![]() |
|
Криминалот наречен “реклама“ |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
dobrilcho ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 209 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 29.Јуни.2011 во 10:45 |
vkusi aroma so koi patuvash daleku od sekojdnevieto kade od sekogash si sakala da bidesh... vo samo edna goltka iljadnici iznenaduvanja, so samo edno paketche iljadnici na kvadrat dobivki... otvori i dobij gi site televizori, vespi, jahti, velosipedi i ostali pi*ki majchini za da najposle ti plesnam vo faca "VECHNO MLAD".
znachi Mars-Angelovoto pravilo/zakon na ekonomijata e zakonot za lost vo forma "odnosot kolku tvojata pobaruvashka ja dokrajchuva mojata ponuda e cena koja jas ja definiram i koja treba da ja difendira mojata ponuda od tvoe dokrajchuvanje isto i za tebe vice verzno vo obratna nasoka taka da koga si plakjame isti ceni nie imame zdrava komunjarska zdelka" -- "pobaruvanjata treba da se vo ramnotezha so reciprochni ponudi". e sega reklamite tuka uletuvaat vo igra na toj nachin shto stvarat iluzija, manipulacija i kriminal deka tvojata punuda e mnogu pogolema vizavi tvojata pobaruvachka koja e mnogu pomala od ona shto stvarno se i toa ima edna jasna cel "da ti ostvari prostor za plasman na tvojot proizvod po neshto povisoka cena" a so toa ti dobivash na pravo da ostvarish sho pogolem profit. komercijalen kriminal ??? ushte prashuvash ??? koj e prv da snosi odgovornost ??? ushte potragichno e toa shto relkamata e nasochena protiv krajniot kupec "da go sovlada krajniot kupec i da go udri po gheb" a site troshoci za nejzino sostavuvanje i plasiranje vo javnost se uklopeni vo krajnata cena koja pak se m'kne od nego, krajniot kupec. so moite lostovi nemozhesh mene da me sovladash. toa ne e nisho porazlichno od "zapadot so Arabski dekadni cifri vojuva protiv mojot drag Arabski svet". Изменето од dobrilcho - 29.Јуни.2011 во 18:36 |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vechnata i nenasitnata zhelba da se poseduva s'e onoa shto ne se ima, vkluchuvajkji gi i ljubovta i sekogash izgubuvanata mladost, umeshno e koristeno od marketingot vo reklamiranje na site proizvodi.
No ne mavajte po samarot. Ne e kriv marketingot, tuku nash*te pozhelanija. Ne se krivi reklamite za nash*te patenja, tuku nash*te zhelbi. Zatoa Buda ubavo veli - patenjeto vo zhivotot e relanost, a prichinata za toa e zhelbata za imanje, poseduvanje i kontroliranje na seto onoa shto se sluchuva vo nazhiot zhivot. S'e dodeka sme slugi na nash*te zhlebi kje postoi i niven marketing. Trgnete ja zhelbata i marketingot samiot kje otpadne. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
i da nemash nikakva zhelba ovaa zhelbena marketing zhalopojka e dizajnirana da te inficira >>> vkusi aroma so koi patuvash daleku od sekojdnevieto kade od sekogash si sakala da bidesh... vo samo edna goltka iljadnici iznenaduvanja, so samo edno paketche iljadnici na kvadrat dobivki... otvori i dobij gi site televizori, vespi, jahti, velosipedi i ostali pi*ki majchini za da najposle ti plesnam vo faca "VECHNO MLAD". <<< se dur ti se prisaka. a na koj prv mu se prisakuva on plakja za se'. znachi ne e kriminal da razvivash smrtonosna bolest ami e kriminal da ja prezemesh na sebe.
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Chovekovata naivnost i alchnost nemaat granici, pa zatoa merketingot sekogash naogja plodno tlo za vireenje.
![]() Ne mavaj po samarot. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
ne druzhe greshka si uzrok za vireenje na marketingot ne se naivnosta i alchnosta na ovcata (toa e samo finaleto na marketing uspehot) ami pravata laboratorija za geneza na marketingot e master mind-ot na volkot profiter. zachetokot na marketingot prvichno e vo glavata na profiterot a bashka sho on ja ima umislata gi ima resursite go ima ambientot gi ima drzhavnite organi gi ima site kriminalni uslovi za dizajniranje na sekakvo zlo. ovcata e kriva samo sho si ja gleda svojata treva. you're right... it's time... free will right... bang goes the theory!!! Изменето од dobrilcho - 29.Јуни.2011 во 18:36 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
volkot ima pravo da se reklamira hm da, togaj imam pravo i jas ali samo ako e toa dovolno ko-hristo-lj-ubistveno kon chovekoviot soj (vesnikot za toa kje mi presudi).
kolku barash za publikuvanje na oglasov? mal format recimo kako 8cm horizontalno i maintain aspect ratio verticalno... color please. znaesh sho vika vecer >>> pa vidi vaka, nie presudivme deka toa ne e za vo javnost, protiv ugledot na nashiot vesnik e i mozhe da ni go raznisha tirazhot a duri i koga bi pretpostavile deka e mozhno ondak kje treba da platish nekoisiti tisuchu europskih eura. prashaj gi ti mesingere vesnikot vecer.com.mk da vidish sho kje ti kazhnat ako odobrat za razumna cena, recimo nekoj 100-200mkd per objavuvanje vo rok od tri meseca sekoj vikend, ondak daj im go, jas kje platam. cel na mojata kampanja se decata sakam oni da znaat deka se rodeni besmrtni i da gi svestam deka ne treba da se brzat kon grevno zachnuvanje ako ne sakat da si ja izgubat inicijalnata bezsmrtnost. za da najposle choveshtvoto izgine i ostanat razchovechenite Andre 'n' Oeva, pravite besmrtnici, eden od koi e i nekoe (blagodatno) dete od mojot marketing target. jas sum stalno za na marginite, daleku od javnosta, za vo nekoja siti chinovnichka peshtera kade vodat site stapki a nitu edna ne vodi van, mojot udar kon chovek vlasta e stalno za institucionalno amortiziranje, jas stalno moram sechija administracija da sovladuvam, tie sho nejkjat so mene da igraat ping-pong ili tenis neka preokrenat na bilijard so spuntovi, mene stalno treba da me opomenuvaat, krijat, zakluchuvaat, baniraat i sankcioniraat. teshka buddha-la sum. dobro, decata mozhe ne chitat vesnici ali zato ushte poarno bi bilo ako mojata reklama se ugradi vo obrazovniot sistem vo chitankite po seks za prvo oddelenie. Изменето од dobrilcho - 29.Јуни.2011 во 19:17 |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
dobrilcho,vo toa sto go pisuvas Tao go nema...iskonot e vecna zelba na mozokot...zemjata so neboto se sklop na razlicnosti...tvojata matematika i lostovite se samo dobar zalak za itrite(ne mudrite)... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
imam slushnato deka ednasheden pijanica videl nekoj mazh kako pravi sklekovi rano nautro., go zagledal od razni strani., pa onaka shanlivo mu rekol., ne e moe da se meshav vo olku intimna rabota ., no devojkata odamna ti zamina
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
![]() ![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
Bidi samo spokoen nabljuduvach na neshata i meditiraj zoshto se postaveni onaka kako shto se postaveni... ... i kje se sluchi chudo - kje ja vidish vistinata. Ima edna tajna koja kje ti ja kazham sega... koga kje meditirash na neshtata, dokolku tie se negativni - poleka kje oslabuvaat, pa na krajot ischeznat od tvoeto vnimanie i kje se stopat so nepostoenjeto. Dokolku se pozitivni - kje se zasiluvaat i kje ti dadat elan i inspiracija vo zhivotot. Изменето од Messenger - 01.Јули.2011 во 00:24 |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |