![]() |
|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 60> |
Автор | ||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() Добро сролано. Браво Аџија !
Со нетрпение чекам да видам каков обид ќе направат за да ги "покажат" наведенети работи.
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
Покажи ми дека Апостолите се молеле на Марија?
Покажи ми дека Христос рекол молете и се? Покажи ми дека Христос рекол таа е возвишена? Покажете ми каде Апостолите се молеле пред икони? Покажете ми каде Апостолите крштевале бебиња? Покажете ми каде Апостолите осветувале вода? Покажете ми каде Апостолите наплатувале за крштевање? Покажете ми каде е уредена Архиепископијата? Покажете ми каде е заповедан Синод? Покажете ми каде е речено следи ја црквата, а не Библијата? Покажете ми каде е речено црквата да биде национална, а не мултинационална? Покажете ми каде Апостолите ја укинаа Христовата забрана за политичко делување на Црквата? Покажете ми каде Апостолите носеа мантии и крстови? Покажете ми каде Апостолите прифаќаа да им се поклонуваат и да им целиваат раце? Покажете ми.... Ако ми покажете, ќе ми докажете дека ги следите Апостолите, а не само со полна уста, а празни раце... ![]() ![]() |
||
![]() |
||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
|
Жал ми е ама Аџија ти пак не си ви право!!!! Науката која ние ја проповедаме и во која ние веруваме е онаа иста која и апостолите ја проповедаа и тие по нив од ПРВИОТ ВЕК па до сега ..... НО не на некои ,,фраери,, од 18 или 19 век ( лутер) кои подпаѓајки на лагата на сатаната заведуваат вакви дечиња како тебе Не се лажи себеси дека нашата вера Христова е ,,нова,, НО БИДИ СИГУРЕН ДЕКА НЕ Е ЕРЕС НИТУ СЕКТА НИТУ ЛАГА !!!! непочитувањето на Богородица е најголемиот показател на таа,,вера,, Ваша... |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
гледаш дека е во наводници беличке..
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
|
,,au adzija starcite-izlapaveani sea se fraeri a?
lele adzo
![]() eve i jas staiv navodnici ama nisto ne menuva ![]() Изменето од belichka - 11.Април.2007 во 15:30 |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
![]() |
||
|
Да! Не ја почитувате апостолската наука, туку науката на некои „фраери“ во 8, 9, 10, 11, 12, и тн. век... Согласно тоа, вие сте „нова“ вера, а не Христовата...
![]() Култот на Марија е само еден показател на тоа... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
|
не те разбирам , ние православните се контриме на Апостолската наука? Ние сме ја смениле во нешто старата вера Христова или некои пред 150-200 години не те разбирам!!!! А???? |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() Зошто тогаш измисливте новавера, а не ги следите Апостолските науки? Зошто дозволувате на Св. Писмо да му контрирате? А? |
||
![]() |
||
|
да точно Аџија св.писмо ја побива секоја секта и ерес секоја реформаторска новавера произлезена од писмото и Јеховините сведоци го имаат св.писмо во своите раце но не се христијани а така и секоја ерес или секта!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Леле колку е страшно, стварно кога некој не ги прифаќа зборовите на Св. Писмо... Навистина... Да се чудиш! Ќе слушаат, и нема да разберат! Ќе гледаат, и нема да видат!
![]() ![]() ![]() Писмото само ја побива тн. „црква“ која си прави своја вера, своја библија, и своја догма, спротивна на Писмото... Ама тоа не е Црквата... ![]() |
||
![]() |
||
C.B. ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 152 |
|
|
||
Кроз ватру и воду дигнуте главе, Стазом победе части и славе
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
На кого и во кој контекст го пишуваш ова?
Ако мислиш општо кон сите, баш напротив, мислам дека убаво ни тече дискусијата овде на оваа тема и дека нема простор за една таква опомена.
|
||
|
||
![]() |
||
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
|
bez previranja netrpi kritiki........
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Не мислам, сигурен сум!
![]() Христос знаел многу работи и не е претерано да се каже дека, како отелотворен Бог, ја имал и ја има иднината, целата мудрост и знаење на дланка.
Факт е дека Исус направил и кажал многу повеќе работи отколку што апостолите запишале во Новиот Завет.
Но исто така факт е и дека Божјиот Дух ги водел апостолите при пишувањето на Новиот Завет да ги издвојат и да ги запишат токму оние работи кои Бог сметал дека ќе ни бидат од полза и од кои ќе можеме да си се поучиме, усовршуваме, поправаме и тоа најмногу во областа на доктрините кои се од суштинска важност за правилното обожавање на Бог.
И секако дека една од значајните работи е и тоа дали ние некого ќе го издигнуваме на ниво на Бог и со тоа ќе го тргаме нашиот фокус од Бог и ќе го насочуваме кон обичен човек, кој ниту има капацитет да го прими нашето обожавање, ниту пак има овластување и моќ да одговара на нашите молитви.
Не е тајна во Библијата дека тоа е една од целите на Злиот, кој од почетокот на Библијата, до нејзините последни страници се обидува на секаков начин и со секакво лукавство да го тргне Бог од фокусот на човечкото обожавање и да го насочи кон разни предмети, идоли, животни, луѓе итн, кон било што друго, само не кон Бог.
Затоа и Библијата постојано ни досадува со предупредувањето да се чуваме од идолите, кои понекогаш знаат да дојдат во доста добро завиткана амбалажа. Лукавиот е мајстор за декорација на таа амбалажа. Па затоа Исус и го нарекува лукав, бидејќи е лукав и со лукавство ги прелажува луѓето.
Но не ги прелажува оние на кои им недостига интелигенција, туку оние на кои им недостига мудрост, Божја Мудрост, бесплатна мудрост која Бог дарежливо им ја дава на оние кои со понизност ја бараат од Него.
Затоа да не дозволиме да бидеме прелажани од некоја човечка мудрост и од некој кој се повикува на својот авторитет и ја бара својата слава, туку понизно да ја бараме Божјата Мудрост, за да не бидеме заведени од лукавиот.
Библијата неколку пати повторува дека Страхопочитта кон Бог е почеток на мудроста. Тоа значи, меѓу другото, и дека ние треба да имаме страхопочит кон авторитетот на Светото Писмо и да ги исполнуваме Неговите заповеди запишани таму, па дури и во моментите кога мислиме дека ние знаеме подобро.
Досега ви беа наведени доволно аргументи од Светото Писмо за тоа Кого треба да обожаваме, кон Кого треба да ги упатуваме нашите молитви и која е положбата на Марија, Јован и на секој човек во однос на Бог, и сметам дека секоја понатамошна расправија околу овие теми е во насока на тоа дали ќе и веруваме на Библијата во нејзиното јасно учење околу овие работи, или нашето внимание ќе го одземаат некои човечки преданија во кои се има инфилтрирано целта на лукавиот: "Обожавање на созданието и одрекување на Создателот!"
Кој има уши за слушање нека слуша.
Господ нека го благослови Својот Збор и нека го одвои од човечкиот!
EvAngelos
Изменето од EvAngelos - 11.Април.2007 во 02:30 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |