IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАВОСЛАВНИ,КАТОЛИЦИ,ИЗВОРНИ ХРИСТИЈАНИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАВОСЛАВНИ,КАТОЛИЦИ,ИЗВОРНИ ХРИСТИЈАНИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 38394041>
Автор
Порака Обратен редослед
ZakHay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZakHay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:10
eh kolku si cuden bre MAli...Dali nekogas si bil vo drustvo na protestanti i reformisti za da vidis sto znaci nivniot zivot so Boga a>
Te molam kazi mi,od kade donesuvas takvi slabi odluki?Se glea imas  vlijanie od pravoslavna losa propaganda!Izvini ama mislam sum vo pravo..

Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:09
Originally posted by аџија аџија напиша:

сарде,

за протестантите имаш друга тема... Ова е за христијанството како споредба со католицизмот и кривославието...

Сите сте сведоци како јас си поставив нормално прашање кое е во склоп со темата, ама некого го боли да му биде одговорено, сака само да  ги лаже и измамува оние кои не ја прочитале добро Библијата и другите само да викаат Да, Да, така е.

Но еве
Што ќе кажеш да пишувам на оваа тема за тоа ќе пишувам на темава Аџија.
Ете да видам кои се моите слободи за пишување на овој топик.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:05
Originally posted by ZakHay ZakHay напиша:

More lugje(mislam na vas pravoslavni katolici i site nexristijani),kako da vi se razjasni deka verbata vo Boga e sloboda na zdraviot razum i deka si so veruva na svoj nacin i preku toa se doblizuva kon,sto posilna verba tolku e zivotot poubav more...
I ti Mali pa sto bre ako Luther bil Katolic a?Pa  bil vo pravo sto protestiral zatoa sto se svestil ej!!!Pa koj pameten covek vo toa vreme mozel da gi istrpi tie inkvizitorski-katolicki  kazni i terori!E toj bil Heroj brakja i ne samo toj tuku i mnogu drugi...Kalvin,Zwingli,Wesly Arminius,St.Erazmo i mnogu drugi..
Pozdrav!!!

па тоа братче сака да ти кажам до каде забегала таа суета на католиците поготово на папата  па потоа овие кои протестирале........

вистината е брат во единството во еднаквоста во рамноправноста
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:03
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

Originally posted by beleg beleg напиша:

или ќе мижиме пред бедотијата... само на бОГ МУ ОДГОВАРАМ ЗА СВОИТЕ ДЕЛА..НА НИКОЈ ДРУГWink

кажи ми кога бог ке ти одговори и како и како ке знаеш дека е од Бога одговорот??????

.или ќе мижиме пред бедотијата.(ова го најдов во твојов пост)

па кажи ми ти кога тебе ќе ти каже Бог дека она попчено чија жена гледа на кафе за пари е во правоWinkмене Бог ми даде СИЛА И РАЗУМ И СРЦЕ ДА ВИДАМ ДЕКА Е ГРЕШЕН...ама МПЦ сеуште не виделаCryCryCryCryCryCryнесакам ни да верувам дека знае а ништо не преземаCryCryCryCryCryCryCryCry
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZakHay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:59
ej pa toa e mnogu ednostvano ,i mnogu lesno
Ednostavno kje znaes bratu...no samo treba da se posvetis na verata....
Samo toj te vodi.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:57
Originally posted by beleg beleg напиша:

или ќе мижиме пред бедотијата... само на бОГ МУ ОДГОВАРАМ ЗА СВОИТЕ ДЕЛА..НА НИКОЈ ДРУГWink

кажи ми кога бог ке ти одговори и како и како ке знаеш дека е од Бога одговорот??????

.или ќе мижиме пред бедотијата.(ова го најдов во твојов пост)
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZakHay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:57
More lugje(mislam na vas pravoslavni katolici i site nexristijani),kako da vi se razjasni deka verbata vo Boga e sloboda na zdraviot razum i deka si so veruva na svoj nacin i preku toa se doblizuva kon,sto posilna verba tolku e zivotot poubav more...
I ti Mali pa sto bre ako Luther bil Katolic a?Pa  bil vo pravo sto protestiral zatoa sto se svestil ej!!!Pa koj pameten covek vo toa vreme mozel da gi istrpi tie inkvizitorski-katolicki  kazni i terori!E toj bil Heroj brakja i ne samo toj tuku i mnogu drugi...Kalvin,Zwingli,Wesly Arminius,St.Erazmo i mnogu drugi..
Pozdrav!!!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:57
сарде,

за протестантите имаш друга тема... Ова е за христијанството како споредба со католицизмот и кривославието...
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:50
Многу лаги кажани за Православието. А кој е татко на лагата??? Одговорот е во Библијата. 
Без коментар
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:47
Е Аџија колку ме израдува што си ја отворил оваа тема! Мислам дека ти и секој кој ќе ја чита ќе може многу да научи.
Но да одиме по ред.

Кажи ми за која протестантска догма ние сме „кривославие“ и зошто сме еретици?

„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:44
Барем имале чиста памет да кажат не на папата..а не ние ќе ги правдаме сите владики и попови по ред само да им се умилкувамеShockedморе тој што не е во право има да му се каже па макар и господин господин да биде....или ќе мижиме пред бедотијата... само на бОГ МУ ОДГОВАРАМ ЗА СВОИТЕ ДЕЛА..НА НИКОЈ ДРУГWink

П.С.ИЛИ НЕКОЈ МИСЛИ ДЕКА НА ПАПАТА ТРЕБА ДА МУ КОЛЕНИЧИМЕDead

Изменето од beleg - 26.Јуни.2007 во 12:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:40

Протестанската ,,вера,, стара само неколку векови 3-4 кој знае како дојдоа до вистината за Христа!!!!LOLLOLLOL интересно ---ShockedShockedShocked
И нај чудно од се е дека и нивниот учител Мартин Лутер  бил католик пред да го направи ПРОТЕСТОТ И НЕПОСЛУШНОСТА КОН ПАПАТА

значи од вкорен ерес

Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:24
Одлично!LOLLOLLOL Се е кажано. Ама недокажано.Clap
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZakHay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 02:23
ej adzija temavata tie edna od najdobrite so si gi postiral do sega,nego zborot mi bese kolku  dokazi da postirame se nekoj ke se najde i kje dokaze sprotivno (ova go stavam vo navodnici)i!Ej mnogu e tesko da se odbrani ona vo sto veruvas posebno vo sredina so toku atesiti i bogohulnici i muslimani pa i budisti pa i hare krishna i us mn, drugi!!!
Do viduvanje!

Изменето од ZakHay - 26.Јуни.2007 во 03:02
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 38394041>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.