|
Дали одите во кино и театар? (и кино-репертоар) |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КИНО РАМСТОР
РЕПЕРТОАР ОД 30.12.2011 - 15.01.2012: САЛА 1: "МАЧОРОТ ВО ЧИЗМИ" - "PUSS IN BOOTS" * Почеток: 10:00; 12:00; 14:00; 16:00; 18:00 часот * Локација: Кино Рамстор Жанр: Авантура, анимиран, комедија
САЛА 2:
КАРТА: |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Miss.Independent
Нов член Регистриран: 26.Јуни.2013 Локација: In my Dreamland Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во театар одев еднаш месечно додека бев во школо.Сега сум на распуст и не сум се заинтересирала да видам кои претстави ги има.Инаку бев на Г-ѓа Министерка,Ах љубов љубов, и Грев или шприцер. Одлични се вредат да се погледнат
|
|
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во кино еднаш месечно,можам и почесто не дека ми е комплицирано за 2 евра карта,туку на билетарата таа што дава карти ме нервира,еднаш ќе отидам да и купам карта и тогаш ќе забега некаде...кој знае кај оде,а убаво стои на работното време кога е на работа.
И како второ повеќе пуштат цртани него некои добри филмчиња(за 3D зборам). Избледено е одамна одењето на кино макар и има некои кои сакат и сега да одат,ама не е касно за развивање на таа гранка,макар и за театрите. |
|
I just wanna feel real love.
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Синоќа бев на Госпоѓа Министерка во новиов театар.. преубаво
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Минатата недела бев на театар, и пак ми се оди...за истата претстава
|
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И вечерва бев, ама за друга
|
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отворен „Браќа Манаки“Во Центарот за култура-Битола вчеравечер (15.09) е отворен 33. Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, на кој до 21 септември ќе бидат прикажани 74 филмови во девет програмски секции.
Фестивалот за отворен го прогласи македонскиот претседател Ѓорге Иванов, кој е и негов покровител. Тој истакна дека е особено горд што оваа година на „Браќа Манаки“ има 28 македонски филмови и што фестивалот ќе биде и отворен и затворен со премиери на македонски филмови – со „Трето полувреме“ на Дарко Митревски и со „Балканот не е мртов“ на Александар Поповски. На двете остварувања им посака успеси на фестивали и проекции низ светот. „Благодарение на филмската камера мигот станува вечност, минливоста траење, но окото на снимателот е она што на филмскиот запис му дава вистински живот и уметничка бесмртност. Токму преку визијата на снимателот и преку објективот на камерата, играта на светлината останува запишана на филмската лента, како победа на уметничката димензија над минливоста на животот“, рече Иванов. Лабина Митевска, директор на Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“, во пресрет на свеченото отворање на фестивалот, за Дојче веле оцени дека годинава е исклучителна за македонскиот филм: „Сега фестивалот е добро поставен. Но, она на што јас би работела повеќе и би го засилила се - гостите на фестивалот, домашни и странски. Така би го растела фестивалот. За тоа се потребни многу поголеми финансии, сигурно би биле среќни да немаме по една ѕвезда, туку по 2-3. Но, тука има и голем логистички проблем. Прекрасно е што фестивалот се случува во Битола, но има ограничени сместувачки капацитети. Исто така, техниката за прикажување на филмовите во Центарот за култура во Битола не ги задоволува стандардите на еден светски фестивал. Мора да се изгради ново кино. Тие аспекти ги гледам како проблеми“, рече Митевска. На отворањето на фестивалот вчеравечер беа врачени специјалните награди за особен придонес во филмската уметност – на легендата на француската и светската кинематографија, актерката Катрин Денев, и на австрискиот кинематограф Кристијан Бергер. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |