|
Rachmaninoff |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas sakam na koncert, veke pocnuvam da bidam i ocajna, tolku mnogu sakav da go slusnam Simon i nisto...ona prenost ne se vazi... Sega bas go preslusav concertot vo d, sekako za mene se kaze Tch i tolku, ja imas slusano se nadevam i 1812? Natcracker-neznam ostanuvam bez zborovi i uste nesto Rimski Korsakov-Scherezade op.35 Adagio Lento i Todor Skalovski makedonski triptih kako da ja najdam samo na makedonsko radio ja slusam nekogas
|
|
UK25
Сениор Регистриран: 29.Август.2006 Локација: Vatican City State Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нејсе... Ќе га биде :) |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Onie koi mislat deka umetnickoto delo nastanuva vo momenti na afekti, silni dozivuvawa, se lazat.I taznite i sreknite momenti vo nas ostavaat traga. Pa taka vistinskiot umetnik ja koristi celata riznica na svoite sekavawa. Spored toa umetnikot zivee dvoen zivot eden e stvaren, a drugiot stvoren, i toa spored sopored sopstvenata volja. Vtoriot nastanuva odnosno ozivuva koga umetnikot se isklucuva, i se povlekuva vo sebe, vo svojata vnatresnost, vo ranite dozivuvawa... i vo tie momenti tolku mnogu se vozbuduva kako vo nekoj prekrasen son..nevozmozno mi e tocno da vi go opisam, no mislam deka delata go mozat, koi nastanuvaat vo takvo raspolozenie-pod predpostavka da
umetnikot dobro ja vladee strucno i tehnicki.
Jas komponiram od sopstveni tvorecki potrebi ili po potreba na drugite...na nekoj moj prijatel ili slicno...
Moram da napomenam, deka jas go sakam sekoe svoe delo dodeka e samo moe, dodeka nikoj go nema slusnato, a stom se izvede, go slusne publikata ne e veke samo moe, i mojata ljubov oladi...
Petar Ilic Cajkovski
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има денови кога можам да го слушам Рахмањинов по цел ден. Дури и кога работам. Не секогаш и не во секакво расположение. Маестро Трпчевски Изменето од Анастеа - 30.Септември.2014 во 13:13 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Истиот концерт, во женска верзија. Не се занесувам дека некогаш ќе научам вака да свирам. Ќе ми остане само да се тешам дека и јас така скокам од столчето, ама кога ги грешам нотите. |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |