|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1234 60> |
Автор | |
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
услов барем сега, да се крсти мало бебе е да му се венчани родителите, додека не се венчаат тие ништо од крштевката.
на самиот чин на крштевка треба на две икони да оставиш по 1000ден. Изменето од ACELERA - 13.Март.2007 во 15:29 |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од кои едната икона е секако таа на Богородица
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originally posted by DAIJA ZAREM E MOZNO VO NESTO DA SE SLOZUVAME?! NE MI SE VERUVA, NO TREBA DA TI KZAM: DOBRO STORENO ADZIJA. TVOITE SOVERNICI NE GO ZNAEA OVA! Значи се сложуваш и со ова што го напишав: Доказ за збрката се и Коранските стихови кои несмасно во 8 век сфатиле дека Марија е дури дел од Тројството. SEKAKO DEKA NE!
TAMU E OPISANO VERUVANJETO NA NEKOI SEKTI OD HRISTIJANSTVOTO. ZAREM I SEUSTE NE POSTOJAT SLICNI SEKTI PRAVCI SO NAJRAZLICNI UBEDUVANJA? E TAKA TAMU SE OPISANI NEKOI OD ONIE KOI STO BILE VO KONTAKT SO TOGASNITE ARAPI. ZAREM I SAMITE VASI TEKSTOVI NE GO POTVRDUVAAT TOA DEKA SE SMETA ZA BOZESTVO KAKO I ISUS I DRUGI SVETCI? DA. E PA TOGAS STO IMA DA SE SLOZUVAM SO TVOETO, VO OVOJ SLUCAJ, POGRESNO TVRDENJE. RAZLIKATA E VO TOA STO VIE TOA NE GO SMETATE ZA TOLKUSTRASNO, DODEKA TOJ CIN KAJ NAS PRESTAVUVA POLITEIZAM, BOGOHULIE I NEVERSTVO!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ACELERA, SPORED ISLAMOT, TOJ NE E MUSLIMAN!!! PA KOLKU SAKA NEKA SE PRESTAVUVA DEKA E, DZABE MU E!!! ISLAMOT E DALEKU OD TOA!!!
TOA E OPISANO VO k*r'ANOT I TAKA REKOL PRATENIKOT, ALEJHIS-SELAM!!!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Даија, Коранот и тука покажува дека е чиста измислица, бидејќи познато е дека Мохамед имал контакт со Аријевската Ерес, која патем учи слични работи како и исламот (дека Христос не е Бог, дека нема тројство итн.) Значи од тука му е таа идеја на Мохамед, не бил тој толку паметен да ја смисли...
А тоа што Коранот пишува дека Марија е дел од тројството, уште еднаш само потврдува дека појма немале што пишувале... пошто ниедна христијанска групации не верува така... |
|
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AJDE BE?!!!
E PA CITAJ MALCE!!! Изменето од DAIJA - 13.Март.2007 во 16:27 |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ха, сега ќе се послужам со 1 банален пример, ама добро ќе ја долови темава со култот...
во скоро сите шпански серии што ги гледавме во секоја куќа имаа 1 статуетка од Богородица, и пред секоја ‘важна‘ работа нејзе и се молеа дури и во црвките имаше нејзина статуа во природна големина... идолопоклонство!?!? |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
acelera toa vo shpanskite serii sto si go gledala e katolicizam, a podole tvrdis deka e idolopoklonstvo, i zar koga se molat vernicite, se molat na kamenot od koj e napravena statuata ili duhovno se molat na likot koj e...AKO si citla star zavet, si sretnala kade Bog na Mojsej mu veli:
,,I mu rece Gospod na Mojsej velejki: Kazi im na sinovite Izraelivi ...Da Mi napravat Svetiliste, od kade ke se javuvam vam;...kade sto ke ti pokazam Jas na planinata ;i obrazecot na skinijata i obrazecot na site nejzini sosudi...Napravi kovceg na svedostvoto, od drvoto sitim....i pozlati go so cisto zlato ...I napravi dva heruvima od zlato, leani i stavi gi od dvata kraja na poklopecot...i tuka nas poklopecot, ke ti se javuvam tebe i otade ke ti zboruvam tebe i za se ke im zapovedam preku tebe na Sinovite Izrailevi..." 2 Mojsej 25,1-22
"i napravi zavesa od sina, crvena i od temnocrvena tkaenina i tkaen vison, a na neka ima izvezeno heruvimi" 2Mojsej 26,31 Znaci Bog ne samo sto nezabranuva pravewe na religiozni dela za bogosluzba tuku zapoveda! |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
никаде не пишува леење на Богородица во real size,
тоа нема да го најдеме ни во стар ни во нов завет а бидејки Богородица е темата, ке се задржам на неа, а ако има икони и идолопоклонство тема, таму ке го пишам мојот став, а ако нема ке отворам |
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali go procita mojot post...
...I napravi dva heruvima od zlato, leani i stavi gi od dvata kraja na poklopecot...i tuka na poklopecot, ke ti se javuvam tebe i otade ke ti zboruvam tebe i za se ke im zapovedam preku tebe na Sinovite Izrailevi..." 2 Mojsej 25,1-22
|
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да ама не го вади од контекст, сакаш да кажеш дека сепак Бог наредил, да се леат статуи и т.д?
|
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa razmisli si, bez slepo veruvanje
|
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојот став си е на место, читајки го новиот завет, Марија бегло се спомува, и не и е дадена таква импозантна важност, како што е случај сега, кога како што споманв се молат на нејзините статуи и икони, па амајлија за во кола на ретровизор и 300 чуда.
|
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uf, neznam kako dojde do ovoj zaklucok, ama Deva Marija ima golema uloga vo eshatologijata na svetot.
ostanatato ne e za komentirawe...
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |