IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Поглед во иднината?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поглед во иднината?

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Поглед во иднината?
    Испратена: 30.Ноември.2010 во 05:15
Mozhebi nekoj kje reche deka ova e povekje za podforumot za elektronika ili nauka, no mislam deka mestoto mozhe da mu bide i tuka.

Povelete videte ja edna od najgolemite zvezdi na japonskata pop scena - Hatsune Miku (nejzinoto ime na japonski znachi "Prviot zvuk na idninata") na eden nejzin koncert vo zhivo.

Taa ima 16 godini i visoka e 180 sm. Za nea se veli deka e neumorliva, ne pie i ne e ekscesna kako Britney Spears, ne se drogira kako Whitney Houston i ne e podofil kako Michael Jackson. Sovrshena mlada devojka, ideal za tinejdzherite, son pretvoren vo realnost.

Nejzinite roditeli rabotat vo Crypton Future Media, a pesnite shto gi pee gi komponiraat i nejzinite obozhavateli preku softver koj chini okolu $200.

Dali e ova chedo na chovekovata psiha ili samo ushte edno chudo na chovekovata tehnologija?

Dali ne ochekuvaat novi likovi kako ovaa mlada zvezda na japonskata estrada?

Dali e ova pogled vo idninata?

Dali e ova onoa po shto cheznee chovekoviot um i shto ja zadovoluva chovekovata psiha?

Dali ova e odgovor na zhebata za bolka?

Dali ova e ultimativnoto stopuvanje na realnosta so chovekovata imaginacija?

Изменето од Messenger - 30.Ноември.2010 во 05:17
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 14:50
Pesnava e od albumot "Hatsune Miku Best: Memories" izdaden vo 2009 goina. Samo vo prvata nedela po objavuvanjeto bea prodadeni 56.000 parchinja od CD-to i bea napraveni 4.000.000 dounlodi, se najde na 4 mesto na popularnosta vo Japonija i podocna dobi THE JAPAN GOLD DISC AWARD 2009.

Se ochekuva Hatsune Miku nabrzo, so peenje na angliski jazik, da pochne da ja brishi granicata megju sonot i javeto na lugjeto niz siot svet.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 15:21
Dali e ova chedo na chovekovata psiha ili samo ushte edno chudo na chovekovata tehnologija?

Од кај изникнаа компјутериве...добивме потреба и идеа првично , па си го искористивме мозкот за да ни успее замислата.
Замислата за изразување ,човечка експресија т.е. уметност не е создадена од нас , туку ни е подарена.Самиот акт на уметност и доблеста да умееме да се изразиме на разни начини е подарок кој сите го поседуваме.

Dali ne ochekuvaat novi likovi kako ovaa mlada zvezda na japonskata estrada?

-Не викам не...јапонциве се чудни суштества (без навреда де)

Dali e ova pogled vo idninata?

-Холограмот и аудио дизајнот и разните софтвери за вокализација и за едитирање на звуци не е од вчера.
Ако мислиш на оној дел , кадешто ‘живите уметници‘ ќе бидат заменети со холограми  ,  мислам дека тоа не е дел од иднината , не бидејќи се плашам , туку не гледам задоволство во гледање филтрирана , неприродна експресија.

Dali e ova onoa po shto cheznee chovekoviot um i shto ja zadovoluva chovekovata psiha?

-За кој дел збориш ? - совршениот тинејџ идол?  -совршено синхронизиран настап? -недостаток на човечки фактор?
-Мене лично не ме задоволува , мада интересно изгледа , не ми се допадна песната а ни холограмот не ми беше привлечен.

Dali ova e odgovor na zhebata za bolka?

-Чија желба за болка ? збунетост

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 15:40
Bezdrugo e interesno da se vidi vo zhivo tridimenzionalna kreacija na chovekoviot um... no izgleda deka ima neshto osobeno privlechno vo seto toa shtom se organiziraat turnei so koncerti na koi prisusutvuvaat iljadnici lugje.

Ima neshto povekje vo toa od obichna tehnoloshka inovacija... faktot deka mozheme na nekoj nachin da go materijalizirame onoa shto pretstavuva nasha "sovrshena" imaginacija dava nekoe posebno chuvstvo i zadovolstvo kaj lugjeto... bez obzir shto vo momentov tehnoloshki ne e sovrsheno.

Fascinatno e chuvstvoto na meterijaliziranje na sopstvenite misli i ideali pred svoite ochi. Vo toa ima bozhenstvena reminiscencija...

Изменето од Messenger - 30.Ноември.2010 во 15:42
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 16:14
Najprvin ideja a potoa materija.

Se smeta deka, pomegju percepcijata i imaginacijata nema golema razlika.

I da go vidish seto toa vo zhivo sekako deka e povekje od interesno.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 16:37
SREKATA VO NEKOE IDNO VREME NE POSTOI

imaginacijata e elektronika neli Mesi?среќа

...ke ja svrstime i idninata vo nea?

Neli ziveeme sega?

Ili pak,si impresionist kako sto sum jas,pa ne sakas da priznaesсреќа

“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 16:46
Mislam deka ova mozhebi e lekot za zhelbata za bol.

I pogreshno si razbral za idninata... ova se sluchuva SEGA.

SEGA idejata ja materijalizirame pred nas.

Toa e onoa shto gi fascinira lugjeto i zatoa doagjaat masovno na zhivi koncerti.

Da ja parafraziram Biblijata: Na pochetokot beshe Bog i s'e beshe vo Nego, a potoa Toj reshi toa da go materijalizira pred sebe...

Изменето од Messenger - 30.Ноември.2010 во 16:46
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2011 во 18:09
idninata e individualna ., daj neshto svoe podosta parafrazirash
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2011 во 12:10
Ми се допаѓа уметничкиот перформанс на женската, но ова не е тип на уметност која ме привлекува а ме воодушевува.
Се согласувам со размилсувањата на Џо, човекот се повеќе се заменува со фантазија, која е непобитен дел од нас, но мислам дека во 21 век почнавме да претеруваме со перфекционизмот и она што претставува „совршена замена„ за нас самите.
Веројатно е фаза од Еволуцијата и стремежот да се оди напред и изнаоѓаат врвни достигнувања, што друго да се каже.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.