IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали БОГ ја сака Америка и останатите светски сили
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали БОГ ја сака Америка и останатите светски сили

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2011 во 23:09

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

I taka Otkrovenieto spored Jovan pokazha deka Bog ne e Sovrshen.

Совршениот БОГ - во Името и Срцето Исусово - бил, е’ и секогаш ќе биде Совршен, но луѓето коишто се противат да Му се поклонат, се’уште се далеку од Совршената Вистина и Светлина!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2011 во 00:56
Kolku ubavo kazhano, ova mi se dopagja, bez citati i apelativi, cisto od dusa, razum i vera. Bravos Spiros, Bog neka e uz Nas!
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2011 во 10:08
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Institucijalizirana religija ne mozhe da postoi bez dogmi.
Dogmite postojat zato shto onoj koj gi postavil nema nikakvi fakti za toa shto go tvrdi.
A istorijski potvrdena vistina e deka:

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Така е. И самиот знаеш дека и јас сум на истото гледиште како и ти.
Само ме чудат (збунуваат) луѓево кои и покрај тоа што (претпоставувам) го сфаќаат ова, истото не го прифаќаат!?
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2011 во 11:24
БОГ е премногу голема љубов и премногу голема свест, која ние луѓето не можеме да ја сфатиме, немаме на ментално ниво развиено поим за тоа.
Дали Бог ја сака Америка? Некако го доживувам аналогно на прашањето дали Бог ги сака грешниците?
А што е грев? Грев е кикс (на староарамејски превод кикс=грев).
Бог е толку ВЕЛИК да дури и не ги ни "приметува" нашите гревови. Кога правиме грев или нешто грешно, пред се си грешиме самите на себе си. Не кон Бог, зошто не можеме да му "згрешиме" нему. И кога ќе сфатиме дека грешиме, целта е да се измириме самите со себе си дека сме згрешиле, да станеме свесни, да се потрудиме да бидеме подобри. Сметам дека вакви прашања сами по себе се грев. Зар самиот Исус не дојде и не кажа дека е тука за грешните? Зар не е Тој што умре за грешните?
Дали Бог ја сака Америка? Метафорично кажано: БОГ НЕ НИ ЗНАЕ ДЕКА ПОСТОИ АМЕРИКА, нема Тој таква перцепција на работите, а ние луѓето немаме перцепција како Бог.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2011 во 15:21
Originally posted by pHp pHp напиша:

Сметам дека вакви прашања сами по себе се грев. Зар самиот Исус не дојде и не кажа дека е тука за грешните?
Добра поента.

Според мене би било подобро да се праша дали Бог го одобрува/подржува она кое светските сили го прават, а не дали сака некого или не сака. Впрочем љубовта не може да дава омраза биудејќи такво нешто во себе не содржи. Ако некој има само домати на тезгата како може да ти даде сливи?
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2011 во 11:38

Како за 33ти пост на оваа тема - а 3300 мој пост на форумов - би сакал да подсетам дека Живиот БОГ ќе ги надмине и руши сите царства и власти кои му се противат на Неговата Мудрост, кои се противат на Неговата Љубов отелотворена во Исус Христос!

Поздрав до сите    

п.с. Сте знаеле ли дека Мудроста - на Небесниот Цар и Господар - Која во Исус Христос на земјата ни ја покажа Совршената власт, после 33 години се врати кај Својот Отец Небесен, стрпливо чекајќи секоја власт и сила која Му се противи да биде од БОГА Отецот поразена? (Псалм 2:2)

п.п.с. Знаете ли колку долго царуваше Цар Давид во Ерусалим (?), ... со колку години царот Синдарта беше просветлен (?), ... или со колку години најкрвавиот цар македонски беше отепан (?) ... и на што и на Кого укажува тоа?      <33

Изменето од spiros - 03.Септември.2011 во 12:50
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2011 во 15:20
Originally posted by spiros spiros напиша:

Како за 33ти пост на оваа тема - а 3300 мој пост на форумов - би сакал да подсетам дека Живиот БОГ ќе ги надмине и руши сите царства и власти кои му се противат на Неговата Мудрост, кои се противат на Неговата Љубов отелотворена во Исус Христос!

Поздрав до сите    

п.с. Сте знаеле ли дека Мудроста - на Небесниот Цар и Господар - Која во Исус Христос на земјата ни ја покажа Совршената власт, после 33 години се врати кај Својот Отец Небесен, стрпливо чекајќи секоја власт и сила која Му се противи да биде од БОГА Отецот поразена? (Псалм 2:2)

п.п.с. Знаете ли колку долго царуваше Цар Давид во Ерусалим (?), ... со колку години царот Синдарта беше просветлен (?), ... или со колку години најкрвавиот цар македонски беше отепан (?) ... и на што и на Кого укажува тоа?      <33

Точно, но мислам дека тоа е симболика, не се однесува на земски царства, туку на духовни.
Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2011 во 12:49
Ne samo sto e simbolika tuku e i stvarnost, no mozebi vo nekoja druga duhovna dimenzija, ama sepak od na zemjata...
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.