|
Живот во странство |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
joli
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Ноември.2006 во 00:16 |
mene me interesira kako im e na lugeto sto se otideni vo strastvo kako gi prebroduvaat prvite godini tamu i sto mislat za zivootot tamu dali imate premnogu nostalgija za svoite doma-roditeli,braka,sestri i drustvo kako useale nekoi luge-sakam da znam
|
|
|
|
LAV
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2006 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 241 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vaka jas sum momentalno vo france , pa okolu 3meseci sum vo REIMS-FRANCE. Pa vidi jas licno custvuvam nedostig na roditeli,rodnini,pijateli.... (pa toa e normalno) Изменето од LAV* - 21.Ноември.2006 во 00:34 |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Normalno e deka sekoj pocetok e tezok, deka ti nedostasuvaat tvoite najmili, te faka povremeno nostalgija, no bidejki sum vo Italija zemja koja ne e daleku od Makedonija taka koga ke me fati "krizata" jas sum domche:)iako Italija e veke moj dom.
Zivotot e sekade ist so toa sto troshocite vo evropskite zemji se pogolemi, no moznosta za vrabotuvanje uslovite koi ti gi nudi zemjata se znacitelni podobri od Makedonija.Taka da rabotish, sozdavash i rezultatite se vidlivi. Sepak Makedonija ja nosam vo srceto, kade i da sum ostanav Makedonka so evropski maniri :) |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam mnogu rodnini vo stranstvo, site od niv kopneat po ova nase Skopje, i site od niv koga ke dojdat, posle nekolku dena, edvaj cekaat da si odat, ime smeta nekulturata na sekoj cekor , koja sepak tamu e na mnogu povisoko nivo. Site sakaaat da dojdat vo poseta, ima nedostasuvaat rodninite , prijatelite, bliskite,...no nieden ne posakal ili rekol deka bi sakal da dojde povtorno ovde da zivee.
Bratucetka mi vo Hrvatska ne i zboruva na svojata kerka makedonski, od pricina deka bi imala problemi na uciliste i bi gi mesala jazicite, a istata sekogas imase zamerki kon bratucetka mi od Germanija, koja sepak gi nauci svoite deca barem da mozat da se razberat koga ke dojdat ovde. Sekoja promena e teska, pa i devojkata koga se mazi , odi vo druga kuka , no so tek na vreme se naviknuva pa ja cuvstvuva kako svoja, a vo rodenata odi na gosti, taka i onie koi ziveat vo stranstvo. |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
maja 30
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gluposti
Jas svojata kerka ja učam makedonski i zboruva mnogu ubavo iaku ima malku mešanje na slovenečkiot sepak zboruva mnogu ubava i sum gorda što možam da i prenesam nešto od mojata zemja i edinstvenata rabota što ja zemav so menebeše jazikot moj
|
|
vasi44
Група Регистриран: 17.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maja 30
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoja promena e teska, pa i devojkata koga se mazi , odi vo druga kuka , no so tek na vreme se naviknuva pa ja cuvstvuva kako svoja, a vo rodenata odi na gosti, taka i onie koi ziveat vo stranstvo
Ušte sega posle četiri godini ne možam da se naviknam i imam kerka imam svoja kuća i sreden život ama ne možam Nostalgijata e mnogu jaka
|
|
vasi44
Група Регистриран: 17.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mora da ti e tesko a
|
|
maja 30
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa ti se vika visoka nekultura
|
|
maja 30
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sepak Makedonija ja nosam vo srceto, kade i da sum ostanav Makedonka
I toa ostanav gorda Makedonka
|
|
maja 30
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Težinata zavisi i od toa koj čovek kolku ima razviena sposobnot da se navikne vo druga država
Za žal kaj mene taa sposobnost ne e mnogu izrazena zatoa e i poteško prilagoduvanjeto
|
|
maja 30
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site od niv kopneat po ova nase Skopje
Butel jas kopneam po Kumanovo
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво за муабетов... драго ми ешто го читам ова |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |