|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 545556 |
Автор | |
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лесна торта со пудинг и кафе -без печење Состојки 1,3 л млеко 4 пудинга од ванила 100 гр шеќер 200 гр шеќер во прав 250 гр путер 500 гр бисквити 200 гр мелени бисквити 200 гр кокосово брашно 200 мл слатка павлака 1 лажица инстант кафе без кофеин1. Во 800 мл млеко ставете 100 гр шеќер и варете додека да проврие. Посебно изматете ги пудинзите со 200 мл млеко и ставете ги во млекото што почнало да врие. Мешајте со рачна маталка додека да згусне. Тргнете на страна и изладете го кремот. 2. Со миксер пенасто изматете го путерот (оставен на собна температура) со шеќерот во прав. 3. Во изладениот крем од пудинзи ставете го изматениот путер и добро промешајте за да добиете хомогена смеса. Смесата поделете ја на два дела. Во едниот дел ставете кокос, а во другиот дел мелени бисквити и инстант кафе кое сме го раствориле во 1-2 лажица вода. 4. Секоја бисквита ја топиме во остатокот од млекото и ја редиме во послужавник или тацна во која ќе ви биде тортата. Преку бисквитите го ставаме кремот со мелени бисквити. Повторно редиме со натопени бисквити. Сега го мачкаме кремот со кокосово брашно па редиме натопени бисквити. 5. На крај ја матиме слатката павлака и украсуваме по желба. 6. Потребно е да се остави некој час во фрижидер за да се поврзат вкусовите и состојките и да добие потоа секое парче што ќе се сече убава форма. Забелешка Можеби нема да ви требаат толку бисквити, мене ми отидоа околу 420 гр. за редење, ама тоа зависи од бисквитите и од тоа каква форма ќе правите од тортата. Исто така во делот од кремот во кој ставаме кафе можеби ќе треба да ставите и некоја сомелена бисквита плус, ама и не мора, зависи сепак од бисквитите. Ако го сакате многу вкусот на кафе можете да ставите и повеќе лажички, ама и вака се чувствува неговата вкусна арома. Топењето на бисквитите го правите кратко, значи само ја ставате бисквитата некои 3-4 секунди и ја редите. Можете да си ставите и кафе со кофеин или капучино, јас поради малите деца го избегнувам. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неодоливо: Капучино тортаКремастите филови и крцкавата кора ќе ги освојат сите ваши сетила. Потребни состојки:
Подготовка |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Му нема рамен: Рецепт за колач кој е “подобар и од секс”Станува збор за вкусен колач кој стекна огромна популарност откако Паула Дин го приготви во својата позната емисија “Paula’s Home Cooking”. Најдобро од сè е што се припрема лесно, а во рецептот се користат веќе готови преливи и додатоци. Десертот се состои од чоколаден пандишпан, прелиен со карамела и украсен со шлаг, овошје и јаткасти плодови. - 1 кутија готова смеса за пандишпан - 450 мл. прелив од карамела - 400 мл. кондензирано млеко - 300 мл. слатка павлака - овошје и јаткасти плодови за декорација 1. Испечете готова смеса за пандишпан во правоаголна тава за печење. Обично за рецептот се употребуваат наједноставните чоколадни смеси, купени во продавница. 2. Избоцкајте го пандишпанот со вилушка и прелијте го со мешавина од кондензирано млеко и карамела. Можете да купите прелив од карамела или сами да го приготвите. 3. Изматете ја слатката павлака за да добиете шлаг, а потоа премачкајте го тестото и украсете со овошје и јаткасти плодови по желба. 4. Изладете пред послужување и служете го колачот исечен на парчиња. Изменето од Valerija - 29.Септември.2019 во 18:29 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Идеја за десерт: Колачиња со јагодиПробајте го овој едноставен рецепт за вкусни колачиња со јагоди. Потребни ви се околу 20 минути. Состојки:
За фил
Начин на подготовка:Загрејте ја рерната на 180 степени и ставете хартија за печење- врз неа сипете малку масло. Во помала чинија измешајте исечкани јагоди, сок од лимон и лажичка шеќер и оставете да отстојат околу 10 минути. Во друга чинија измешајте брашно, прашок за пециво и сол. Во трета чинија со мискер изматете путер, преостанатиот бел и кафеав шеќер додека да добиете пенлива смеса. Додајте јајце и екстракт од ванила и матете додека да се соединат. Потоа, додајте брашно и матете постојано додека да добиете соединета смеса. Додајте ги јагодите. Во друг сад измешајте крем сирење, шеќер и кора од лимон и матете додека да добиете кремаста смеса. Треба да добиете 24 колачиња, на 12 од нив ставете од филот и поклопете ги со преостанатите 12. Печете околу 18 до 20 минути или додека да добијат златеста боја. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чоколадна торта, извонредно вкусна и неверојатно брза за 10 минутиДома сте и однеднаш ви се најавуваат најблиските пријатели за гости, на кафе. Наместо веднаш да брзате кон маркетот да купувате чоколадо, оваа брза чоколадна торта е и повеќе од идеалното решение!
Начин на подготовка
Изменето од Valerija - 10.Мај.2020 во 14:32 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рецепт за Брза чоколадна торта:Додека го варите попладневното кафе направете го следното: Земете сад за матење, и следните намирници: * 1 јајце * 200 гр шеќер * 245 мл млеко * 130 гр брашно * 80 гр какао * пециво * ванила * 100 мл топла вода Декорација * чоколадо за готвење * 2-3 лажици млеко * 2 лажици масло Начин на подготовка: Матете го јајцето со шеќерот, кога ќе се измати убаво, додадете ги останатите состојки ОСВЕН ВОДАТА. Убаво изматете, кога ќе се соедини се додадете ја водата (топла) матете уште некоја секунда. И печете во загреана рерна на 170 степени ( препорачувам округло тавче 20 цм дијаметар, а ако немате - важна е иницијативата за готвење :) печете во какво имате) Стопете на чоколадата со млекото и маслото. Посипете ја тортата и бројте до 20 - тортата ќе ја снема :) ПРЕВКУСНА и прелесна :) Ако немате чоколада за готвење одлична е со шеќер во прав. (читај обавезно) Можете да ја завршите декорацијата со јагоди, малини, рибизли, ореви, и секако многу љубов. Изменето од Valerija - 02.Јуни.2020 во 20:40 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Внеси реплика | страница <1 545556 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |