![]() |
|
10 ‘нови’ заповеди ? |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Tor ![]() Сениор ![]() Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 21.Мај.2010 во 21:27 |
10 ‘NOVI’ ZAPOVEDI
Vo 1995, vo edna pestera vo Saudiska Arabija , vo blizina na Dzabal Al Lavas, koja se smeta za vistinskata planina Sinaj, se najdeni uste 10 zapovedi,zaedno so drugite ploci so 10te zapovedi. Vtoriot komplet na uste 10 bozji zapovedi imaat znacenje: 11.Baraj vecen zivot vo trevkite koi rastat. 12.Sekogas grizi se zemjata da bide cista. 13.Deli gi Bozjite darovi so tvojot sosed I bidi skromen. 14. nemoj da bides alcen I sebicen. 15.POCITUVAJ GI ZENITE ZASTO TIE SE BLAGOSLOVENI VO BOZJITE OCI. 16.Upotrebuvaj ja mokta na molitvata za da se izlekuvas od site bolesti. 17.ne povreduvaj deca, zasto ke go osetis mojot gnev. 18.Nemoj da se gordees, zasto ima bezbroj svetovi vo kucata Gospodova I tamu ziveat mnogumina koi se podobri od tebe I poverni na Moite zakoni. 19.Slusaj me Mene I zlatnoto vreme ke se spusti na zemjata. 20.Obezbedi mesto vo rajot so pocituvanje na site moi zapovedi. |
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Лично сум скептичен дека се работи за нешто веродостојно но тоа е само мое мислење(според Библијата Мојсеј и по вторпат ги запишал) Не велам дека се лоши, ама не гледам дека се нешто ново во споредба со смислата на претходните 10. Тоа што било потребно да се продлабочи и додаде Исус го надполонил со Беседата на Гората.
На пр. под бр. 19 и 20 се содржани во првата „Ти не треба да имаш други Богови освен мене„ - кој ги респектира заповедите тој може и да добие водство од Бога. Што повеќе луѓе го направат тоа, дотолку полесно околината ќе им се „позлати„ односно ќе стане слично како што е на Небото. Исус велеше „Тежнејте најпрвин кон царството Небесно!„ и кажа дека оној кој неговите зборови ги слуша и воедно ги остварува во пракса наликува на мудар човек кој куќата своја ја изградил на карпа. Таквиот си обезбедува „влезница„ во духовниот универзум, Апсолутноста. и тн... |
|
![]() |
|
Tor ![]() Сениор ![]() Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Исус велеше „Тежнејте најпрвин кон царството Небесно!„
PA TOA E SMISLATA NA GORENAVEDENITE 10 'NOVI' ZAPOVEDI... |
|
![]() |
|
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
NA PRASAJNETO : DALI KE SE POJAVAT Novi ZAPOVEDI? odgovorot e DA ,kolkav e brojot ne se znae na zapovedite nikoj ne znae , no se znae deka prvite zapovedi bea vo stariot zavet vtorite vo noviot a tretive koi gi ocekuva celiot svet ke se pojavat so povtornoto pojavuvajne na bog .koga ke se sluci toa nikoj ne znae , no nekoi naucnici predviduvaat deka toa ke se sluci koga ke se sluci svetskata vojna pomejdzu dvete nacii i koja ke bide pricina za kataklizmata.
|
|
![]() |
|
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
spored ova bog bil bioalhemichar
ama site trevari izumrea, nikoj ne najde vechen zivot preku trevkite ![]() ![]() ![]() 20.Obezbedi mesto vo rajot so pocituvanje na site moi zapovedi. desette zapovedi po mosej(bibliskite), ne uchat deka sme greshni po priroda, a spored 20 zapoved za mesto vo rajot treba da se drzime do 19 zapovedi, za mesto vo rajot, pa dobro be koj ke go ispolni seto ova, nie maka machime za 10 zapovedi ![]() ![]() ![]() |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |