|
Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат? |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | ||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти верувам потполно - драг месиџер - дека си се трудел и дека не си имал никаква лоша намера и одсрце ти простувам што не можеш да согледаш дека во текстот, инкарнацијата на Совршената Мудрост (Исус) вели: ... па дојди и врви по Мене!” А после одбивањето на богатиот да врви по Него, Петар недвосмислено Му вели :„Ете, ние оставивме се, и по Тебе одиме: што ќе стане, со нас?” На што Исус недвосмислено му одговара : „Вистина ви велам дека вие што врвите по Мене, во новиот свет, кога Синот Човечки ќе седне на престолот на славата Своја, ќе седнете и вие на дванаесет престоли и ќе судите над дванаесетте Израелови колена; и секој што ќе остави куќа, или брат, или сестра, или татко, или мајка, или жена, или деца, или ниви, заради Моето име, ќе наследи стопати повеќе и ќе добие живот вечен. За мене останува само прашањето: Како ние луѓето заеднички да го надминеме теоретското и практичното противење на ВИСТИНАТА, Која е многу поголема од сите човечки филозофии и дела, бидејќи - според мое мислење - теоретското противење го храни практичното и обратно! Поздрав и лека ноќ! п.с. Мене - во моментов - ми преостанува многу, многу, повеќе да се надевам на БОЖЈАТА Милост (Христос) одколку на моите дела. А кога би било обратно и би се гордеел на ними (делата), незнам дали би била мојата грешна душа поблиску до спасението, одколку што е сега случај! Шалом! Изменето од spiros - 04.Октомври.2009 во 02:19 |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
spiros, sto podrazbirash ti pod terminite "pojdi po mene" i "vrvite po mene" , kako i "vi govoram vo imeto na mojot Otec" i "zaradi moeto ime"?
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Amber
Нов член Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Od sto da se spasat NEhristijanite? :) da mi objasni nekoj ako saka ? Ima nesto od sto i za sto treba da se spasat?
|
||||
Amber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Messenger i spiros? Izvinete vaka jas vo ovie utrinski casovi sum se zacitala po ova forumot mi stana interesno kako lugevo borbeno se borat so repliki/argumenti za da go dokazat svoeto jas ta mi zaminalo vremeto za spienje. Vo citanjeto primetuvam deka vie dvajca zboruvate/veruvate/vozvisuvate ista licnost pod isto ime ISUS ama dvajcata imate razlicni, sprotivni eden od drug mislenja za ISUS ... zasto ?
|
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Совршената Мудрост БОЖЈА е вечна, таа БОГ ја отелотвори во Исус секој да ја следи и секоја душа да биде среќна! Мудроста БОЖЈА е првороденото Чедо БОЖЈЕ и постои пред сѐ што постои, а БОГ како и што било ветено преку ангелите и пророците, за нспасение на сите ја отелотвори во Исус! Мудоста БОЖЈА е во БОГА и БОГ е во Мудроста! Најсветото БОЖЈЕ Име во Исусовото, Исусовото во БОЖЈЕТО! Кој сака да Го одели, Тој повторно Го разапнува! Во Него е Совршеното Спасение, Совршената Тајна Која е сокриена од сите оние што се сметаат себеси за мудри. Вистински среќен е секој кој не се сопнува на Мудроста, на Милоста БОЖЈА! Така јас тоа го сваќам. А ти, драг месинџер? п.с. Имам многу голема симпатија кон сите мудреци - без разлика дали се од исток или запад - кој што и се поклонуваат на Совршената Мудрост и не се прават исти или дури попаметни од неа!
Од индивидуалниот и колективниот егоизам (како и сите други) кој што несака со збор и дело да и се поклони на Мудроста БОЖЈА! Кобна работа е тоа. Извор на нашите најголеми проблеми!
Како што погоре пишав: Егото е изворот на најголемиот дел од несогласиците и болките кои што владеат во овој несвестен свет! Кога не би се противеле на Совршената БОЖЈА Мудрост, засигурно би завладеала невидена слога и мир во овој свет! Сите би биле браќа и сестри, а БОГ, вечниот наш Отец! Простете ако повредив некого! Изменето од spiros - 04.Октомври.2009 во 12:16 |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од Majkl - 04.Октомври.2009 во 18:39 |
||||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ako postoi Gospod, ke se spasat. Ke se spasat zatoa sto dobrite dela gi pravele ne za da vlezat vo carstvoto Bozjo, tuku zatoa sto mislele deka toa e pravilno, a ne deka se plasele od sprotivnoto. Pravi dobro, za da ti se vrati so dobro. Znaci kaj niv nema strav od nekakva si kazna ili odenje vo pekolot, kako sto vie veruvate. Dovolno e na krajot od svojot zivot, da mozes samiot da si kazes, deka si pominal ubav zivot, zivot opkruzen so lugje sto si gi sakal, zivot poln so ljubov i srejka i deka kolku sto si mozel si im pomagal na ostanatite. A, ne da se plasis od toa "kade ke odis".
|
||||
Amber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa dobro toa ne znaci deka Onie (Nehristijanite) Koi sto ne veruvaat i ne odat po Hrista treba da se spasat od nesto. Ne mora da znaci deka bas hristijanite se tie koi odat po prav pat. Ubavo kaza vo edna recenica: Site treba da bideme baka i sestri bozji ALLAHOVI (ustvari i site sme) ama ne mozeme da ja svatime vistinskata poraka od GOspod koj preku mnogu pratenici/pejgamberi (a ne sinovi kako sto nekoi go preuvelicuvaat alahhoviot pratenik Isa-ISUS) ni go pokazuva vistinskiot pat na realnosta na ona vistinskoto. Tolki sme slepi. |
||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да се спасат од пеколот Amber, иако не се свесни дека тоа место постои. Да веруваме дека Господ ќе ги ослободи и ќе им ја реализира Вистината.
|
||||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A od kaj si ti svesen deka toa mesto postoi??? |
||||
Amber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
hahahahahaha :) ti mislis deka nehristijanite treba da se spasat od pekolot radi sto ne veruvaat vo hristijanskata religija OK postuvam. Ama jas mislam deka nemuslimanite treba da se spasat od pekolot radi sto ne se priklucat kon ISLAM. I sega ? Nekoj gresi TOA GO ZNAE SAMO ALLAH - ubavo rece ti GOSPOD. |
||||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
dobro utro na site vaka da bi objasnam nesto posto gledam deka ne diskutirate kako normalni lugje so nervoza nema da stignete nikade Allah vo k*ran vika sekoja covecka dusha ke ja vkusi smrta posle taa smrt nie site ke gi oziveeme kako sto vadime vegatacija od zemjata cij plodovi gi davame svezi nekoj ovenati pa sega allah gospod saka da kaze so ova, deka i tie plovi imaat odreden rok na zivot kako i nie. nie sme gosti na ovoj svet ali vecniot zivot e vo zadgrobniot zivot znaci i za muslimanite ima pekol dzennem a ne samo za hristijanite samo ke izvinete sto ke kazam ova ama rajot dzennetot e samo za musliman zasto toa gospod go kazal ne jas bez ljutenje pozdrav zasto gospod edna i edninstvena vera pratil a toa e islam gospod veli vo k*ran koj ke mi dojde so druga vera taa vera nema da mu bide primena pa makar i naj dobrite deka da gi pravel na ovoj svet
|
||||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nekolku pati se povukuvash na toa "kako shto veli vo k*ran"...ke te prasham samo, a koj toa go ima pishuvano k*ranot.....a, za ostanatite, koj toa ja ima pishauvano bilbijata.......i za site ostanati, koj toa gi ima pishuvano vash*te sveti knigi |
||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Bounty hunter види го ова, го имам веќе пишано на неколку места, а многумина го знаат од верниците го има на предната страна од Библијата (зависи кој превод ). Светото Писмо е пишувано во рок од 1500 години, на три континенти, од личности инспирирани од Бога. Имаш ли прочитано да видиш дека во рок од 1500 години се пишувало само за едно. За Господ, Тој каков што е во Стариот таков и во Новиот завет. Библијата е Писмото пратено од Бога, по него се воделе и Светите отци и сите Христијани без разлика на тоа дали се Православни, протестанти или римо - католици.
За к*ранот не знам нека ти објасни тој што има повеќе информации - поздрав. |
||||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |