|
Како да ги откажеш цигарите? |
Внеси реплика | страница <1 242526 |
Автор | |
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А исто и свадба,јадеш пиеш, а да не запалиш цигара.Политичка партија на пушачи.П.П.П.хахааа може ние ќе ја спасиме Македонија.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите знаеме за штетноста од цигарите и ете што ти е зависност пропратена со самоутеха (на мене тоа неможе да ми се случи) или онаа добро позната реченица меѓу нас пушачите....Ех па и тој и тој никогаш не запалил цигара ,па ете почина од карцином на плуќа.
Ме интересира како кај вас влијаат оние сликички на кутијата од цигарите,морбидни реклами,апелите во емисиите од здравствен карактер и во дел од потсвеста ве фаќа паника,страв и имате чувство на себеобвинување? |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никако не им влијаат сликичките на пушачите. Ако им сметаат ги покриваат со хартија. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Татко ми ми вика дека многу лесно ќе ме откажел (а не пушам активно):
Ќе ми ја изгасне цигарата од јазик и ќе ме натера тутунот што останал да го џвакам и на крај памукот во уши ќе ми го забоде. Напаст. Пробајте вака, јас го нарекувам „Зоранин рецепт за одвикнување од цигари“, сигурно ќе ви успее. П.С: Препорачливо е да биде тоа машка личност, бидејќи маат појаки раце и цигарата поубаво ќе ви го пржи јазикот. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ги ни гледам. На мене најлошо влијаат и со ноќи не можам да спијам оние слики од оние јадни и непокретни луге на кои државата заборавила-како она случајот од вчера кое го гледав на Канал5. |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стануваш и си велиш доста е!!!
При тоа нималце не ги земаш во обзир сите совети за тоа како е штетно пушењето, незнам колку пари си фрлал па гледај оној будала ли е што ги остави...ништо од тоа не треба да влијае на твојата одлука. Едноставо стануваш и знаеш дека е доста. Текстот е напишан на база од вистинска приказна... А како поинаку да се пофалев дека не пушам веќе над пет месеци Се може ако се сака....и можеби се тешки првите недела две, но после тоа да запалиш повторно...тоа ќе биде само од бес... А сосема друга е приказната кога после мала пауза, ќе почнеш да излегуваш од никотинскиот матрикс и да ги чувствуваш новите вкусови на нештата А она пак како изгледаат пушачите во очите на непушачите... Ај да не претерувам до вчера и ја пушев..али..аууууу скраја У седум сабајле на -5 да се трчало за цигара надвор... Тие околу мене си знаат ги изедов Изменето од Орка - 23.Декември.2010 во 00:29 |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pusev kako turcin...............gi otkazav........recept.............silna voljaaaaa
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,,nemoj sneshke,,,otkako se dozna za onoj od seriive deka bil peder,,,toj termin ,,,dobiva sosema drugo znacenje,,,, ,,,,,,,e i jas gi otkazhav veke dve godini,,,receptot ,,,,dovolna e samo edna RTG,,,snimka ,,,vo faza na nastinka ,,,i kraj na prikaskata so cigarite,,,,, ,,,a inaku ,,,sneshka definitivno e vo pravo ,,,,,,,so toa za ,,,,silnata volja,,,, |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-a be,mnogu ednostavno.,
...ke prestanesh da....pushish! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница <1 242526 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |