|
Болка под ребро |
Внеси реплика |
Автор | |
vasimir
Нов член Регистриран: 30.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Декември.2011 во 13:33 |
imam konstantna bolka po levoto rebro se do pozadi.imam 26god.bolkata trae 2godini.kako konstantno pechenje.krvna slika uredna.snimka so kamera na zeludnik vo red.snimka na debelo crevo so kamera vo red.kompiuter na stomak vo klinika skopje se vo red.a bolkata ne prestanuva ni minut.neznam kade da se obratam veke.se sluchuva ako se opteretam previshe da mi izlezi krv niz izmetot.ama toa retko se sluchuva.sekakva pomosh e dobrodojdena.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Крварење преку изметот не е работа која треба да се занемари,треба да одите кај специјалист да открие која е причината што предизвикува крварење ,а било какво оптеретување преку физичка работа не е причина за крварење преку столица.
Можни причини се многу почнувајќи од најбаналната-постоење на хемороиди,па евентуално присуство на полип во ректалната регија,перфорација на улкус на желудникот и на крај не сакам ни да наведам што уште може да биде причина. Околу болката под реброто која ти ја чувствуваш константно,задолжително направи ехо на абдомен да се види како функционира јетрата затоа што ваков вид на болка знае да укаже на пореметена функција на јетра (во семејството имав ваков случај) кој не наведе проблемот да го бараме на кардиологија заради присутво на аритмија,но кога се елиминираше проблемот од кардиолошки аспект,испитувањата почнаа и завршија на гастро. Совет-одете директно на гастро. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |