|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1 4243444546 60> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da be, kade se najde samo ovoj da ima argumenti i izvorni citati od soodvetnite paganski religii, a site drugi, vkluchuvajki gi i onie koi gi prouchuvaat ili gi sledat tie religii, da gi nemaat ili da se zanimavaat so pasuhalni neargumentirani rekla-kazala???
Nejse, samo teraj... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tetratka-ова е сериозна навреда кон постовите на “истите тие луѓе кои пишуваат исти глупости“-според тебе, и кои си “лечат комплекси“, од кои “ти е дојдено преку таквото“ Не омаловажи буквално сите кои дискутираме овде и затоа ти давам дводневен одмор да целомудруваш како би постигнал едно смирение, по што богоухлено ќе ни се вратиш како нов. Изменето од maria_magdalena - 01.Септември.2009 во 12:48 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bogorodice devo Raduj se Blagodatna Marije, Gospod e so tebe, blagoslovena si ti pomegu site zeni, blagosloven e plodot na tvojata utroba zosto si go rodila spasitelot na nasite dusi..........Spasi ne Presveta Bogorodice
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не може да не спаси! |
||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, no ovaka e po prakticno: " Presveta Bogorodice, moli se za mene gresniot". A za spasenie Sneska_v baraj go kaj Gospod Hristos! Pozdrav! |
||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spasi ne presveta Bogorodice,pisuva na poveke ikoni na Bogorodica,Da Isus e toj sto spusuva,Presveta bogorodica se smeta zactitnicka na familijata, ako gresam prostete mi, ama Spasi ne presveta bogorodice pisuva na poveke prvoslavni ikoni
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sneska, што мислиш, кому треба да веруваме: на она што пишува на православните икони или на Божјото Слово - Библијата?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според православното свештенство пресвета богородица се смета и за заштитничка на Скопје. Така да на Скопје не му треба Господ кога си има заштитничка. |
||
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не грешиш снешка....така пишува и ние Христијаните Православни така се молиме за Пресветата Мајка Божја да измоли од Нејзиниот син и Бог наш спасение за нас. А тоа дека е заштитничка на Скопје ... да ,Таа е заштитничка ,но не само на Скопје туку и на сите кои ја бараат Нејзината молитва... |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mali simo, на иконата не пишува "Пресвета богородице моли го твојот Син да не спаси", туку пишува: "Пресвета богородице СПАСИ НЕ".
Човек што има најелементарни познавања од граматиката во македонскиот јазик ќе сфати дека тоа "СПАСИ НЕ" се однесува на блажената Марија.
Но Светото Писмо (Библијата) учи сосема поинаку од православието:
"Нема спасение ниту во еден друг, ниту има друго име под небото, дадено на луѓето, преку кое мора да се спасиме."
(Дела на апостолите 4:12, Светото Писмо)
"Зашто Бог е Еден , и Еден е Посредникот меѓу Бога и луѓето: Човекот Христос Исус"
(1 Тимотеј 2:5, Светото Писмо) Значи тоа е учењето на Светото Писмо, а изборот останува на vesna_v, дали ќе верува на она што е напишано на православните икони, или пак на Божјиот Збор запишан во Светото Писмо.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Си бил некој човек кој бил слуга на еден цар. Иако долги години му служел на царот, сепак често пати неговата услуга била незадоволителна, и неколку пати се случувало во битни моменти слугата да се збрка во својата работа, поради што го жалостел Царот. И покрај тоа што царот го гледал тоа, бил добар и трпелив, затоа што знаел дека и слугата жали кога ќе погреши во својата работа, така што не сакал да го избрка. Исто така, и мајката на царот била добра жена. Таа многу го љубела својот син - цар, и секогаш му угодувала, поради што, тој и’ ја возвраќал таа љубов и имал голема доверба во неа. Таа секогаш се грижела за својот народ и често пати луѓето и се обраќале за да измоли од царот одредена работа. Еднаш, некои завидливци, сакајќи да му ја превземат работата на слугата на царот и сакајќи да му го завземат местото, а него да го погубат, почнале да кројат завера против него. Слугата, гледајќи што се случува околу него, советувајќи се со неговиот најдобар пријател, решил да побара заштита од царот, за да не се случи некоја несреќа врз неговиот живот. Но, како да побара помош од царот, кога толку години го служи, а сепак не направил некое добро за него? Толку години го служи, а сеуште не научил да го радува, туку само да го жалости? - Знам, - си рекол тој. - Ќе појдам кај царицата и ќе ја замолам таа да измоли од него да ме заштити, неа ќе ја послуша веднаш. Пошол кај царицата, паднал на земјата и плачење ја молел: - Те молам, измоли од твојот љубен син да ми помогне и избави од моите непријатели. Те молам, СПАСИ МЕ, затоа што животот ми е во опасност, а знам дека тебе царот ќе те послуша, затоа што ти најмногу го љубиш и тој затоа и те слуша... Измоли од твојот син милост за мене и СПАСИ МЕ. |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од приказната може да се заклучи дека овој цар не чустувал љубов кон лугето туку само кон својата мајка.
И затоа лугето молеле преку мајка му. Нашиот цар Христос е полн со љубов и ни дозволил директно да Му се обракаме.Љубовта ни ја покажа со жртвата на крстот додека Неговата мајка не се жртвуваше за нашите гревови. |
||
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А од твојот коментар може да се заклучи дека воопшто не си ја разбрал приказната. Ако е така како што велиш, кажи ми зошто Симон кој со пари сакал да ја купи благодатта што се давала со полагање раце од апостолите, кога бил укорен и апостолите му рекле да се моли Господ да му ја прости таа мисла, тој одговорил: Дела 8:24 “Помолете Му се вие на Господ за мене, за да не ме снајде ништо од она што го рековте!” Изменето од Maran Ata - 15.Септември.2009 во 04:07 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДА СЕКОЈ ЧОВЕК ИМА МОЗОК ВО ГЛАВА ЗА ДА РАЗМИСЛИ ШТО Е ВИСТИНА..... НО ИМА И ДУША КОЈА Е ДАР ОД БОГА ЗА ДА ЈА ПОЧУСТВУВА БОЖЈАТА БЛАГОДАТ..... И СПОРЕД НАЈГОЛЕМИОТ ДАР ОД БОГА ,, СЛОБОДНАТА ВОЉА ,, МОЖЕ ДА СИ ОДЛУЧИ САМ. Изменето од mali simo - 15.Септември.2009 во 10:24 |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
Внеси реплика | страница <1 4243444546 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |