![]() |
|
Омраза vs рамнодушност |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 7> |
Автор | ||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 12.Август.2010 во 15:28 |
|
Taka e renatax. ![]() |
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Чувство е ,ама такво чувство не е добро да имаш во себе. Ако чувствуваш љубов,полн си со убави емоции,полн со енергија,ако си рамнодушен - не перципираш и немаш никакви чувства,ама омраза....па човече таа те труе од внатре,батали омраза ! |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
||
schumi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
|
Омразата е и покрај се чувство, за разлика од рамнодушноста.
|
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Рамнодушност повеќе како прифаќање на работите кои порано ни создавале отпори- да.
Рамнодушност како незаинтересираност, откажување, предавање- создава повеќе штета од омразата. Омразата барем е агресија изразена кон надвор, а откажувањето кон себе. |
||
![]() |
||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
|
Повеќе боли рамнодушноста.
Барем јас така мислам. Барем мене повеќе ме боли. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
ma sve OK za nas...dodeka ne ni cepnat vo ranite...hihihi
![]() |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
|
Добро е, не ти ја подарил (само си му ја позајмил), ќе помислев не е Евреин...
![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Dobro si storil. Ako sakash da nauchish za judaizmot zemi evrejski knigi i govori so evrei. Изменето од Messenger - 09.Август.2010 во 03:48 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
|
Целата финта е во взаемниот однос помеѓу вас и другата особа...
љубов - љубов ОК
омраза - омраза ОК
рамнодушност - рамнодушност ОК
Ако ви се случи било која друга комбинација не чини за здравјето.
![]() |
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Procitav vo edna kniga sto momentalno ja citam , se vika Osnovite na Judaizmot od Rab Behor Kahlon, koja mi ja pozajmi eden prijatel Evrein. Interesno e kako vo knigata Evreite ja tolkuvaat 6-tata Bozja Zapoved: 6. Ne ubivaj! - ni so raka, ni so jazik ni so molcenje . Znaci ako si ramnodusen kon nekogo ili go ignoriras toa e kako ubistvo. Veli mozes da ubies covek i so jazik ( nepromisleno zboruvanje i navreduvanje) ili so molcenje ( lutenje i ignoriranje) . Se soglasuvam so ova glediste ! Interesno vo sekoj slucaj. Prvpat sretnav vakvo tolkuvanje ! ![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ramnodushnosta e vistinskoto nesakanje, nezainteresiranost, nevnimanie...
Omrazata e istosilna emocija kako i ljubenjeto, samo e na drugata strana od parichkata. Razlikata megju omrazata i sakanjeto e samo vo oznakata na polaritetot i vo nishto drugo. Bidejki omrazata e polna so energija taa mozhe da se transformira vo ljubov i sakanje. Ramnodushnosta e vistinskata ignorantnost. Taa e nedostatok na emocija, energija, vnimanie i intencija. Toa e vistinskoto nepostoenje. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
не знам некому да е утеха фактот на рамнодушността. |
||
![]() |
||
defma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
|
За мене пострашно е да си рамнодушен тоа значи дека е крај на секаква комуникација, а омраза - значи дека сеуште постојат чувста кои можат и да ја сменат својата природа.
|
||
![]() |
||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
|
Pr:-Ke ti gi iskrasam racete da ne mozes zabite da si gi soberes! (jas) -Golemo cudo! ![]() Изменето од anastea - 14.Декември.2008 во 14:26 |
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |