|
ПРАВОСЛАВНИ,КАТОЛИЦИ,ИЗВОРНИ ХРИСТИЈАНИ |
Внеси реплика | страница <1 34567 41> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
видиш сарде, во тоа е разликата меѓу мене и тебе. Јас немам вознемиреност во себе, јас сум РАСЧИСТИТИЛ со еретиците самонаречени православни... Јас не се возбудувам, ниту се замарам со нивните лажни тврдења, ниту пак веќе ме копка која следна лага/изговор ќе го кажат...
А ти си толку растревожен, што Евангелието во неговата сила конечно ДОПИРА до македонецот. Епа, жал ми е што е така. Жал ми е што како самонаречена „црква“ си го навлековте проклетството: „Ако некој ви проповеда ДРУГО евангелие (а вие проповедата не друго, туку СКРОООООС ДРУГО) нека биде вечно проклет“ гал. 1.8 |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немој, да се возгордејуваш дека аџија се плаши од кривоерци како тебе сарде... Но не дозволувам да бегаш од темите, е тоа е разликата... А толку си во паника, толку бегаш од се што е кажано и поставено како тема, да тоа е веќе смешно... КОлку членови ми се пожалија на ова, не си ни свесен... Но нормално е, секаде кажувам и сега пак ќе повторам, дека лагата не сака да игра на рамен терен со вистината... Затоа тебе НЕ ТИ ОДГОВАРААТ ТЕМИТЕ....
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти погоре постави „погрешни учења“ на Православието и римокатолицизмот. Јас сакав за тие „погрешни учења“ да зборуваме. Каде избегав од темата? Еве сите читаат и сите се сведоци!
|
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sare ti izgleda si vo golema zabluda prijatele znaes...Neznam zosto no se mi se cini deka mnogu pogresno ja svakjas verata i sslovoto Gospodovo,ej najiskreno ti kazuvam!Mislam deka nema potreba da ti davam fakti i dokazi zatoa sto mislam deka nesakas nitu da se potrudis da svatis nekoi mnogu vazni raboti! Izvini ama nisto licno... Pozdrav
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па јас сарде цело време морам како некој возач, постојано да те насочувам да не се одалечиш, затоа што постојано бараш да се дискутира за се и сешто, освен за темата... Ете ти ги тезите на почетокот, дебатирај по нив ако сакаш, ако нејќеш не мораш... Всушност СЛОБОДА, ако сакаш еве, понатаму продолжи да се вртиш во круг, а мое претчувство е дека со кружно движење не се стигнува далеку...
|
|
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден Господ, Еден Спасител, Една Вистина, Една Црква, Еден живот, Една љубов
ova moto mi izgleda mnogu anti katolcki anti pravoslavno!
Pa sea ti vidi!
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да де сакам да дебатирам за темите со тебе! Може да дебатираме за нив? |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе зошто правиш реторички акробациии цело време... ДИСКУТИРАЈ, ако имаш што да кажеш, земи една догма, разработи ја, па ќе дебатираме...
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕВЕ ЕДНО ПРАШАЊЕ:
ЗОШТО ВО ПРАВОСЛАВНАТА (т.е. кривославната) ЦРКВА ИМА СТРАВ ДА СЕ КАЖЕ ИСТОРИЈАТА КАКВА ШТО Е? ЗОШТО? хРИСТОС ЛИ ЌЕ СЕ РАСПАДНЕ? ЦРКВАТА ЛИ ЌЕ СЕ РАСПАДНЕ? ЗОШТО СТРАВ? |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АЈДЕ, ова нема храбри да одговорите...
Можеби следново: КОГА ЧОВЕК ЌЕ ДОЈДЕ ДО ОТКРИВАЊЕ, КАКО ЌЕ ЗНАЕ ДЕКА ТОА Е ОД СВ. ДУХ А НЕ ОД ЛАЖНИОТ? |
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама бре Аџи пак лажеш. Агиографијата не е догма туку наука. |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би било ерес доколку ги сметаме за богови, а ние тоа не го правиме ние имаме еден Бог - Света Троица. а светителите - самото име ти кажува луѓе кои достигнале да станат светила пред Бога. Пак лажеш. |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
појаснив што мислам под хагиографија (мислам) светкување на луѓе како богови...
ако тоа е наука, тогаш Галилејо бил вештерка.... |
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако беше навистина така како што вели немаше да те има на форумов, нели? и да рипаш како зелен за стап на се што ќе каже некој православен. Пак лажеш. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |