|
Малтретирање на учениците |
Внеси реплика | страница <1 678 |
Автор | ||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
... sekogash koga se slucuva maltretiranje na ucenik...nadleznite institucii nikogash ne se zapoznati so toa shto se slucuva...pa se postavuva prashanje dali tie se padnati od Mars...ili roditelite isplasheni deka kje se zaboshoti rabotata pomosh baraat od mediumite. Eve edna informacija vo Dnevnik...
Кривична за наставник што тепал ученик Наставник во ОУ „Чајле“, во гостиварското село Чајле, е осомничен
дека истепал осмоодделенец во вторникот во училиштето. Мајката на
ученикот, Ариета Далити, пријавила во полиција, која против наставникот
Ш.Е. (50) поднела кривична пријава за кривично дело малтретирање во
вршење на служба. Според полицијата, инцидентот се случил за време на
час, кога наставникот му удрил неколку шлаканици на ученикот на кој му
била пружена и медицинска помош во гостиварската болница. Осомничениот
изјавил дека го удрил детето бидејќи со друг ученик го вознемирувал на
часот. |
||||||||||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
...zaradi dokazuvanje na vistina zadolzitelni lekarski pregled...
...mamamd.
.....zarem mora lekarski pregled za da protiv nekogo se povede disciplinska postapka....?..nadvor od obrazovanie..bez pardon!!!
..sto ako bas toj roditel ne saka da tuzi..???....treba da nastrada sledno dete pa toj roditel da ja vodi postapkata?....zatoa se slucuvaat vakvi i polosi raboti...!!!toa e nasiot sistem..abe ziv HOROR e po skolive..
|
||||||||||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
...zal mi e zagore no bez dokazi ima dve vistini...na tepacot i na natepaniot... jas ti kazuvam od licno iskustvo...moj kolega go udri moeto dete... znaejki deka kje napravam lom...zema boleduvanje a na sin mi mu rekol da ne kazuva doma... jas razbrav posle 10 dena od roditel na soucenik na sin mi... "miliot" mi kolega me ubeduvashe deka malku go potcuknal oti se svrtel nazad i zboruval... direktorot napravi samo "usluga" ...go zameni so druga nastavnicka... oti jas sum bila mnogu nekolegijalna... |
||||||||||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
..i mene navistina mi e zal ako e toa taka.... navistina mi e zal sto decata vi se vrakaat doma so raskrvaveni glavi i poteceni oci...zalam.....!!...vie samo barajte dokazi.....a dotogas, se ke bide veke docna....
|
||||||||||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||||||||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
...ne baram jas dokazi...zboruvame za procedura.... nekoi lugje ne razbiraat deka vremeto na tepanje na decata zavrshi... no vina ima i kaj roditelite... nekoj reagira za sekoja sitnica...drug molci i koga deteto mu e povredeno...
|
||||||||||||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Изменето од Andjelina - 27.Март.2009 во 13:55 |
||||||||||||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||||||||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Многу убава анализа на сегашната ситуација на која се изложени децата во училиштата и семејството. Во темата родителите одговорни во приложениот напис се дадени размислувањата на одговорните лица кои треба да с епогрижат децата да бидат деца. Но за жал како и многу пати досега топката се префрла, од училиштето кон семејството, од семејството кон родителите. Директораката на Бирото за развој на образованието продолжува со празна реторика според која децата нема да страдаат од тестирањето туку тие ќе бидат тестирани за да се види како работат нивните наставници?!
Кој да и верува? Ако наставникот се оценува според постигнувањата на ученикот на тестот тогаш наставникот е должен таа оцена и да ја стави во дневникот. Низ годината наставниците ја вреднуваат целокупната работа на учениците. Како и да е децата се жртви на сите. |
||||||||||||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Ако нека притискаат-само ќе се,,прашуваат,,сите тие психолози,педагози професори и останати просветари кој е крив кога ќе почнат да се јавуваат случаи како овој во германија(пред некоја недела што се случи)само касно ќе биде тогаш-како и секогаш...
|
||||||||||||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1 678 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |