|
MINOLTA 5000 (AF) ? |
Внеси реплика |
Автор | |
DreamCatcher
Нов член Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Август.2012 во 23:02 |
Здраво
Дали некој би можел да сподели искуство со Минолта 5000 ? Благодарам и се извинувам доколку има слична тема. |
|
mviktor
Група Регистриран: 16.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не баш некое големо искуство, пред неколку години купив минолта 5000 (а можеби и беше минолта 7000), за 50 еур. Ја купив единствено заради објективот 1.4/50 (сопственикот изгледа не ја знаеше вредноста на тој објектив ) којшто и ден денес го користам.
За жал не направив ниту една фотографија со минолтата, ама она што ми остана во сеќавање е дека има огромен визир - на ниво на денешните врвни камери... И друго нешто, тоа е едно 30 години стара камера, така да ако не си колекционер, не би ти препорачал да ја купиш, мене ми делуваше многу пластично. |
|
Sony A900; Carl Zeiss 1,8/135; Tamron 2,8/90; Minolta 1,4/50; Sony 2,8/20
|
|
DreamCatcher
Нов член Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам.
Изменето од DreamCatcher - 18.Август.2012 во 07:11 |
|
"Не напрегај се да ме гледаш,јас имам свој тек,тешко да ме разбереш.
Јас сум како подземна река,под белиот варовник на дните, изворот ми е - далечна детинска ноќ." |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |