|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 89101112 138> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sit sum od zakani i uslovi
i tolku mnogu sum sit, sto veke stomakot me boli, a tolku dobro bese dur dete bev koga se igrav so nasmevka blesava i koga kako blesav me gledaa i kako blesav se gledav. Si fantazirav kako silen ke bidam koga ke porasnam i zatoa porasnav mislev ubavo ke mi bide, i bese. No deteto naivno i razigrano placese zosto go ostaviv, za da odam kaj tie sto ke me rasplacat i ostavat naivno i razigrano. Temni oblaci i silueti nakostreseni so sueti pogani kon mene se stremat, ova nema dobra smrt da bide, obucen sum za borba krvta nepoznata ne mi e ni mojata, ni tugata i ovaa bitka posledna ke bide na moja steta i bez moja zal toj sum sto sum kakov umeam da bidam, a mozebi ni toa. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me obvinuvas milo,
mi se zakanuvas milo, demek pobesnat Maximus Golemus sum bil sto ne znae da se sopre dur si trckara niz poljanka so slivi bez da se vozdrzi bar na edna da ne se kaci zaradi slepa strast i alcnost ne znaejki deka tivko patis i krvaris i demek gajle ne mi e. E pa sea vidi mori edno da si znaes deka slepec si ti sto tolku da vidi ne moze kolku smotan sum ja i deka pismenosta mi e samo blef laici sto laze za da ne znaat deka ponepismen sum jas. Velis zeni pred mene pagaat a ja velam : Ha, ha, ha, kamo vistina da bese ! Alfa sonot sekoj go ima, no sekomu dadeno ne e, a bas i nekam, bas i ne mi e samo do meso i sojata e dobra baska pozdrava i mene ritual mi treba koga davam i zemam svecano kako orden za zasluga za nesebicen trud, kako primer i vizija za tie sto sakaat da sakaat bez razlika sto samo denes bilo ili do samiot kraj. Da, milo, smotan sum jas zatoa i me igras kako dete topka ke me sutnes i ja sum gol, kako i tie sto bea sto sega kako dete me gledaat i znaat deka steta umeam samo sebe si da storam. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tmurno vreme misli nosi
onie nedonoseni nedoreceni i navredeni. Mrzliva dlanka pocit odava na nekoj sto go nema vo tisina potopen zasekogas zaboraven. Cekanja soncevi utra zamorni, goltanje hrana gumena. Zmija, jabolko i dvajca goli patetika vrvna do osveta krvna. Hordite brojni za nas vrvea, si prasam takvoto sto e taka. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zasto lugjeto ja sakat svetlinata kolku i temninata
mozebi da ja uvidat razlikata- no mnogumina kje svatat deka i temnoto e dobro no dobro ne kako DOBRO nego kako obicno dobro dobro kako polesno sakam da se prasam no bez da se lazam - kolku e polesno ako e samo dobro a ne DOBRO |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakam da nesakam da posakam da ostanam
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bidi so mene iako sum nikade,
dopiraj me iako da me vidis ne mozes, baknuvaj me i jas ke znam, Sekoja nok umiram na dlankite tvoi, sekoe utro voskresnuvam, mojot duh okolu tebe se vrti iako ti se cini deka pred oci ti se mati, toa sum jas onoj vistinskiot i nedopreniot. Ne se potis, toa solzi ronam vrz tvoieto telo, ne e smesno toa sto go gledas, tuku jas te skokotkam. A sepak tolku trajno i tolku malo, a tolku sakavme nesto poveke i pomalku trajno. Ke trpam uste mnogu zosto podobro nikogas i ne sum videl, tuka sum dur tug zdiv ne me izbrka dur ne pocnes da me svakas kako duh. |
|
Irenica
Сениор SIC ITUR AD ASTRA! Регистриран: 20.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sivo utro.
Denot koj pocnuva mi go odnesuva posledniot zdiv tisina. Go ubiva spokojot,I mene. Goltkata kafe veke ne e ista. Jas veke ne sum ista. Ja sakam nokta nazad. Ne sakam da cekam uste 14 casa da ja dobijam. Ja sakam sega I ovde.Vednas. Nemokna! Surovo! |
|
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bubnam tie ustinja,
bubnam tie ocinja, griznam toa noseto, busavam tie kosinja. Guska ti prakam eroticna se stiskam uz tebe zalepeno, a me lutis mnogu zosto te ljubam prebrzo, zosto te sakam sekogas i sekade, zosto samo misli za tebe mi se trkalaat vo glavata koja veke samo za sisanje mi sluzi i veke ne znam nisto drugo, nitu razbiram nesto drugo sem opsesivna zelba koja postapki mi mati i tezvenost mi brka. I eve luge za mene veke velat: - Eve go, ide ovoj pijaniov. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Milo,
aj gasi cigarata, pepeljara ne mi se baknuva, milo, u sred nategnuvanje kaslica da mi imas ja toa nekam. Demek nervozna si, nesigurna i uplasena, pa togas bakni me socno namesto sekoj dim, pa togas patent otkopcaj mi za kutija sekoja, ke izdrzam i nema da se pravdam kako si znam i ke doznaes deka zad golemi zborovi ne se krie malo k*re. Koga ke te osvestam brgu ke te zaspijam za utro novo da ti svetnam bez da se zadisis bez da se zakaslas. |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што бевме ние
ако не еден куп лепливи погледи и време спакувано во кутија за чоколатца? Допири од раце што се одрекле и лабав патоказ со правец одреден од ветрот. Бевме сонувачи омразени од сонот, вљубени што и ја кубеа косата на љубовта. Бевме, веќе не сме. Но, ако некогаш повторно бидеме, сети се дека не треба да сме. |
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каде му е гласот? Та нели со душа го трампаше, со леб за гладните, со сила за немоќните. Каде му се очите? Та нели во манастир ги закова, наместо икона што ќе ги премисли оние што вера немаат. Каде му се песните? Та нели во младешки песнарки, во тетратки од досадни школски часови. Каде сме ние? Меѓу гласот и песните живееме. И онака очите не можат повеќе да видат дека така старееме. Изменето од Quentin - 12.Април.2008 во 19:49 |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПАТОТ КОН СВЕТЛИНАТА
СВЕТЛИНА...што беше тоа? излитени сеќавања,одамна нев идена..одамна неспознаена. Чекорам се повеќе поспоро и потешко. секој чекор пократок ...потежок. ... патот непознат, непрооден. Шумата опкружена со мрак и сивило... забележувам средновечни дрвја, под нив коров и копиљ... само понекое дрвце сличи на нив. Срцево моли за починка ...одмор. Не, нема време...мора да се продолжи, мора да се види Светлината...тука мора да е...! Знам ќе издржиш ,не е првпат... Неколку зраци се пробиваат низ лисјата и допираат до моите очи, знаци на надеж ги чувствувам, топлина низ телото... да,ги гледам,ги чувствувам. Не,не е ова сон мислам не е сон дали е можеби вистина...надеж? Јаве не е ,тоа не е можно, но зошто не спијам? Ладните капки пот се слеваат по браздите на лицето, морам да продолжам ,немам време но можеби ваков е крајот...! Светлина блесна....!!! дали вака изгледа, дали вака завршува, дали толку е кратко, дали сево ова е сон, дали е ова крајот...??? |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ponekogas
silno sakam promena, ponekogas ja sakam uslovi da diktiram, ponekogas sakam na cisto da sakam ili ne sakam. Iako podobar e kopnez od totalno nemanje, iako ova podobro e od zivotot na mnogumina, no tie svesni ne se deka nesto voopsto gubat. Sakam od rabota da si dojdam i tebe na fotelja da te najdam, glava vo krilo da ti skrijam i taka do nokta dur se spusti, a potoa vo oci da se zagledame i smetki da rascistime do rani zori. |
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако можам од полноќта да сошијам ден, ќе биде тоа долго месечево везило, препослано на парковските клупи каде ја наседнав мојата младост. Досега ги затворав очите пред хороскопи, видовници и судбински знаци, а живеев во вакуум сочинет од повторливи навики и досада. Од утре, пак ќе ги затворам очите пред хороскопи, видовници и судбински знаци, но ќе го вдишувам воздухот со полни гради и срце убедено дека му е последен ден за чукање. Изменето од Quentin - 13.Април.2008 во 12:19 |
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |