|
Што ги повредува вашите верски чувства? |
Внеси реплика |
Автор | |
ANTEROS
Група Seeker Регистриран: 06.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Февруари.2011 во 17:25 |
Сите ние сме се нашле во момент кога нашите верски чувства биле повредени. Дали тоа било негативен коментар од поединец што ќе ја нарече нашата вера со погрдо име а нејзините припадиници ќе ги окарактеризира како вакви или онакви, или пак ќе има јавна кампања во оцрнување на некоја религија како ваква или онаква, а нејзините припадници како екстремни, фундаменталисти и сл...ова само за пример го давам. Мислам дека сум во право кога ќе пишам дека нема некој што не би се навредил ако е христијанин а биде наречен паган, крстоносец, инквизитор, или пак ако е муслиман - да го викаат вехабист, терорист, кољач и сл.
Дали и со што вашите верски чувства биле повредени. Во оваа своевидна анкета дадов некои можни одговори, ама би било убаво кој сака да дискутира, да сподели, што е или било тоа што најмногу му ги повредило верските чувста во животот. Изменето од ANTEROS - 14.Февруари.2011 во 17:27 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvata opcija e edna od osnovnite chovekovi prava i nejzinoto sprechuvanje i onevozmozhuvanje e uslov za pojavata na onie koi sledat na spisokot.
Zatoa jas glasav za nea. Ostanatite tri se refleksija i posledica na lichnata (ne)kultura i verskata propaganda. Ovie dve neshta se menuvaat niz vremeto, taka shto nekogash se pochesti, a nekogash poretki vo zavisnost od obrazovanieto, ekonomsko-politichkite odnosi i verskata (ne)trpelivost. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvata i tretata opcija se ona sto gi zagrozuva i povreduva najosnovnite covekovi prava slobodno da se ispoveda onaa religija za koja covek misli deka e ispravna. Sekako vernikot moze da bide navreden i od toa sto nekoj mozebi javno ja ponizuva negovata religija ili ja favorizira na smetka na druga, no toa e pred se e subjektivna rabota na samiot vernik, za razlika od prvata i tretata tocka. I jas se slozuvam so messenger , deka pred se' ,prvata tocka gi povreduva i sprecuva site verski prava i zatoa glasav za nea. |
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj ima pravo na zivot i nikoj nema pravo da mu ja odzeme tlaa moznost bilo koj................i nema potreba od takvo nesto............
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |