IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СДСМ сака да ја освои власта насилно
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СДСМ сака да ја освои власта насилно

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 456
Автор
Порака
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Статус: Офлајн
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2011 во 09:35
Тоа не се демократи туку луѓе жедни за власт....за време на нивното владеење сите луѓе беа потценети...ништо не придонесоа за толку време на власт...придонесоа само криза во државата на секое поле и на крај ја префрлаат вината за тоа на сегашната владејачка партија...
А и да не заборавам излегоа од парламентот..ова да е е случајно дека не трпат недемократија..НЕЕЕ нека%20ти%20е%20срам........
..ова ти е намерно правење вештачка криза во државата која негативно ќе се одрази врз нашата земја ..Добар потег да сигнализират од ЕУ дека нешто не е во ред..И после овие да се ситат.....е тоа е себичност а не некој добар потег...Уствари попаметно нешто никогаш не ни направиле па ниту сега не очекувам...не

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2011 во 10:08

Ане09, ја споив твојата тема со оваа бидејќи се со иста тематика.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2011 во 14:15
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Не знам каде гледаш опседнатост кога отворено ги прикажуваме матните игри којшто некој ги разигрува во и против нашата држава.

Зошто заради нечии матни игри ја окривуваш власта?!?

Власта кон случајот А1 и фирмите на "Перо Наков" постапи многу внимателно и со огромна доза на транспарентност. Значи не збориме за владата, туку за опозициските реакции кои се политикантство од најдолен вид, штетни и на краток и на долг рок.

Од една страна, опозицијата ја користи ситуацијава да прави притисоци за предвремени избори пред пописот во април, со што сака да створи етнички тензии и можен конфликт. Истото го правеше, односно го направи во 2001ва, врз основа на што ни ја поделија државата и ја направија би-национална држава на етнички заедници наместо национална држава на македонскиот народ.

Додатно, со ваквиот потез СДСМ продолжува го штити крупниот криминал кој самата го воспостави, а во кој играат сите соседи. На пример, се ствараат шанси уставните измени во делот на екстрадицијата на македонски државјани што сториле организиран криминал да бидат одложени сé додека опозицијата не реши да се врати во Собранието. итн., итн. ме мрзи да пишувам понатаму...

Со еден збор, на Македонија и треба опозиција која ќе биде одговорна и квалификувана и која нема да го следи албанскиот модел на бојкотирање и спроведување на улична демократија.

мислам дека веќе ни сам не си разбираш што збориш, чисто само колку да се искоментирало нешто контра...
никој тука не обвинува некого (власт) за тоа што го направил Бранко или СДСМ во негово време, туку едноставно викаме да се поправат проблемите кои се настанати и во времето на СДСМ, и во денешно време, наместо да ги поправа тие проблеми, власта се занимава со опозицијата во последните години од своето владеење, чисто поради фактот дека ја фатило паника
и за етнички поделби и албанци, реков дека не вреди да зборувате и ви ги наведов причините за тоа...
а опозицијата не е должна за ништо, освен за тоа да се докаже дека е подобра од власта преку подобри решенија, но не е власт и бесцелно е да се обидувате постојано неа да ја ставате во прв ред на дискусија
дека за борба за власт не ја бива, тоа е јасно
исто така, не ми е јасно, да се навратиме на протестите, кога некој излегол да протестира, демократско право е на секој друг, ако сака, да го поддржува, за тоа не мора да бидеш тутунар на пример, а можеш да бидеш и политичка партија, сеедно, кај нас погрешно се интерпретираат настаните
еве пример, дека СДСМ, не организира, туку искористува т.н. „поддршка“ која јка спомнав, со протестите против црква на плоштад на кои учествував и јас, СДСМ немаше никаква врска, но после конфликтот, искористи секаква можност да застане на страна на студентите во свои цели и протестот беше оцрнет
сепак, опозицијата не ја обвинувам иако прилично бев исфрустриран поради тоа што протестот изгуби секакво значење, вака прават сите опозиции во светот, што ви е толку чудно?

и што не ви е јасно по толку долго време зборување? никој не го интересира, ни опозиција, ни СДСМ посебно, туку народот го интересира развојот на оваа држава, а оваа власт, наместо да си ја работи својата работа, опседната е со опозиции, мислам дека веќе и почнавте да ги сонувате...

Изменето од zabegan - 02.Февруари.2011 во 14:16
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2011 во 14:19
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

никогаш и никаде не сум видел власт толку опседната со опозицијата
и претходно кажав, ако оваа влада си работи како што треба, нема да има никаква опасност од „освојувачки походи“ на опозицијата, а не тука да ми паничи некој по форуми... за ниеден проблем што ќе излезе, еве да речеме според ВМРО, дека не е вистинита, сеедно, власта не излегува во пресрет на него, да го разреши, расчисти и да донесе разумно решение кои би ја заќуктила кутрата опозиција која очајно сака да дојде на власт...
ако сум избрал власт, само за истата таа власт да ми кажува какви лошковци имало во опозицијата, или да ми кажува извештаи за акциите на опозицијата, како да ја шпиунира 24/7, или пак од искуство си зборри, сеедно, или пак ми кажува за настани поради кои очигледно дотичната оипозиција била симната од власт... тогаш, не фала, сакам друга власт

да ви биде уште појасно, ќе си ја болдирам поентата на моиве коментари
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2011 во 15:02
Забеган
Тоа е страшното-како да самата власт (и тие нивни говорници) не ни даваат да ја заборавиме опозицијата. Катадневно не потсетуваат дека се тука. Во таа забеганост, направија да им се прават вицови на нивна сметка, демек Кој е ВМРО, ако сите се СДСМ.
Лично, многу им замерував на СДСМ заради неколку министри и нивната ароганција и се имав заречено никогаш да не ги гласам, ама сега ме фаќа инат . Не за Груевски, туку за оние неговите приврзоци-партиј човек, чии медиуми глава ми однесоа..СДСМ...та СДСМ...Едноставно ги “вратија во живот“, а 2 години беа во кома.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2011 во 15:19
....pre bi rekol deka dupmne-ovcite so sila ke sakaat da ja zadrzat,...

....inache ,...koj ti gi ebe i sdsm ,...i bilo koj shto ne rabti kako shto treba!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2011 во 19:04
„Доколку СДСМ дојдат на власт , Велија Рамковски ке биде најбогат во Мк„ - ова го цитирам бидејки вчера бев на вечера на иста маса со спортисти на кои Велија им плаќа хотелско сместување во Скопје и кој цело време ги финансира

Исто така Велија му го плаќа и хотелот во кој спие Игор Џамбазов

Искрено , последниве 2 дена од кога се вратив во Македонија се изнаслушав ама баш се и сешто и запознав се некои фаци миленици на Велија Рамковски.

Многу работи се изнаслушав и стварно уште повеке ја замразив оваа партизирана Македонија лутина

ЈАС НЕ СУМ А0 , ЈАС ПЛАЌАМ ДАНОК

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2011 во 01:52
А,дека това ти плачаш данок разбираш,ако си се вратила у омрзнатата ти Македонија,преди два дена?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2011 во 02:28
Originally posted by Mindy Mindy напиша:

„Доколку СДСМ дојдат на власт , Велија Рамковски ке биде најбогат во Мк„ - ова го цитирам бидејки вчера бев на вечера на иста маса со спортисти на кои Велија им плаќа хотелско сместување во Скопје и кој цело време ги финансира Исто така Велија му го плаќа и хотелот во кој спие Игор ЏамбазовИскрено , последниве 2 дена од кога се вратив во Македонија се изнаслушав ама баш се и сешто и запознав се некои фаци миленици на Велија Рамковски.Многу работи се изнаслушав и стварно уште повеке ја замразив оваа партизирана Македонија лутинаЈАС НЕ СУМ А0 , ЈАС ПЛАЌАМ ДАНОК

Па чичо Бране знае кај е медот
стар волк ти е тој,не за џабе е залепен за него
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 456
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.