|
Изложби - музеи, галерии, културни центри-Календар |
Внеси реплика |
Автор | ||||||||||||||||||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Ноември.2011 во 16:09 |
|||||||||||||||||||
За љубителите на изложби.....Секогаш во тек со настаните
|
||||||||||||||||||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||||||||||||||||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ
15.11.2011 - 30.11.2011: "АКВАРЕЛИ ВО ЧЕСТ НА ЉУБОМИР БЕЛОГАСКИ" - Изложба на Тодор Георгиевски - Теди
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА
"ХРВАТСКО НЕМАТЕРИЈАЛНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА СПИСОКОТ НА УНЕСКО"
Историја - Историјата на македонскиот народ од XIV до XX век
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
МУЗЕЈ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Во Скопје постојат неколку странски културнио центри:
- Француски културен центар - Американско катче - Германска читална - Италијански културен центар „Данте Алигиери„ - Јапонски културен центар - Турски културен центар Наведете ако испуштив некој... Во некои зачленувањето е бесплатно во некои се плаќа. Сите тие располагаат со списнаија, книги, аудио и видео материјали на соодветниот јазик кои можат да се позајмуваат или да се употребуваат во самиот центар. Мојата најчеста забелешка е дека освен Американското катче, останатите имаат несоодветно работно време, токму кога повеќето луѓе се на работа односно училиште(тоа им е глупост увезена од матичните земји). |
||||||||||||||||||||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||||||||||||||||||||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Хмм, ме замисли Мајкл
Не само тоа, туку излегува дека Скопје е најважниот град во МК. Еве ние од Прилеп што да правиме? Треба да има барем помалку вакви канцеларии (или катчиња како и да е) во сите поголеми градови. Не може во Штип да има Американско катче а во Прилеп да нема. Е ќе речете има во Битола. Да има, ама има и во Струга што не ми изгледа на разумен чекор. А еве, ме поттикна да изгуглам малку и наидов на ова Ново работно време на Францускиот институт во Скопје
Драги пријатели, драги посетители, Тука веќе си во право за работното време... Него се мислам јас, дали да го префрлам ова во нова тема наменета исклучиво за културните центри во МК Па да можеме да дискутираме за активностите што ги проведуваат, но и за начинот на работа и (така да ја наречам) (не)дискриминаторската политика што ја имаат.... |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА
10.12.2011 - 28.02.2012: "ХРВАТСКО НЕМАТЕРИЈАЛНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА СПИСОКОТ НА УНЕСКО |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Не начекав тема посебно за линков ако некој смета дека не му е тука местото нека го префрли. Ја одбрав темава оти издавач е Музејот на град Скопје...Некаде низ темиве некој бараше да ја види внатрешноста на старата Железничка станица...Оти и ја имам монографијава помислив да не случајно ја има таа слика таму но за жал немаше... А за голема среќа на сите кои сакаат да потпрочитаат нешто за Животот во Скопје од 1918 до 1941 година,оваа монографија е ставена и онлајн... http://www.staroskopje.vestel.com.mk/ Изменето од Орка - 27.Јануари.2012 во 19:21 |
||||||||||||||||||||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Промовирањето веќе си тече,ама ај да се одбележи како
значајно научно дело кое веќе постои на оваа тематика кај нас. Со интересни текстови,и уште поубави фотографии.Фактот дека тежи над три килограми си говори дека човек треба да е спремен пред да се впушти во нејзино проучување Иако ќе забележам отпечатена е само на англиски јазик. http://cooltura.mk/?p=18591&utm_source=daily.mk |
||||||||||||||||||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Темава е демек за изложби, ама немав кај да го ставам ова па да забегам малку од темата
Во суштина секако ќе има изложба на јајцата и ќе се избираат три најубави
Кој сака да ми се придружи на манифестацијава, нека повели на 9ти. Лани беше баш убаво, имаше прилично доста посетители. Секој присутен има задолжителна обрвска да донира барем едно бојадисано јајце. Важи и за мажи и жени, а не мажите да се правдаат, еве жена ми донесе јајце... Оние кои имаат талент, нека се потрудат да добијат една од наградите во три категории: Најрелигиозно бојадисано јајце, Најслатко бојадисано јајце, Уметнички најубаво бојадисано јајце. Подарените јајца се лицитираат, а собраните средства ќе се донираат на децата без родители. По завршената лицитација останува да се забавуваме и да го прославиме Велики Четврток на еден хуманитарен начин. За забавата се задолжени Фолк Мастерс и ЕСМА. Инаку, локација Кристална сала, да не залутате како некои лани Затоа што овие од Континентал не се многу дружељубиви на телефон, најубаво е да ја контактирате Зока на 075 265753. |
||||||||||||||||||||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||||||||||||||||||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |