|
Работа во Ирак и Авганистан |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 135> |
Автор | |||
SKID
Сениор Регистриран: 26.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 104 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хаха , Гошевски твојот блог редовно го следам и мислам дека и коментар ти оставив на еден твој блог а и на фејс те имам аднато ко пријател бидејќи да...ретко ги има таквите ко тебе што кажуваат вистини за тоа како е таму и каква е ситуацијата. Но сепак 99% од другарчињата ми се во флуор и дефинитивно би одел во дајнкорп одколку во флуор. Таму буквално се им е забрането но сепак не одиме ние да се шетаме таму, сепак работа си е работа ... но фрустрирачки е тоа што чекаме веќе долго време. Јас како што наведов веќе 6 месеци како чекам на offer letter од ressalc тимот и единствено што ми одговараат е да чекам. Знам дека сигурно ке не викнат, барем тоа ми го потврдија многу луѓе но сепак чекањето убива . Кај и да е би требало да биде се во ред и сеа на нас останува да чекаме сеуште... Поздрав
|
|||
denijob
Нов член Регистриран: 21.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
drugar jas cekam viza od 15.7 |
|||
denijob
Нов член Регистриран: 21.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Master1 sekogas imas pravi informacii a i iskustvo pa me interesira ako mozes da mi kazes sto konkretno pregleduvaat vo kuvajt tj sega vo dubai.Cekam viza ama ova mi e mnogo bitno zosto imam bruh i nekoj lufe kazuvat deka poradi toa moze da me vratat nazad.Pozdrav. |
|||
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Здраво.Поздрав до сите што се со намера да заминат на печалба во Афганистан.Ми треба информација каде се наогаат МПИ во Скопје или кој друг град или телефон за контакт,бидејки денес бев во Куманово на разговор со Пеце.Типот некако ми се испонаша без везе во стил,а бе што сакате вие 60000долари плата.Настапот му беше без везе,али ок негова работа.Помош ако е возможна!!!!!!!
|
|||
fatt
Нов член Регистриран: 04.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Cekam viza veke dolgo vreme dali moze nekoj da mi kaze uste kolku ke cekame
|
|||
messi1
Нов член Регистриран: 09.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ce se iznacekame...se posumliva mi e celava rabota...
|
|||
Gorcovski
Нов член Регистриран: 27.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За тие 51000$, дали имаш (и каква) промена во договорот и работното место?
За Fluor, 3 одмора x9 дена секој одмор, платени 8 часа дневно, со платена карта за сите 3 одмори (4тиот на крај од договорот е условен). Ако сакаш, барем за сега, и немора да одиш на одмор (така беше и во KBR), прескочи некој и остани да работиш. Дајнкорп дава 800$ за една (1) карта, а за самите денови во договорот стои: "The Employee shall accrue anual leave pay at the rate of fifteen (15) days per one (1) Contract year. Employess will be paid at their base rate for eight (8) hours per one (1) calendar fay day of annual leave accrued." Значи еден (1) одмор платен годишно, а не 2 како што велиш (освен ако не го делиш, но тогаш втората карта самиот си ја плаќаш). Во други случаи, секој лет до дома ти е како LWOP (Leave without Pay).
Ова е повеќе исклучок отколку правило, секоја базичка на двете компании си има свои интерни правила и кај Флуор имаш ФОБови со релакс атмосфера. Како на кој ќе му се падне |
|||
drmr
Нов член Регистриран: 19.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dali nekoj znae nesto za soc-smg slusam deka i oni primale rabotnici za avganistan pa me interesira dali nekoj znae kolku e toa tocno
|
|||
ne e budala toj sto ne znae da cita tuku toj sto se sto ke procita misli deka e tocno
|
|||
master1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 28.Мај.2010 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од master1 - 17.Февруари.2011 во 04:00 |
|||
---=== Мастер1 ===---
http://afgantura.wordpress.com |
|||
master1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од master1 - 17.Февруари.2011 во 04:01 |
|||
---=== Мастер1 ===---
|||
dare120
Нов член Регистриран: 27.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zasto 6 pati si prael pregledi vo kuvajt?
|
|||
master1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од master1 - 17.Февруари.2011 во 03:59 |
|||
---=== Мастер1 ===---
|||
SKID
Сениор Регистриран: 26.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 104 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mozebi sega e polesno no sepak ubiva cekanjeto ... predmalku im pisav na nasive regrutori da otprilika ni objasnat kolku treba da cekame .... Gosevski, a kazi mi kako e tamu ... mislam ima nashi ludje ili delumno se od indija i filipini ? Sea edno drugarce mi objasni kako demek indijcive moze i ke gi smenat so drugi vraboteni bidejki ne ja rabotale rabotata kvalitetno ... kako i da e ... still waiting
|
|||
drmr
Нов член Регистриран: 19.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
master1 ti si vo avganistn pa me inteesira dali znaes nesto poveke okolu pozicijata Transport Security i rabotnite uslovi tamu. Na moj prijatel vo kumanvo mu ja ponudile za 100000$ godisno no mu rekle tamu deka od pocetok na godinata do sega poginale okulu 600 luge na taa pozicija pa dali ti si lusnal nesto za toa vo avganistan?
|
|||
Внеси реплика | страница <1 5253545556 135> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |