|
Да им помогнеме на Игор,Спасе,Никола и Филип! |
Внеси реплика |
Автор | |
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Април.2012 во 08:20 |
Деновиве ме погоди нешто па решив да го ставам и тука
На возраст од седум до 13 години секојдневно патуваат со воз до Велес за да ги посетуваат настава во основното училиште “Васил Главинов”. Железничката станица Рајко Жинзифов” е нивниот втор дом. Од селото доаѓаат на станицата и со часови го чекаат возот со којшто патуваат до и од училиштето. Нивниот татко Ванчо вели дека со тешко срце ги гледа своите деца како се мачат. Игор, Спасе, Никола и Филип не добиваат ни кифли за ужинка како сите други ученици во училиштето. Семејството се соочува со доста финански проблеми но не ја губат надежта дека некои од институциите ќе им помогнат. Нивниот татко вели дека ако треба тој нема да јаде, ама нема да дозволи неговите деца да не одат во училиште. Затоа, Линк до целата сторија: Игор, Спасе, Никола и Филип немаат пари ни за кифла! Група на Фејсбук: Помош за Игор,Спасе, Никола и Филип |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За среќа овие деца добија бесплатни билети од Македонски железници за да можат секојдневно со воз да посетуваат настава. За жал уште долго ќе ми оди пред очи реченицава........
.............Игор, Спасе, Никола и Филип не добиваат ни кифли како сите други ученици. Нивниот татко вели дека нема пари да плати, па неговите деца понекогаш од дома си носат парче леб, а многу почесто се гладни.....................
|
|
|
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убава акција
Може и вие имате по нешто да дадетеАма сте скржави...никој а Помошта за братчињата од велешко Слп стигна со магарињаЧетирите братчиња Игор, Спасе, Никола и Филип и нивните родители Ванчо и Славица викендов со солзи радосници ја примија помошта во храна, облека и пари коишто за ова социјално загрозено семејство од велешкото село Слп беа собрани во хуманитарната акција која наиде на голем одзив во повеќе македонски градови.И една слика илјада зборови.... |
|
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |