![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 103104105106107 138> |
Автор | |
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() GALENO MAChE Galeno sum si jas mache belo so crni damki malce nezno kako prviot sneg padnat pokraj ezerskiot breg..... Jaglen od ogan vrz telo sloj rasprsnati iskri karakterot moj crno oko maslinka na lika crvena masna mache sum prava slika..... Mache galeno pravo sum tipche ljubam sekogas da si jadam ripche sekogas mlekce si imam belo tvoe vnimanie go imam celo..... Cel den si igram so edno klupche nevnimavam ic na nekoe gluvche naednas se isprevrte idilata moja zarem trebase pojavata tvoja...... Sega veke ne sum galeno mache ti si sega galenoto parche kuche zarem trebase sega tuka uhh.... zarem mi treba lavez buka.... Mi go zemas so sila klupcheto moe se odnesuvas kako sve da e tvoe mlekceto mi go isturas znaes vo lice mi r*zes i laes...... Sekogas lom mi pravis vo srce moe da zadovolis kuchesko laenje tvoe sve za sebe sakas da imas moite zelbi ne gi primas...... Zatoa kuche moe pazi jas odam na dolgi stazi den i nok pogledot moj te demne vo srce tvoe zasekogas ke te grebnem...... Изменето од bijonse1 - 31.Јули.2009 во 17:32 |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
I gledaj chudo!
sonot vo jave se pretvori,
veteni zborovi od usni medeni,
tajni skrieni pod krilja angelski,
zemski i nebesni,
svesni i nesvesni,
vakvi i onakvi ,
no iskreni....
I se se spoi...
i na svoe mesto si dojde,
kako sto veteno bese,
kako sto trebase da bide,
taka i se stori
a igra ne e iako kako igra pocna,
i se znaese deka nikogas za nisto ne e docna,
i deka se si ima svoe vreme,
samo trebase da se cheka vremeto samo da dojde,
momentot od momentot da projde,
sa se doblizi sonceto do meescinata,
da se prepletat zraci soncevi vo mesecinite kosi...
Se znaese deka trpenieto Spasot go nosi.
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ВРЕМЕ
Осаменi старци го бараат времето од приказните што ги раскажуваат по биртијите на сите шанкерки навикнати да слушаат приказни за кригла пиво... Го бараат во празните страници на животот од куферот на нивните стравови да си погледнат во мртвите очи каде го `ртееле безнадежно семето на сонот кога сонцето извирало неизвалкано од срамови... Времето има поубаво лице во матното огледало на вистината и сите го гледа со очите на убавицата што заспала во подножјето на планината чекајки да помине принцот со срце на ѕвер низ нејзините мисли на девица... Изменето од majstorce62 - 01.Август.2009 во 07:27 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ЗА ИЛИНДЕНЦИТЕ
Небото жедно за херои било Кога се втемелувале, Кога се вѕидувале... Ги раскинаа облаците нов век кога се раѓаше: реки сонце да потечат - да се разлеат... Мракот очи ли им глоѓаше, лелек душа ли им сечеше - со пушки извори раскопаа - за свелината... Од мајка до еден родени, на мајка ниеден не ветен - песната сами си ја напишаа - на векот најубавата... Со приказните од дедовците - живи искри во очите, ѓердан златен се нанижаа на небото, меѓу ѕвездите.. |
|
|
|
![]() |
|
ЕПИЛОГ
Штавени насмевки со прегорени воздишки од сонцето на последната перверзија - пат во една насока кон бескрајот на очајот... Никој не верува во приказните за потопот а децата се раѓаат со маана да бидат искрени и не се поткупуваат со чоколадо како некогаш... И Дон Кихот ја изгубил значајната битка со ветерниците и отишол да умре во очите на сопствената заблуда дека е бестрашниот витез од Ла Манча... Најпосле напишав песна во која ме нема мене: список на пријатели не се прави ниту за свадба - вистинските никој не ги изумил... |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Некогаш
кога на себе ќе се сетам каков сум сега времето ќе каже колку сум разбирал и знаел како и секогаш со подсмев ќе се сеќавам со какви крила наивни низ облаци розеви летав како и секогаш како ништо не знаев. Како иднина барав кога ја немаше не знаејќи дека само денес за мене има, старо купуе ми мафта ме знае од секој вторник и петок под Кале ми велеше често црви да продавам за ценкање не ме бива. |
|
![]() |
|
![]() Psssstttt , bebce moe spiiiiiii nemoj da se budis ........... dodeka ezeroto ne se smiri dodeka i posledniot zrak ne go probie oblakot crn doeka ne iscezne i poslednata laga na ovoj svet poslana so rosa namesto solza so izgrevot na sonceto sekoja laga ke izgori ramo moe pernica tvoja.............. psssstt bebce spiiiiii |
|
![]() |
|
ВОЛЧЈА ПЕСНА
Врелите јазици на летото ми влегуваат под кожата - те бараат тебе... Епидермот, во кој те сокрив со мирисот на болката од твоите очи го донирав на изгорен од сиромаштија... Не гази ми по ливадите со качунки ни кога насмевката ти е понова од карминот - во белата песна на ѕвончињата спијат озабени волците на војната... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ZA DA BIDES VECNO MOJA Bev ezero mirno dodeka ne te zapoznav bev senka vo nokta dodeka ne te sretnav bev samo izgubena dusa dodeka ne te doprev bev samo prozirno staklo dodeka ne te osetiv......... Sega sum bran koj na karpa se peni sega sum topol soncev zrak sega sum oboen od tvoeto vinozito sega sum spektar so ilijada boi........... Nikogas nema da da ti go dadam klucot nikogas nema da ti go poklonam srceto nikogas nema da ja vidis solzata nikogas nema da ja vidis samotijata........... Za da bides vecno moja...... mila moja najmila....... |
|
![]() |
|
ЗА ГЛАСНИЦИТЕ
Гласот на гласникот, што ти го пратив од длабочините на најпеколната мисла, немал дарба да ти наслика со едноставни линии што ќе се случи кога ќе се случи... Знаевме: скриените посакувања лесно се подмитуваат да го свртат ветрот против сам себе... И уште: нема пат што ќе заврши таму каде што сакаме и ниеден не се вкрстува со патот на судената среќа... Очите се проколнати чички што остануваат на грбот и после првиот свиок... Сепак: некој друг гласник ќе слезе по скалите на недорекот да го дорече непремолкот... |
|
|
|
![]() |
|
СИЛА
Дива сила ме прелага за очите - заслепен минам низ ѕидот на гордоста - твојот крик ги распорува празнините Крцкаат коските на каењето под ѓоновите на гневот - немам уши да ги наслушнам солзите... Страдањето станало навика а навиката страдање - ја затворивме последната капија на разбирањето... |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ме чека
она што секогаш ме чекало лошо и гадно бар знам со што работа си имам уште сила имам уште неа ја имам секогаш само тоа сум го имал силата и јас се знаеме исти сме си требаме кога ја немам под некоја сенка ја чекам ме скокотка се смеам гласно во мене секогаш била ме сакала секогаш иако глупчо сум некогаш, малку почесто, но вака поубаво звучи. |
|
![]() |
|
уште сила имам
уште неа ја имам (zbunet) pa ti imas se, ama izgleda ne si svesen... duri ja imas nea ne treba da stravuvas... ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 103104105106107 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |