|
Посвојување деца од хомосексуалци во брак |
Внеси реплика | страница <1 50515253> |
Автор | ||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tokmu na ovaa realnost se zasnova I mojot stav okolu posvojuvanjevo na dechinja od strana na homo parovi ...
Ova sekojdnevie na decinjata posvoeni od homo parovite e mojata pojdovna tocka za pravoto na posvojuvanje na homo parovi ...spored mene nesto treba da e izdrzano I normalno za da ima I pravna osnova....
Dve zeni I dvajca mazi vo zaednica za mene e nenormalna I neprirodna pojava najmalku na takvo nesto mozam da mu najdam nekoja pravna osnova koja bi bila vo prilog na nivnite NON SENSE zelbi ...
p,s, pred nekoj den naletav na eden klip bas ovde na forumov ,postiran od zabegan ,vo temata homoseksualci ili mozebi bese poinaku vazno za niv bese temata ....sakam da go postiram za da kazam nesto koe sto go primetiv vo samiot klip koe e vo prilog na mojot stav ...dokolku moze nekoj od vas da mi kaze kade e taa tema bidejki ne mozam da ja najdam?
Odnapred blagodaram
|
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da decinjata se srcinja ,malecki nevini sustestva koi kako ke gi ucime taka I ke se odnesuvaat ,ona sto ke im posocime deka e ok ke go prifatat kako ok ...za ona sto ke im kazeme deka ne e vo red ,ke go prifatat kako takvo....
Tokmu od ovoj klip moze bas toa da se vidi ...koj ima zelba neka go pogleda I ke zabelezi deka
Decinjata na pocetokot ,odnosno poveketo od niv se shokirani ....tipov za cello vreme im postavva prasanja so normalen I smiren ton ,bojata na glasot mu e sosema normalna ne poscuvajki im deka toa ne e ok tuku naprotiv sosema e smren I prasanjata gi postavuva kako da prasuva za nesto SOSEMA normalno...po izvesno vreme nekoi od decinjata pocnuvaat celata situacija da ja prifakaat kako normalna ...decinja kako ke im se posoci taka ke prifatat
P.S..potoa ova se komentari od istiot koj go postavil ova video na you tube ..poglednete mu gi komentarite koi mu se I kolku mu e bas ovoj klip od golema vaznost ...se cudam zosto
TheFineBros
Please watch and share this important episode of Kids React. We appreciate the support. Kids React to Gay Marriage |
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе кастро, зашто го тупиш? ти поставив многу едноставни прашања кои сеуште чекаат издржан одговор, што само може да ми потврди колку се губите во темава и дека ништо од тоа што го збориш нема поента... се вртите, се вртите избегнувајќи ја првата тема почнувајќи нова, на крај паметот ќе ви се изврти од вртење кругчиња по темава
или достојно помири се со фактот дека немаш одговор на некои работи или дека едноставно не си во право... од инает само војни се почнуваат и немој жити све, врз база на три реченици од видеово заклучи дека типов е педер и дека врши пропаганда и мобилизација на педерите и покрај тоа што нити го знаеш лично, нити си му изгледал барем две епизоди од емисијата... па уште и викаш во прилог ти идело ... и после очекувате да ве разберам сериозно? и како според тебе треба да збори типот со децава? да не треба да се дере нешто? баш напротив, ги поттикнува да размислуваат, а не да се оддаваат на пропаганди... за секое видео што го направил, кога некое дете ќе излезе со став, го прашува „зошто“ и „како“ затоа и кога дете ќе каже дека да си педер е лошо, го прашува зошто, и детево се губи... зашто? така се понаша поголемата јавност, еден куп непораснати деца кои живеат во затупените системи на баба им, застапувајќи одреден став, а појма немаат зашто го застапуваат и покрај тоа што верувам дека милион пати го имаат преиспитано... мене тоа повеќе ме нервира, отколку што нешто се загрижив конкретно за правата на хомосексуалците и тоа колку се еднакви... а ти колку сакаш тапи ја дискусијава, барем од правен аспект јас ќе бидам секогаш во право... затоа што современото демократско право е базирано на еднавост, не само меѓу луѓето туку и на факторите околу нив, што значи треба да има еднаква пресуда за еднакво извршено дело... ако веројатноста е еднаква за еднакви последици кај било кој ротител што посвојува, тогаш зошто посвојувањето би им било забрането на едни, а дозволено на други? е сега тука малце се кочи дискусијата затоа што одбиваш да ја прифатиш еднаквата веројатност кај сите луѓе, која е чист факт и тука никој не го заболе што мислиш ти што е нормално, затоа што правото нема врска со тоа што е нормално, туку со тоа што е цивилизирано, а тоа е да има системско разбирње меѓу нас... правото кое го бараш престана да се базира на „нормално“ откако прекина да ги прогонува луѓето на расна, полова и каква се не база... и сеуште има многу дупки за поправање кои се останати од времето кога се делело на „нормално“ и „ненормално“ |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zabegan toa sto imam razlicen stav i mislenje od tvoite ne znaci deka go "tupam" ...vtoro nikoj ne se vrti vo krug ,tuku naprotiv, toa sto tebe odgovorite ne ti se dopagaat i ne soodejstvuvaat so tvojot stav e drugo ,vrati se nekoja strana nazad i na site tvoi prasanja ke vidis deka sum dal odgovor...
затоа и кога дете ќе каже дека да си педер е лошо, го прашува зошто, и детево се губи... зашто? Zatoa sto e dete i ne ocekuva deka nekoj moze da misli deka homo aptetitite se normalno nesto, pa od taa pojdovna tocka najmalku go ocekuva prasanjeto ZOSTO ? Vtora mnogu vazna rabota za edno dete da znae ZOSTO ne e vo red treba i da znae KAKO nestata se odvivaat pomegu hetero i homo parovi za da bi ja napravil razlikata i bi znael ZOSTO ....koj roditel bi mu objasnil ova na malo dete? Postojat "cekori" vo vospituvanjeto na decata i sekoj od niv se izoduva togas i na taa vozrast koga deteto e spremno, ne nas kako ni odgovara,forsiranjeto na nestata kaj decata e ona koe moze da dovede do neposakuvani promeni i odnesuvanje kaj decata .... така се понаша поголемата јавност, еден куп непораснати деца кои живеат во затупените системи на баба им, застапувајќи одреден став, а појма немаат зашто го застапуваат и покрај тоа што верувам дека милион пати го имаат преиспитано... Zabegan, komentari od ovoj tip proagaa pred godini ,koga narodot ne bese educiran ...sega vo ova vreme,koga narodov se educira sekoj odlcino znae sto i zosto nesto ne e pravilno ili pravilno, zrel i obrazovan covek/zena se somenavam deka bi si gi presipituva stavovite okolu ovaa tema ....toa e odlika na decinjata ili nestabilnite licnosti .... Nesto od wikipedija Teorije o homoseksualnosti[uredi - уреди] Američka akademija pedijatrije je dala izjavu u kojoj se kaže: "Seksualna orijentacija verovano nije određena samo jednim faktorom, već kombinacijom genetskih, hormonalnih i spoljašnjih uticaja."[7]. Američka psihološka asocijacija je saopštila da "postoji verovatno puno razloga za seksualnu orijentaciju neke osobe i ti razlozi mogu biti različiti kod različitih ljudi." Ipak, APA tvrdi da je seksualna orijentacija određena već u ranim godinama čovekovog života[8] Jasno mu e na cel svet od kade poteknuva homoseksualizmot no so ogled deka LGBT lobi e ogromno ,pricinata ne se potencira ,tuku se tretira seuste kako misterija? Dali nekoj dal odgovor koj e izdrzan so fakti sto e homoseksualizmot ?NE nema ni da se desi toa vo bliska idnina bidejki jasno e od kaj poteknuva, tokmu priznavanjeto i prifakanjeto na istoto bi znacelo ubistvo tokmu za homo populacijata ... Vo cel svet samo vo 9 drzavi i vo del od Kanada e dozvoleno posvojuvanje na deca od strana na homo partneri koi ne mu se bioloski roditeli na istoto ...Sega se prasuvam kako vo ostanatiot del od svetov ne najdoa praven osnov za ova ? Ne znam dal namerno ili slucajno se tolkuvaat nestata ama ke kazam ...ednakvosta megu lugeto treba da se tolkuva kako ednakvost vo pravata koi gi imaat od aspekt na drzavjanstvo, rabota , pravo da zemaat ucestvo vo glasanje, ucestvo vo razni aktivnosti , ednakovst pri odreduvanje na kaznata po storenite kriminalnite postaki itn ne treba voopsto da se brkaat babi i zabi i ova da se zema kako pojdovna tocka za odbrana i podrzuvanje na drskite nagoni na homo populacijata. |
||
|
||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тато Васко кога ке ја изневери мама Гоце со тета Миле па следи развод,
Васко ке му плака алиментација на Гоце ....? |
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ВО ХРВАТСКА УСВОЕН ЗАКОН ЗА ЖИВОТНО ПАРТНЕРСТВО НА ЛИЦА ОД ИСТ ПОЛ Хрватска денеска доби Закон за животно партнерство на лица од ист пол, согласно кој хомосексуалните двојки ќе ги уживаат истите права, како и брачните партнери, освен правото на посвојување дете. Саборот го усвои Законот со 89 гласови „за“ и 16 „против“. Усвојувањето беше проследено со аплауз од галеријата, од каде седницата ја следеа активисти за права на ЛГТБ лицата. По усвојувањето на Законот, во Хрватска бракот, вонбрачната заедница, животното партнерство и неформалното животно партнерство законски се признати како заедници, кои го претставуваат семејниот живот, соопшти здружението Загреб Прајд и наведе дека семејниот живот на истополовите партнери отсега во Хрватска е заштитен со Уставот, Европската конвенција за човекови права и Уставниот суд. Законот ќе стапи во сила осмиот ден од објавување во Службен весник, а првата истополова венчавка, според проценките на Здружението, ќе може да се одржи кон средината на август. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога е дадена оваа изјава на Ѓорчев, од кога датира оригинална снимка ? На страна од тоа, Ѓорчев има свое убедување и своја агенда, со која смета дека доколку уставно се утврди статусот на бракот тоа ќе резултира со зголемен број на бракови и родени деца. Ова е чиста утопија, но секако дека популистички добро звучи, особено за нашето поднебје. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од денес е,одеше и дирекно на ТВ.И се надевам можат да прифатат шега на своја сметка,кога апанажата никако не би ја одбиле.
Иако секако нели би требало да внимаваат. |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Видов дека е објавено денес, но не знаев дека се збиднало денес. Ако е така, тогаш Ѓорчев или си читал стар говор или не внимавал на најновите случувања во светов. |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 50515253> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |