|
Очи што урочуваат |
Внеси реплика | страница <1 789 |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tokmu taka... ili ushte poubavo kazhano, kako shto ednash napisha spiros - milosta e nezasluzhen dar. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако некој не се чувствува поради тоа добро значи дека тој самиот има некаков проблем, некаква лоша мана кај себе, можеби и самиот на другите некогаш им упатувал лоши мисли, можеби има кокмплекс на помала вредност, можеби има параноја и тн. Погледот на другиот само е притискање на копчето кое уште претходно самите сме си го поставиле. Значи самите себе си се урочуваме преку негативно мислење, зборување и постапување. Е сега прашање колку кај себе си го забележуваме нашето негативно. Секој има добри и лоши страни. Но обично себе си секогаш се гледаме во најдобро светло, а другите во полошо па оттаму и илузијата дека другите се секогаш за се виновни па за тоа дека наводно можат некого да урочат. Изменето од Majkl - 17.Септември.2011 во 18:59 |
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пази која глупост: милиот поглед на мајката ќе го урочело детето несакајќи... па како треба да го гледа сопственото дете? Злобно??? Ако го гледа злобно тек тогаш ќе се урочи детето од недостиг на љубов, и животот може само потешко да му оди. Понатака: што е криво детето па за да може да биде урочено? Натамошна нелогичност: ако детето може да биде урочено од ненамерниот поглед на мајката, како ќе знае тоа дете дека е урочено и што ќе може да превземе по тоа прашање? Да не треба деветмесечното бебе што не знае ниту да оди ниту да збори, да оди на бајачки? |
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I vujko mi koga ce se napie vika: 'Sigurno me urocija nekoj'....Izgleda i alkoholot moze da uroci...
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бреееј ја имам кафеаво-зелени очи. Преварант што подмукло колне, плашете се од мене Еј а и Исус имал кафеаво-зелени (не се сеќавам каде го имав ова прочитано), бреееј а ние веруваме во него,море све тоа подмукла превара што проколнала пу јаз`к
Не верувам дека очите имаат некаква врска со урочувањето, туку самата мисла, идеја и интенција. Луѓето урочуваат не нивните очи. Исто како оружјето, тоа не убива, убиваат луѓето. |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ааааа не,си ги помешал ти нештата...ти имаш шарени очи,а луѓето со такви очи демек биле женкари и те молам немој сега да ми го мешаш Исус во темава ,па нели само тој е безгрешен и со чиста мисла?! А според баба ми луѓето со стаклено плави накај тиркизни,оние кои неможеш подолг временски период да ги гледаш директно во очи и од погледот чувствуваш како да ти смета нешто во твоите очи(како да имаш прашина ,песок во очи) е тие биле оние опасно урокливи. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е, јас не сакав да кажам, ама ти ете немаш влакна на јазик А, од кај знаеш дека Исус не бил женкар а? Кој знае шо правеле со Марија Мгделана и 12 Апостоли таму ај |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ццццц...мудра баба имам бреее!
Она ми рече еднаш,внучке чувај се од мажи со шарени очи...женкари се. А ти па си призна... Изменето од Renatax - 15.Декември.2011 во 17:25 |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ко признаје, пола му се прашта
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas imam sini oci ..i ne urocuvam
|
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sakas jas da te urocam
|
||
vivi
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,ajde pochni,,,edvaj chekam,,
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Внеси реплика | страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |