|
АФРОДИЗИЈАК ВО ИСХРАНАТА |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Октомври.2009 во 00:49 |
|||
ЗАДОВОЛУВАЊЕ НА ГЛАДТТА СО ЗАДОВОЛСТВО.......
Вашето искуство и предлози ...... Моќта на афродизијаците секогаш го привлекува вниманието, а овде ги имате десетте што најдобро го задоволуваат гладот за задоволство. Со секој афродизијак добивате и предлог рецепт за вкусен почеток на уживањето. Шумско овошје Шумските јагоди, малини и капини се многу богати со витамините Ц и Е
- вистински двигатели на сексуалниот нагон. Рибизлите и боровниците се
полни со Б витамини и овозможуваат нормално функционирање на бубрезите,
без што сексот нема да биде тоа што сакате да биде.
Семки од тиква
Секси појадок: Било какво пециво попрскано со семки од тиква.
Целер
Можеби не изгледа примамливо, но целерот го стимулира мозочниот дел кој ги контролира т.н. секс хормони.
Лосос
Лососот е одлична основа за некоја романтична вечера по која ќе
следуваат интензивирани оргазми. Омега 3 масните киселини го креваат
нивото на допамин - невротрансмитер што ја поттикнува желбата, но и го
засилуваат протокот на крв се` до гениталиите.
Спанаќ
Богат со витамин Б6 и фолна киселина, кои се клучни во создавањето на т.н. секс хормони, како и цинк за екстра страст.
Авокадо
Ова божествено овошје е богато со витамин Е, важен фактор за здрави и
убави коса, кожа и нокти, но и клучен фактор за зголемена сексуална
желба и плодност.
Бадем
Вкусен и полн со есенцијални масни киселини кои го одржуваат здравиот
баланс на секс хормоните. Потпечените бадеми се богати и со манган, кој
го чува здравјето на репродуктивните органи.
Банани
Бананите ќе ја подобрат вашата изведба во кревет, а ќе ве обезбедат и
со калиум и Б витамини - од витално значење во лачењето на секс
хормоните.
Секси десерт: Банана сплит (со црно чоколадо и сецкани бадеми)
Црно чоколадо
Секси десерт: Чоколадни палачинки со сос од темно чоколадо, уште подобро ако користите кафеав шеќер во рецептот. |
||||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Секси десерт:палачинки со многу мед и ореви
|
||||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бадем
Вкусен и полн со есенцијални масни киселини кои го одржуваат здравиот баланс на секс хормоните. Потпечените бадеми се богати и со манган, кој го чува здравјето на репродуктивните органи. Затоа ли ми вртат пеперутки по стомак....
|
||||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Охохохо еве што ќе им готвам на срцките...
|
||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Shkolkite se isto taka silen afrodizijak,probajte!
|
||||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
cccccc, na koj do so mu e dojdeno
|
||||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Daleku od toa deka mi e potrebno,jas voopshto ne sakam shkolki |
||||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ahmmm, se silen afrodizijak... posebno onie "srednite"... |
||||
DeepBlue
|
||||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
znam , znam , SKRVAVENO ti e od skolki
|
||||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Shto mi trebashe da komentiram na ovaa tema Choveku voopshto nemam okuseno shkolka |
||||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jok ,skrvavena neam
|
||||
|
||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пениси на животни во кинеските месарници kako афродизијак
Кинеските
кувари одлучиле да се посветат во спремање на многу необични јадења -
од животински пениси до тестиси и фетуси. Се чини дека во тоа се многу
успешни бидејќи специјализираниот ресторан Guolizhuang во кој се
припремаат овие специјалитети е многу добро посетен.
Новинар на BBC се обидел да го опише својот прв контакт со јадење кое е спремано од кучешки пениси. "Келнерката пред мене стави чинија во која имало нешто сиво и светлечко, а потоа рекла: Тоа е руско куче. Големо куче, додадов јас. Да, голем кучешки пенис, ми одговори келнерката", Кажува дека по дијалогот не бил веќе гладен иако лицата од ресторанот Guolizhuang во Пекинг, навистина се потрудиле да биде задоволен, нудејќи му најразлични јадења. Но, покрај пенис од куче, му понудиле и кучешки тестиси, пенис на магаре, змија - за која тврделе дека е исклучително потента - дури секоја од нив имала по два пениса, овца, коњ и бик. Послужувале и пенис од тигар, но доколку некој Кинез се одлучи да нарача, тоа морал да го направи неколку месеци однапред и за него да издвои сума од 3.000 фунти. Јадењата од пениси станале голем хит во кинеската кујна. Во рестораните каде се служи овој тип на храна, чести гости се државни функционери и јака бизнис елите од многу земји ширум светот. "Со пенис не се конзумира алкохол, така да тука не служиме многу алкохол", рекла нутриционистката на ресторанот, но на новинарите им понудила коктел од вотка и крв од елен. Во ресторанот Guolizhuang се служи и фетус од елен. Кинеските нутриционисти кажуваат дека бил добар за кожата. Менито во рестоарнот го осмислил 81 годишниот шеф на кујната Гео. Го истражувал делувањето на животинското место на човекот и открил дека кучињата имаат малку холестерол и дека се добри за лекување на сите видови на полесни болести.............. |
||||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Уров
|
||||
МИР со сите
|
||||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
1. Лути пиперчињаЛути пиперчиња
Лутите пиперчиња се користеле отсекогаш кога луѓето сакале да го зачинат својот сексуален живот. Во 70-те години перуанската влада која очигледно се плашела од ефектот, го забранила чили сосот како затворска храна,со објаснување дека тоа не е во склоп со луѓето принудени да живеат со ограничувања. Теоријата за дејството на лутите пиперчиња вели дека тие влијаат на неколку начини. Замислете што се случува кога јадете голема лута пиперка: дланките ви се потат, устата ве пече и дишењето ви се скратува. Болката го тера телото да лачи ендорфин, кој се обидува да ја блокира физичката нелагодност. Истиот вид ендорфин се лачи после вежбање или секс, создавајќи чувство на олеснување............... 2. Шпанска мушичкаШпанска мушичка
Старата легенда дека шпанската мушичка може да ги излуди жените е опасен мит. Шпанската мушичка е всушност зелена бубачка која се наоѓа во јужните делови на Европа. Со векови од нив се правело средство за иритација. Инсектите се сушеле а телото им се дробело. Ако и се даде на жена, тогаш таа би завршила со иритација на уринарниот тракт, проследена со интензивно чувство на горење и чешање во вагиналната регија........ Ова сигурно не треба да се спореди со нагон за секс. Денес шпанската мушичка се смета за отров, а состојките кои ги содржи можат да предизвикаат неправилна работа на бубрезите, гастроинтестинално крварење па дури и смрт... |
||||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |