|
Љубов помеѓу "различни"! |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Автор | ||||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
anakin
Zatoa logika vo ljubov ne barajte. Sakajte se dodeka mozete |
||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ma nemoj? Moze ti toa go praes... Spored tebe ako ti se svigja nekoj/a (izvini masko ili zensko si ne znam) i razberes deka e druga vera nisto nema da napraes??? A do pred toa se bi dal/a da se zapoznaes so nea/nego. Ts.ti ostavil/a ogromen vpecatok... Daj nemoj molim te kolku i da velis ne srceto e toa koe sto odlucuva..... |
||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е, токму тоа „ако треба“ ако е обострано - би било супер.
Омарче, гледаш ли каде „ја утна“? Хантер и Полжавче мислат на сопствената вера, а не на дечкото/девојката што ти се допаѓа! btw.Хантерче, ако верата не се бира, тогаш те молам кажи што се ескимите по вера кога ќе се родат? Или луѓето во Африка, Азија ... или еве јас, што сум по вера? |
||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zlatnik ne nzma kako si me svatil... no sepak ako se zaljubam nekogas vo nekoja za koja neznam ama voopsto nisto i posle toa doznaam deka e druga vera ama veke sem se "zatreskal" do usi sto mislis deka ke napravam??? Sto ti bi napravil da ti se sluci ova???
|
||||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zlatnik, ne znam bato sto se eskimite i drugite narodi po vera, nitu pak ti. Znam deka mene mi e nametnata, sakal ne sakal, toa e. Jas imam drugi svakanja za religii, bogovi i drugi raboti (za toa poveke na tema religija koga ke imam vreme) , no izrasnat sum vo sredina kade site veruvaat vo hristijanstvo (t.e. i niv im e nametnato).
Kako sto pisav, licno za mene verata nikogas nema da pretstavuva precka za da bidam sreken jas i tie okolu mene Изменето од bounty_hunter - 22.Април.2009 во 19:06 |
||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Момци, очигледно не ме разбирате.
Хантер рече дека „жената ја бираш, а верата не“! На тоа полжавчето одговори дека и верата можеш да ја бираш. Значи, Омар, од овде се гледа дека се работи за можноста за личен избор на верата, а не за можноста на избирање партнер од друга вера. Еве уште една потврда за ова што го велам, од каде може да се види дека Хантер мисли за верата на единката.:
Е сега, Хантер! Тоа што го велиш дека „се раѓаш и ти викаат дека си христијанин“ важи само во христијанските земји. Дали е така во С.Арабија? Таму велат „се раѓаш и ти си мусиман“. И за ова си во право - тоа е наметнато. Но, доколку ти сакаш, можеш тоа да го промениш. Значи можеш (исто како и жената) и верата да ја одбереш. Или да ја отфрлиш. Доколку сакаш! Дали сега сум малку по јасен? |
||||
|
||||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zlatnik si se razbravme. Mislam ovde kazav se sto trebase, da nema pogolemi zabuni Изменето од bounty_hunter - 22.Април.2009 во 19:39 |
||||
kate v.
Нов член Регистриран: 22.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
do sega jas licno ne sum se nasla vo takva situacija ali za ljubovta nema granici.
|
||||
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ако е љубов во прашање тогаш нема никаков проблем.
|
||||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А колку е тоа „до сега“ |
||||
|
||||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
imame vakov problem vo familijata
moja netolku bliska bratucetka( a i ne tolku dalecna za da ne me interesira) momentlano e vo vrska so decko od druga vera.luge veruvajte haos e...kavgi, nervozi, zabrani...i taa e svesna za se sto donese i pak ti veli ne be go sakam...a ima neceli 17godini(ke recis sto znae taa za ljubov)..mene ne mi smeta, samo mi smeta toa sto site okolu mene, nejzninite roditeli i drugive povozrasni rodnini sekoj den se so nervozi i na lekarstva...zatoa samo ke recam, rano e uste kaj nas da se odensuvame taka "svetski" od prerasudi i osuduvanja glava nemoze da krenis! |
||||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Забележав дека поголем дел од членовите мислат дека само во македонската или балканската средина овие проблеми доаѓаат до израз т.е тешкотиите кои произлегуваат од мешаните бракови и врски; не е баш така. Никаде во светот овие работи не поминуваат туку така освен ако не се работи за исклучително либерален пар кои потекнуваат од исклучително либерални семејства.
Можеби немаат толку остри размислувања по овие прашања но сепак верувајте дека секој си држи до себе. Еве јас живеам во друга земја и ги посматрам припадниците на другите заедници како се однесуваат и какви ставови имаат отприлика. Не дека не се мешаат со други но секој си тежнее да си земе жена/маж од својот народ и вера, особено припадниците на Азиските заедници. Едноставно луѓето тежнеат да останат во зоната на својот комфорт зашто се што е поразлично од вашата култура на живеење и вашите убедувања е еден голем животен предизвик со кој треба да справувате секој ден од вашиот живот. Не треба слепо и наивно да се верува дека љубовта е пресуден фактор во ваквите врски, зашто кога ќе се доведе нечив идентитет во прашање и врските со вашето семејство кое не можете туку така да го откачите во име на таа „љубов од приказните„ многу карти ќе се отворат и некогаш ќе сфатите дека тоа што треба да го жртвувате многу повеќе ќе ве чини него што се мисли. Затоа памет у глава и што и да се прави треба добро да се процени ризикот за помалку да боли доколку дојде до потреси и проблеми. Изменето од GlenKlouz - 25.Април.2009 во 12:10 |
||||
Beauty fades, dumb is forever
|
||||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Tokmu taka Glen...potpolno se slozuvam so tvojot post. Ne e se taka rozevo vo zivotot, nitu pak taa togasna ljubov e presudna ili edinstvena. Mnogu takvi vrski se raziduvale samite po sebe....bez nikoj da im smeta. Nekoi od ponatamosnite problemi sto naisle a na pocetokot ne im smetale i mislele deka ljubovta se ke pobedi....nekoi od sosema drugi pricini.
A i toa deka samo kaj nas gi ima tie problemi e isto taka samo povrsen odgovor. Segade niz svetot site takvi vrski gi imaat potpolno istite komplikacii....osven kako sto i predhodno spomnavme i dvete strani da poteknuvaat od liberalni semejstva ili pak od semejstva koi i ne bas imale toplina vo domot, pa im e seedno kade ke gi odnese zivotot.
Mora da se spomne deka ima i takvi koi i pokraj komplikaciite opstojuvaat zaedno, megutoa sepak toa zavisi od zrelosta i spremnosta na partnerite da se soocat so sekoj predizvik sto go snosat vakvite vrski. A za toa treba da bidat spremni uste na samiot pocetok.
|
||||
Sweety love
Нов член Регистриран: 06.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
потполно се согласувам. сите сме исти и не треба да се забранува и воопшто да се смета за забранета љубов ако сте од различна националност или вера. Забранета љубов треба да е само онаа принудената и бракот од корист (добро и секако ако сте во роднинска врска) |
||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |