен пример......... Ајде можеш и ти подобро....... Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 14:09 |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Не ме разбираш правилно, Влади.
Не негирам постоенето на македонска нация в настоящият момент. Напротив. Само казвам,че истината за историческият период, за който говорим/ а това е един дълъг период от близо12 века/ е доста по- различна от днешната. На теб ти пожелавам успех. Радвам се ,когато видя млади хора толкова заинтересовани от миналото си. Само така напред. без минало няма бъдеще. Със здраве. ![]() |
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Ајде ајде ти мене не ме негираш, ти викаш дека можам да се определам како што сакам ама сепак за тебе ќе останам Македонски Блгарин (внатре во душата)
![]() Тоа е за мене и негирање. Поздрав Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 14:22 |
||
![]() |
||
tanas3 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
|
Прадядо ми го направи потатарчен македонец- ВМРО. Като негов член и местен активист в Пиринска Македония. Човека почина на 95 години и за това помня някои негови разкази за онова време.
През целиа си живот заедно с ВМРО в пиринския край се е борил за освоождение и присъединяване на Македония към България. На два пъти замалко се е разминал с к*ршума. За това са се борили повечето от членовете на организацията пък ако щете ги наричайте леви десни и каквито искате още Извинявайте че е бил в ВМРО и аз като негов правнук защитавам и неговото дело. Извинявайте че вярвам повече на него а не на вас! Извинявайте но така ще и за напред! ![]() |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Това, как те приемам аз, или който и да било друг българин, не трябва да е от значение за теб.
Важно е самосъзнанието. ![]() |
||
![]() |
||
|
Да бе бил член на ВМРО
Ама бил член или на Врховниот Македонски-Одрински Комитет или со еден збор бил член на Врховистите.. Оние на кој Јане Сандански им ја е** М******(морав да го кажам ова не можев да издржам) ![]() А ништо чудно да бил и член на ВМРО ама знаеш на кое на она на Иван Михајлов. Ти колку сакаш верувај му на еден врховист, ама верувај јас и верувам пак на внуката на Гоце Делчев , која беше и Бај д Веј секретарка на Методија Андонов Ченто и она вика дека Гоце бил Македонец. И верувам на еден куп документи што ги имаме во Македонија.....има докази за македонското постоење....а ти што сакаш мисли.... Така да ништо чудно дедо ти да бил еден Врховист(бугароман). @pagane Верувај дека тоа за мене значи нешто, јас неможам да седам со некој кој ме гледа во очи ми зборува нешто друго, а зад грб ме прави нешто што не сум. Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 14:30 |
||
![]() |
||
|
Влади, никой не го прави зад гръб, както виждаш и читаш.
Даже сме много искрени. С което не искаме да навредим никого. Просто всеки носи своята истина. Просто нашата е различна от вашата. Как хич не искам да се делим на наши- ваши. Ама това е положението . засега. ![]() |
||
![]() |
||
tanas3 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
|
Не само че бил член ами е бил и местен отговорник на ВМРО за околията. И разбира се че на него ще вярвам ане на учениците на Стоян Новакович.
А за внучката на Гоце Делчев в България е най голямата бугароманка по вашему -като отиде в Македония става чудо- превръща се в Македонка. живее в Благоевград на улица "Владо Черноземски". И още нещо тя не е пряк потомък на Гоце по права линия а е далечна негова роднина . А той Гоце сам си го е написал " Ама нали сме си българи" и затова не го избраха за македонец от 20 век, ама не чух един от вас да стане и да каже че е фалшификат! Костите му са били положени в църквата Света Неделя в центъра на София редом до тези на Георги Раковски за поклонение от Илинденската организация която кой знае как спокойно е развивала дейност във вражеска България в центъра на столицата. И кака става така? |
||
![]() |
||
|
Абе ајде сега најголемата бугароманка......типична бугарска лага.
Ти кажувам дека била секретарка на Ченто(првиот претседател на Македонија) а тоа е многу одамна.1944 година ![]() И за чудо одсекогаш викала дека македонскиот народ постоел. ![]() А ти и дедо ти ако сте се бореле за анексирање на Македонија кон Бугарија тогаш можам да кажам дека сте обични бугарофили како Ванче и дека се борел од страната на Цончев и на останатите Врховисти ![]() И што ако му биле посмртните останки таму положени сакаш ли да знаеш дека и албанците ја развивале својата култура во Бугарија. Дали тоа значи и дека албанците се блгари од првото качество?? Среќа што посмртните останки на Делчев се сега кај македонскиот народ, таму каде што припаѓаат не кај татарите фала богу..... Ги чекам со нетрпение и посмртните останки и на другите револуционери Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 15:00 |
||
![]() |
||
|
Не само че бил член ами е бил и местен отговорник на ВМРО за околията. И разбира се че на него ще вярвам ане на учениците на Стоян Новакович.
П.С. И не го цитирај Божидар Димитров татарската свиња ![]() Зошто Баце он е прероден праблгарин кај нас популарно кажано ТАТАРИН. ![]() Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 15:08 |
||
![]() |
||
|
Аз знам само за една ВМРО - това колоко крила и фракции е имала е друг въпрос. ВМРО Е ЕДНА ЕДИНСТВЕНА. И какво излиза че поне половина от ВМРО са били 100 %туркомонголи?
От една страна се твърди от ваши историци че Илинденската организация се е борила против българите, а от друга пък офицер от българската армия (Чаков)спасява костите на Гоце и ги носи на Илинденската организация в София. Нали татарите са врагове кака така са позволили един македонски герой който се е борил против българите да му се правят поклонениея насред София! Нещо не се връзва с туркомонголската теория |
||
![]() |
||
|
Никогаш не се тврдело Танас дека во Илинденското Востание сме се бореле против Бугарите...типична татароманска лага.Епа не е друг впрос со крилата ќе размисли малку и зошто.
А дедо ти бил еден обичен врховист(бугарофил). Мене не ми е гајле кој ги носел коските на Делчев и Цар Душан имаше жена бугарка па пак денеска го знае целиот свет дека бил србин.Ај те молам со овие татаромански глупости не ми продавај на мене муда за бубрези.И на крај крајава од офицер на бугарската армија(бугар) до наследник на крвта на Делчев има огромна разлика ![]() И ајде сега оди прочитај ја пак книгата десетте лаги на македонизмот од Праблгаринот(татаринот) Божо и пак нека ти го наклукаат мозокот со тоа како србите ни ја измислиле нацијата.. Можам одма да го утепам Божо..со докази Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 15:18 |
||
![]() |
||
|
Имам и доказ дека ние сме постоеле многу одамна....веќе се прикажаа на форумов..
Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 15:43 |
||
![]() |
||
|
ВМРО не е една единствена.
ВМРО после неуспехот на Илинденското Востание, има поделби.. Десничари и Левичари.. Левицата сметала дека треба Македонија сама да си ја издвојува победата или сами треба да си ги бркаат работите.. За Џабе кодексот на левицата не гласеше. Македонија на Македонците... Десницата пак сметаше дека треба со помошта на Бугарија да ја добиеме победата против Турците, ама се уфрлуваат бугари од типот на Цончев(бугарски полковник)и движењето се бори за анексирање на Македонија кон Бугарија.Или вака, движењето добива друга насока на водење политика.БУГАРСКА Зборувам за Десницата Тоа ти е дедо ти се борел во тоа крило.... Изменето од Vladimir88 - 10.Јануари.2008 во 15:42 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |