|
Кабалистички принципи |
Внеси реплика |
Автор | |
Elidija
Нов член Регистриран: 17.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Февруари.2011 во 10:59 |
За првпат, на достапен јазик за обичниот читател, се објаснети вечните принципи на автентичната кабала,во книгата “Откриена кабала“ од светски признатиот кабалист д-р Михаел Лајтман, издание на „Матица“.
Ова не е книга за религија, ниту за Мадона, оваа книга е научно-емпириски, истражувачки труд за спознавање на животот, изработена од страна на еден од најпознатите доктори на науки во светот. Книгата е наменета на луѓе од секаква возраст, вера и националност, кои сакаат подобро да ја разберат целта на нивниот живот, притоа добивајќи го клучот за среќата. Кабалата е прецизна наука , најстара,од која потекнуваат филозофијата,психологијата,физиката,астрономојата,математиката... Квантните физичари бараат одговор на своите неразјаснети прашања,токму во кабалата.. Повеќе на : http://www.kabbalah.info/mk/ Изменето од Elidija - 15.Февруари.2011 во 11:00 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znaev deka kabalata stanala nauchna disciplina.
Mislam deka za nea podobro e da pishuvash na podforumot Veroispoved kade shto vekje postoi otvoreno tema ili na podforumot za psihologija i filozofija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja sekad ja vikav nauka za duhovnosta...
Ali neznaev deka i so prirodni nauki se bavat...=| |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"celta na nivniot zivot"?
bas sakam nekoj da me uveri... plus i "naucno"... |
|
Incredible Blue
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |