IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - lens adapter
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

lens adapter

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
metomax Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: lens adapter
    Испратена: 22.Јуни.2011 во 21:54
kupiv objektiv konica,star ama prilicno e nov ne e upotrebuvan nikogas,sega sakam da go stavam na nikon mounth,on si vleze vo zlebovite na nikonot no nema klik :),treba da kupam nekoj adapter,ama na net nemozam da najdam za konika na nikon,obratno ima:(,kazuvajte sovet
thanks in advice!!!

Изменето од metomax - 22.Јуни.2011 во 21:55
http://metomax.110mb.com/
Кон врв
dimitarmisev Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Септември.2008
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimitarmisev Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2011 во 22:12
совет: купи си KM 7D за 200 евра, или некој од најефтините Сони за 300 :)
Кон врв
pecok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2011
Поени: 300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 00:35
Туку јас имам теле објектив, некој Auto-Promura 200mm, не е кинески, пишува Јапански, па ме интересира каде да купам адаптер во Македонија?

А да, имаше и мал потрес објективот па сега не излегува повеќе од 150mm, па ме интересира каде има сервис за објективи и дали воопшто се исплати да го носам на сервис з'ш ваков објектив има на ибеј за некои 30 долари да се купи?

(ако не сам ќе го отворам, љубопитност, да се види што има внатре)

Благодарам

Изменето од pecok - 23.Јуни.2011 во 00:37
Кон врв
choonga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај choonga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 01:41
Originally posted by metomax metomax напиша:

kupiv objektiv konica,star ama prilicno e nov ne e upotrebuvan nikogas,sega sakam da go stavam na nikon mounth,on si vleze vo zlebovite na nikonot no nema klik :),treba da kupam nekoj adapter,ama na net nemozam da najdam za konika na nikon,obratno ima:(,kazuvajte sovet
thanks in advice!!!

nemoj da si igras so toj objektiv, oti bajonetot ne odgovara (sigurno primeti deka obratno se zavrtuva i zato go nema klikot)

opasno e oti na toj bajonet ima edno izdaeno jazice so ja zatvora blendata, a to idi mnogu blisku do ogledaloto i mozi da go skrsi.

adapterot Konica minolta ti Nikon e mnogu skap vo odnos na objektivot i ne vredi da se odi na taa varijanta.

sovet: kupi si sony ama ne kazvaj na nikoj oti ke te proglasat za predavnik голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 01:51
Sony, Make Believe...
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2011 во 08:19
Ne se maci so stari lekji. Ne se napraveni za elektronski senzor tuku za film. Novite lekji se telecentricni, sto znaci deka ja frlaat svetlinata pod prav agol sto e mnogu vazno za CCD, CMOS. Kaj filmot ne e vazno pod kakov agol pagja svetlinata koga go osvetluva. Ako treba da kupuvas skap adaptar za edna lekja, podobro pocasti se so nova lekja kako na primer 35/1.8 DX ili Sigma 30/1.4. Ili ako tolku sakas da ja koristis taa lekja, najdi filmsko telo. Kje se iznenadis kolku moze da bide interesen filmot.

Изменето од Tegla - 23.Јуни.2011 во 08:21
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2011 во 11:30
Јас мислев ова адаптериве се до илијада денари ама овие биле ненормално скапи, скоро колку нова леќа. Инаку не сум баш некој љубител на дополнително кило тежина па ќе ја заобиколам набавката на теле објектив. Во иднина може само широк објектив да набавам (сосе тело, да не мењам објективи на едно тело цело време) ама и за тоа се пишманам со оглед на тоа што незнам колку би ми бил потребен и колку во суштина ќе ми користи и колку ќе го користам.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.