|
Schneider micro 4/3 |
Внеси реплика |
Автор | |
Glecin
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Февруари.2011 во 00:31 |
http://www.schneiderkreuznach.com/presse/pdf/MicroFourThirds_member.pdf
|
|
There is more in life than books you know, but not much more!
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e odlichna mozhnost na Schneider, kako nezaviden proizvoditel na optika, da si obezbedi eden pazar povekje.
Mojot Samsung EX1 ima negov zum i mozham da kazham deka kvalitetot e mnogu dobar. Korsnicite na Micro Four Third fromatot kje dobijat uste edna kvalitetna opcija za nivnite kameri. |
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште и да има достапни М4/3 апарати кај нас, се ќе биде супер... Мислам дека го има E-PL1 на Oly, али ништо друго, ни објективи... Плус и цените се мрднати, мнооогу повисоки во однос на оние во странство, веројатно дека нема пазар. Ја дека сум супер заинтересиран за М4/3 системот, и некако ги следев овие работи... Изгледа ќе треба од странство да се зема, и објективи и камера и се придружно :(
Иначе го поздравувам потегот на Schneider - сега системов има избор на Pana, Oly, Cosina (Voigtlander) и Schneider објективи... На страна малиот сензор, мислам дека системот е исклучително успешен! П.С. Зоран како си задоволен од Samsung-от? Дека се мислам да земам high end компакт (или М4/3 нели), би можел да ми ги кажеш твоите видувања за таков тип на камера? На пример кое iso го користи (дека 1.8) во споредба со SLR со кит објектив (f 3.5) и дали добро се држи во поглед на шумот во исти светлински услови, динамички опсег, handling, плиток фокус... Благодарам однапред! Изменето од ivotoyota - 05.Февруари.2011 во 18:52 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |