|
Непочитување на забрана за управување со возило? |
Внеси реплика |
Автор | |
mile2
Нов член Регистриран: 02.Мај.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Мај.2012 во 11:34 |
Изречена ми е прекршочна санкција забрана за управување со мот. возило во времетраење од 3 месеци. Неможам да не возам затоа што би требало да ја напуштам работата, а знаеме колку лесно се наоѓа денес работа...
Па, би ги замолил оние кои се повеќе упатени во законот и знаат да ми кажат, Која е евентуалната санкција или казна која би ми била изречена доколку ме сопре полиција? На што би можел да се ’вадам‘ на пример? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da se ''vadish''?...pa, ako ''naocharkata'' ti e ...shurnajka ....u najmala ruka !
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- bez , zaebancii,...ako navistina imash nekoj poblizok ( ne mora i golema glava da e)...mozesh da se izvadish samo dodeka prijavata ti e vo policiska stanica. ...a, ako te fatat pak,....sigurno istoto ako ne si zgreshil i neshto drugo istovremeno ,...inache ke ostanesh i bez mnogu povekje pari i bez vozachka podolgo vreme. ..zatoa ne se zaebavaj ,...i zemi si nekoj drug mesto tebe da vozi .
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е изречена како прекршочна санкција, тогаш евентувално непочитување на таа забрана повлекува глоба од 300 евра во денарска противвредност и повторна забрана за управување со моторно возило од 3 до 12 месеци, во согласност со закон. (член 386, став 4 од од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата.)
Изменето од Македон - 02.Мај.2012 во 20:56 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |