|
Кабловски интернет Телекабел(моби/Роби) |
Внеси реплика |
Автор | ||
index.html
Нов член Регистриран: 09.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Мај.2010 во 18:12 |
|
Епа сакам само да кажам што интернет е интернетот и услугите кои ги добивате од овај интернет оператор во Македонија познат под Имињата Телекабел/Моби/Роби сите 3 имиња се од истиот газда и истиот интернет оператор.
Јас како нивни корисник од 3 години и повеќе не сум задоволен ич од услугите. Секој ден мора по 2-3 сати да нема интернет а да им се јавуватена телефон кога има пад од 2-3 сати нема да ви кренат, а доколку ви кренат единствено што ке ви речат е дека имало дефект и работеле на случајот! Покрај тоа што секој ден по 2-3 сати нема интернет на секој 3 ден интернет нема и по 24 сати со тоа што интернет снемува во 14:00 часот а они работат до 19:00 часот кеве остават без интернет и цела вечер а да им се јавувате навечер стражарот ке ви рече ке се среде во утрешниот ден. Јас како нивни корисник трпев се додека пред 6 дена на 8 Мај 2010 останав без интернет и цели 5 дена се до вчерашниот ден кога бев принуден да одам кај нив во канцелариите и да се испокарам. Уште првиот ден кога немаше интернет јас му се јавив во 18:00 часот и они ми рекоја ке го ресетирале модемот , и ке се среди интернетот но јас чекајки да го ресетираат модемот останав без интернет и цела вечер. Наредниот ден му се јавувам пофторно и му викам пријатели што бидна* а од нивна страна добив одговор дека е до видноусот мој! Јас лично зедов дома и го преинсталирав виндоусот но немаше никаков ефект интернет пак немаше, Пофторно му се јавувам и послем 1/2 сати објаснување на телефон од нивна страна ми викаа оди control panel/network sharing и други работи интернетот не се среди! Потоа ми викаат дека они ке прателе луѓе да видат што е работата но и тој ден ни пратија ни се јавија. Другиот ден кога му се јавив ми рекоја дека имале проблем со центрите на телекабел кои се во скопје и дека работеле на случајот да го поправат, но и тој ден не средија ништо! Наредниот ден ми рекоја дека до вечер ке биде средено но ништо дури 6 тиот ден кога бев со сметките во нивните канцеларии му текна до вечер да ми го пуштат интернетот мене не ми сметаше толку тоа што немаше интернет а исто така лажат на цените евеја сметката јас плаќам за интернет месечно 1800 денари што е премногу за интернет од 4Mb/s а преку ден брзината не крева над 1Mb/s И бев принуден ова да го напишам со цел да не се заебе некој нов кориснбик кој планира да се приклучува на интернетот телекабел/моби/роби А исто така и сликата на телевизијата од овај кабловски оператор е за никаде! Мене лично ова ми е последен месец што ке им ги користам услугите. на telekash*t |
||
kume
Група Регистриран: 10.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum na Telekabel i nema nikakvi problemi,ja koristam uslugata veke sedum meseci!!! |
||
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Веќе 2 години сум корисник на Телекабел/Моби и досега немам никакви проблеми ни со интернетот ни со сметките.
|
||
\m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
|
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас имам проблем само со сметките.
Никогаш не стигнуваат Скапана кабловска Среќа што немам и интернет од таму |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас користам интернет од ТЕЛЕКАБЕЛ и сум многу задоволен , иначе сум ги користел скоро сите провајдери и од ТЕЛЕКАБЕЛ сум посебно задоволен, едино летоска додека бев на одмор конк*рентите ми ја исекле жицата, па види такви работи д а не се случуваат. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za da soberesh godina dve,..pa posle koga ke im kazesh da te iskluchat , ti vikaat prvo isprchi 10-tina iljadarki pa ke te iskluchime,..mameto nivno !
..i ako ne im platish togash ,..posle ushte godina dve ke ti kazat,..pa, isprchi se 3-esetina iljadi pa ke te iskluchiimw,..mameto nivno neprokopcano...
...namesto da te iskluchat posle nekolku neplakjanja , ovie najnamerno ti gi gomilaat smetkite , smetajki deka ima mnogu zaboravni...ovci...
...a raka na srzce ...toa i se ,..nema ljutish !
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
брза ... како и секогаш ..си во право... Не од немање пари, туку од немање сметки, немаме платено веќе 3-4 месеци. Па добро бе, ме мрзи да се кренам преку три населби да одам за да им платам една смотана сметка. Не ми е слободното време за теле---кабелот А во зградава има некои што немаат платено по 14-15 сметки и никому ништо...не се исклучени. А еднаш кога бев да плаќам ги прашав дали можам да им платам за 5-6 месеци однапред....и ми рекоа дека не може |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас плаќам по една сметка однапред и немам никаков проблем. Сега се должни да достават сметки на секој потрошувач секој месец, кај мене стигнуваат но јас ги плаќам во пункт на телекабел. Некои очигледно имаат проблем со брзината на интрернетот кај мене е ок |
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Заборавив да напоменам ако не сте задоволни со услугата или ако не Ви стигнуваат сметки обратете се до пазарен инспекторат, неможе некој да наплаќа за лоша услуга.. |
||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |