|
Еротски мотиви во народните песни |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По друм одам, мајче, по друм шетам,
по друм одам, мајче, по друм шетам, аман, аман, друм перница мајче, друм постела друм перница мајче, друм постела. Сношти вечер, мајче, кога легнав, сношти вечер, мајче, кога легнав, аман, аман, кога легнав, мајче сон си видов, кога легнав, мајче сон си видов. На рацете мајче ми спиеше, на рацете мајче ми спиеше, аман, аман ми спиеше мајче, едно лудо младо ми спиеше мајче, едно лудо младо. Пуштив рака, мајче, да си го фатам, пуштив рака, мајче, да си го фатам, аман, аман, лудо младо, мајче, не си најдов, лудо младо, мајче, не си најдов. Кога ќе ме мажиш, мајче, да ми кажеш, кога ќе ме мажиш, мајче, да ми кажеш, аман, аман, беќарштина, мајче, не се трпи, само легни, мајче, само стани .....штета! |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од zabegan - 04.Февруари.2013 во 00:09 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |