|
Што е реалност? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со други зборови: факт е дека постои простор и материја, и сите нивни физички закони, и факт е дека идентично исто влијаат на сите нас... тука воопшто не е битен фактот дека сите различно ја чувствуваме, перцепираме и искористуваме реалноста, тоа не значи дека таа реалност не постои, туку дека само имаме различно видување за нејзе... само фактот дека може да се согласиме за нејзиното постоење, говори доволно еве, добро позната ми е филозофијата, дека е можно, сите да гледаме различни бои, а да ги нарекуваме со исти имиња, и искрено, тоа е најсовршен пример за тоа што ти го велам, затоа што јас кога ќе ти кажам „подај ми го синото пенкало“, ти веднаш знаеш кое пенкало да ми го подадеш, без разлика на тоа како ти лично, ја гледаш сината боја... и ова само поврзи го со горенапишаното плус, иако јас ја сметам таа конкретна теорија за многу можна, сепак постојано одбивам да се задлабочувам во неа, поради фактот дека спектарот познава илјадници бои, за кои, за да профункционира теоријава, треба да имаме совршено синхронизирани сетила... а тоа тешко веројатно, поради тоа што, ако реалноста е формирана според човечката психа, а познато дека на светов има 6 милијарди луѓе, тоа значи дека тие 6 милијарди луѓе, треба секој посебно, да имаат своја перцепција за илјадници бои... помножи ги боите со луѓето, ќе добиеш некоја бројка, која ќе има претерано многу цифри а според човековите сознанија за овој свет, многу е тешко да се верува дека толкава бројка, може толку совршено да биде синхронизирана но, не би се нафаќал на тоа дали теоријата е точна, битно е тоа што го спомнав најгоре |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тапшање по раме допуштај само од масер
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иако не мораше, сепак ти благодарам што ме потврди. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro il loso, toa sto ednas bidnalo, moze da bide samo vtor pat
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога ќе престане да ја кажува неговата реалност, ќе ја кажам мојата.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |