|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 60> |
Автор | |||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ваквите паушални и зајадливи коментирања на изјави и делови од светото писмо се неопростливи. заради тоа има врска со скинхедсите. ај сега да почнам јас да си го толкувам уставот како сакам, а? си има за тоа уставен суд, барем тоа е јасно. а ако има некој нов вселенски собор, на кој е нешто друго одлучено, а ние овде неуките да не знаеме, нека ни се објасни.
а и ова е интересно, кој е поводот за проблемите со варењето на аџија? |
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не ми текнува ама ич. Упатството е дадено на конкретна личност, во конкретно време... И тоа од дефтероканонска книга, која малце да мучнеше, ќе знаеше дека ја нема во Библиите што ги читаат (ако воопшто ги читаат, а се сомневам) скинсите... Култот на Марија не е оспорен само од аџија, туку историски бил вон христијанството, се до нејзино прилепување заради праганските корени на христијанизираното население... Вселенските собори се тема за себе, која не може ти паушално да ја прилепуваш овде како некој доказ, бидејќи очиглендо слабо ги познаваш одлуките на првите собори, кои ваљда не биле толку глупави да заборават да не просветлат за таква важна работа дека не на Христос, туку на Марија треба да и се молиме? И место да се бавиш со паушални обвинувања, понуди подобро објаснување... Имаме ние глава за размислување ваљда ни ја дал Господ... А не само да бидеме нечии слепи поданици... Умре средниот век, и тиранијата на самонаречената „црква“! Изменето од аџија - 05.Мај.2007 во 20:28 |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ноу комент.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а што ако ова ти го речат сите оние кои ги упатуваат молитвите кон Богородица, наместо да го замараат Исус? мислиш дека ти имаш доволно ингеренции, или стручност, да им го скратиш тоа право? тоа не ми е јасно. зошто некој не би го протолкувал ова ограничување како тиранија? уште нешто да ти каже чичо, библијата била тајна книга долго време. само и само заради тоа што погрешното толкување на тие свети книги довело до многу крвопролевања. немој да ми кажеш дека не го знаеш фактот, дека и Хитлер бил преокупиран од библијата. но ете на жал на многумина, некаде околу 40 милиони, погрешно ја толкувал. |
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ако Христос бара да го „замараме“... тогаш порадо ќе го послушам него, отколку Доги.. прости.. |
|||
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тоа само он може да ти го прости, на крајот, но ти го знаеш тоа, нели?
добро, еве одиме со претпоставките дека тоа е погрешно, или како што ти, без одлука од некој званичен собор, го нарече ЕРЕС. како ти би им го скратил тоа право на сите оние кои си го практицираат, може и по неколку пати дневно? би вовел некои казнени мерки? или би стрелал веднаш, без судење? оти очигледно овде не сме битни јас и ти, како капки во 6-те милијарди луѓе, туку влијанието е битно да се оствари на народните маси, т.е. пошироко во тој океан од души. |
|||
Јас сум мајстор!
|||
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako praktikuvaat....
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Христос ни нареди да го замараме во молитвите со зборовите:
"До сега ништо не баравте во Мое име, барајте и ќе добиете, за вашата радост да биде целосна." Јован 16:24
"И што и да побарате во Мое име (а не во име на Марија!), ќе направам, за да се прослави Таткото во Синот. И ако побарате нешто во Мое име(не Марија!), Јас (не Марија!) ќе го сторам." Јован 14:13,14
"..за што и да побарате во Мое име (не Марија!), да ви даде." Јован 15:16
"Вистина, вистина ви велам Што и да побарате од Таткото во Мое име (не Марија!), ќе ви даде." Јован 16:23
"Во тој ден ќе барате во Мое име (не Марија!), и не велам дека Јас ќе го молам Таткото за вас, бидејќи Самиот Тој ќе ве љуби.." Јован 16:26
|
|||
|
|||
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас колку што знам секоја молитва до Богородица завршува со зборовите "во името на отецот и синот и светиот дух, амин".
ТАКА? значи овде не пишува од кого, туку во чие име бараме од некого нешто. или јас не го разбирам македонскиот или некој нешто помешал овде? толкувањето е многу неблагодарна работа, посебно кога некој не го разбира јазикот на кој текстот е напишан. |
|||
Јас сум мајстор!
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистина, вистина ви велам Што и да побарате од Таткото (а не од Марија!!!) во Мое име, ќе ви даде." Јован 16:23
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Поздрав Dogi, јас отидов на спиење, и следниот мој пост ќе биде за едно 3-4 недели бидејќи морам да идам на едно мало патување каде што нема интернет. Ако сакаш нешто лично да ми кажеш или да ме прашаш пиши ми лична порака..
поздрав до сите!
|
|||
|
|||
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
овој EvAngelos да не замина на Света Гора, на консултации, а?
оти знам таму нема интернет, нели? или има? ај нека каже некој што бил таму, дали има интернет и како тие, монасите таму, ја слават Богородица! |
|||
Јас сум мајстор!
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Evangelos nema vrska so monasiteili ima
|
|||
|
|||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистина, вистина ви велам Што и да побарате од Отецот во мое име ке пишувајги цитетите правилно или како ти ги пишува така сменеси ја библијата |
|||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |