![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 146> |
Автор | |||
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ЉУБОВ
Таа: Ти си љубов моја ангел мој... сродна душа моја живот мој... Знаеш колку те љубам нели? Тој: Знам. До најоддалечената ѕвездичка. Знаеш што ќе направам? Ќе ти ја донесам и ќе ти ја ставам во срцето. Знаеш дека е џабе нели? Знаеш и зошто нели? Зашто ти си најсјајна ѕвезда во мојот Универзум. Таа: Tи си срека моја живот мој сонце мое патоказ кон мојот пат светлина на мојата душа.. Тој: Ти си песна на мојот живот. Ќе те пејам додека дишам. Ти си здив кој ми дава живот. Ќе те вдишувам додека ми чука срцето. Ти си моето срце. Нежно те положив во моите гради и те чувам како најскапо нешто во животот Таа: Убавино моја која живот и надеж ми даруваш мисла над мислите љубов моја неизмерна срце кое чука само за те*е душа која дише само за те*е. Тој: Те побарав меѓу цвеќињата, но не те најдов таму. Преубава си за нив. Поубава и од кринот. Мислев дека си морска риба од најтемните длабочини. Погледнав, но ни одблиску немаше ниту една како те*е. Тогаш погледнав на небото и те видов меѓу ангелите. Не ми беше тешко да те препознаам. Немаше ниту еден сличен на те*е. Ти беше сјајот на Не*есниот Престол со својата убавина. Таа: Со што ли заслужив таква убавина да ми ласка, со што ли заслужив таква светлина да ме сјае, со што ли заслужив таква неизмерна љубов како што ангелите само љубат? Тој: а дали јас, најнедостојниот за љубов ја заслужив твојата љубов? Дали заслужив да допрам до твоето срце полно со љубовна жар, големо колку Универзумот? Таа: Светлино моја само ти и никој друг не го заслужува моето срце кое бескрајно те љуби. Звездо моја сјајна која само за мене светиш. Тој: Tи која ми се случуваш си нешто прекрасно да те има некој. Многу би сакал секој да е среќен колку што сум јас што те имам. Таа: Нашата љубов неизмерна и сродна е напишана мегу облаците запишана мегу звездите благословена од боговите просветлена од светците. Тој: Дали си свесна дека никогаш нема да најдам толку... совршена личност како те*е. Колку повеќе минува времето сфаќам дека ќе треба да запознаам двојно подобра од те*е за да те сакам помалку. Колку повеќе минува времето сфаќам дека нема да најдам ниту пола од те*е. Искрено. Таа: Не убавино моја, светлино моја љубов моја. Немој така да размилсуваш секој со својата убавина секој со своето срце. Оној момент кога ќе ти дојде судената кога ќе ја погледнеш ќе имаш љубов и за неа љубов моја чиста искрена. Без да се трудиш. Мојата љубов ја доби чисто спонтано без предрасуди без патење, зар треба да ја бараш светлината која сама ке ти слета како голуб на рака. Тој: Те сакам Таа: И јас те сакам љубов моја колку што има песок во пустините, капки во морињата, звезди на небото љубов во душата. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
||
браво Нате. Алал да ти е за инспирацијата? А кој е овој што го сакаш толку многу и што те сака толку многу?
|
|||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|||
![]() |
|||
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
||
ти си била заљубена моја мила? Прекрасно
![]() |
|||
|||
![]() |
|||
leontina ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 295 |
||
kisssssssssssssssssssssssssssssssssss |
|||
![]() |
|||
||
Зашто ме прашуваш? Ти се допадна? |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
kafka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 3595 |
||
![]() |
|||
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот
|
|||
![]() |
|||
maja ![]() Сениор ![]() ![]() Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
||
Љубов, ах
Прекрасен разговор ![]() |
|||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|||
![]() |
|||
Alekta ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
||
Besneam vo sopstvenoto telo... Sakam da poletam... A se okolu mene e zatvoreno... Sedam sama...~ekam...~ekam da izbegam Me gu{i vozduhot ovde Milion pogledi me gledaat zbuneto Vra}am so potsmev... Vremeto leta...a mene samo me dopira... Kade bega? Sakam i jas da izbegam zaedno so vremeto... Ova ne e mojot svet...`iveam vo fantaziite na mojata misla Sakam da poletam, da izbegam podaleku Od svetot koj ne e moj... Dali vremeto bega vo mojot svet? Dali }e ja dopram sre}ata vo mojot svet? Sakam da izbegam vo mojot svet Kolku e dale~en mojot svet... Sakam da stignam do nego... Me gu{at pogledite, me gu{i sekojdnevieto... Besneam vo sopstvenoto telo... Изменето од Alekta |
|||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Вечер, месечина |
|||
|||
![]() |
|||
||
Разговорот љубов е мој личен и персонален разговор не е препишан него е напишан од душа како што течеше самиот моабет
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Вечерва пред да си легнеш
забележи ја црвената боја на зајдисонцето која ќе ја помешам со ведрото вечерно небо само за те*е! И почувствувај го допирот на нежното ветре кое ќе го пратам за да те погали наместо мене! Вечерва пред да и го предаде престолот Сонцето на Месечината и пред да засјаат ѕвездите на хоризонтот, погледни ја мојата слика која љубоморно ја чуваш во џебот на твојата кошула таму некаде до срцето, за да ме мислиш пред да заспиеш за да ме сонуваш кога ќе заспиеш! |
|||
|||
![]() |
|||
октокот ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 11.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 30 |
||
ej blue a da izdademe zbirka zaedno
|
|||
еднорогот
|
|||
![]() |
|||
октокот ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 11.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 30 |
||
znaev deka ke zamines, te vidov povtorno i se pokajav vo sonot. se udaviv vo poslednite neprolieni solzi i opijaniv od tvojata ubavina, bev izguben. znaev deka ke zamines no ne znaev kade? me smirija senkite za da ne lutam naokolu, uste sum izguben i ne mozam da go najdam patot sto ke me odvede daleku od pomislata za tebe.
|
|||
еднорогот
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |